“`html
آموزش کلمپه با روغن مایع
کلمپه با روغن مایع یکی از شیرینیهای سنتی ایرانی است که به شهر کرمان تعلق دارد. این شیرینی از خمیر و مواد میانی درست میشود. اگر میخواهید آموزش کامل و مرحله به مرحله کلمپه با روغن مایع را ببینید، ادامه مطلب را با سایت آموزشی رضیم دنبال کنید.
مواد لازم برای تهیه کلمپه با روغن مایع |
|
تخم مرغ | ۱ عدد |
آرد سفید | ۱۷۵ گرم |
پودر قند | ۵۵ گرم |
روغن مایع | ۵۰ گرم |
بکینگ پودر | ۳ گرم |
وانیل | نوک قاشق چایخوری |
خرما | ۱۰۰ گرم |
آب | ۳ قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | به مقدار لازم |
پودر هل | به مقدار لازم |
مغز گردو (اختیاری) | به مقدار لازم |
آموزش تهیه کلمپه با روغن مایع
مرحله اول
برای درست کردن کلمپه، اول باید مواد میانی را آماده کنیم. برای این کار، هستههای خرما را جدا کرده و آنها را داخل یک تابه مناسب میریزیم. سپس تابه را روی حرارت ملایم میگذاریم و آب را به تابه اضافه میکنیم.
مرحله دوم
بعد از اینکه آب را به تابه اضافه کردیم، خرما را با پشت قاشق مرتب هم میزنیم تا خوب مخلوط شود، سپس…
“`
خوب، ما دارچین و پودر هل را به تابه اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم. سپس تابه را از روی حرارت برمیداریم تا خنک شود.
مرحله سوم
برای درست کردن خمیر کلمپه، ابتدا تخممرغ، روغن مایع و وانیل را در یک کاسه مناسب ریخته و سپس پودر قند را در الک میریزیم و روی این مواد الک میکنیم. بعد با قاشق خوب مخلوط میکنیم.
مرحله چهارم
وقتی که مخلوط تخممرغ کاملا یکدست شد، آرد و بکینگپودر را با هم الک میکنیم و این کار را سه بار تکرار میکنیم. بعد آرام آرام مخلوط آرد را به کاسه اضافه میکنیم و ورز میدهیم تا خمیری نرم و کمی چسبناک به دست آید.
مرحله پنجم
باید مراقب باشید که اگر آرد زیادی به خمیر اضافه کنید، وقتی آن را مهر بزنید، ممکن است ترکهای ریزی روی آن ایجاد شود. حالا فر را روی دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن میکنیم تا گرم شود.
مرحله ششم
بدون اینکه به خمیر استراحت بدهیم، روی سطح کار را با کاغذ روغنی میپوشانیم و خمیر را روی آن قرار میدهیم. سپس دوباره روی خمیر را با کاغذ روغنی میپوشانیم و با وردنه به قطر ۳ میلیمتر باز میکنیم.
مرحله هفتم
حالا با یک کاتر گرد لبهدار، خمیر را شکل میزنیم و بر روی یکی از گردههای خمیر کمی از مواد مغزی قرار میدهیم و یک گرده خمیر دیگر روی آن میگذاریم. سپس مهر را در آرد فرو میبریم و خارج میکنیم.
مرحله هشتم
در این مرحله، مهر را تکان میدهیم تا آرد اضافی جدا شود، سپس مهر را روی خمیر قرار داده و با فشار محکم مهر میزنیم. بعد از مهر زدن، خمیر شیرینی حالت خود را از دست میدهد و ما دوباره آن را با کاتر گرد شکل میزنیم.
مرحله نهم
حالا به همین روش، خمیرها را شکل میزنیم و خمیرهای اضافی را جمع میکنیم بدون اینکه ورز بدهیم و روی آن را با کاغذ روغنی میپوشانیم. سپس با وردنه باز میکنیم. بعد، سینی فر را با ورق فویل میپوشانیم و کمی با روغن مایع چرب میکنیم.
مرحله دهم
حالا خمیرهای قالبزده را در سینی به فاصله از هم میچینیم و سینی را در وسط فر قرار میدهیم. اجازه میدهیم شیرینیها به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بمانند تا کاملا پخته و روی آنها طلایی شود.
مرحله یازدهم
بعد از این زمان، سینی را از فر خارج کرده و میگذاریم شیرینیها کاملا خنک شوند. بعد از خنک شدن، با کمک کفگیر، آنها را از سینی جدا کرده و در ظرف مورد نظر میچینیم. در نهایت با عسل گرم روی آنها را رومال میکنیم. نوش جان!