آموزش کلم قمری پلو

کلم قمری پلو یکی از غذاهای خوشمزه و راحت ایرانی است که به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود. برای یاد گرفتن روش پخت کامل و مرحله به مرحله کلم قمری پلو، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج ۴ پیمانه
سینه مرغ ۵۰۰ گرم
کلم قمری ۶۰۰ گرم
هویج ۴۰۰ گرم
پیاز ۳ عدد متوسط
سیر ۳ حبه
کره ۵۰ گرم
سبزی معطر خشک ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش ۲ قاشق غذاخوری
پودر تخم گشنیز ۱ قاشق مرباخوری
دارچین ۱ قاشق مرباخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

آموزش کلم قمری پلو

مرحله اول

برای شروع تهیه کلم قمری پلو، ابتدا برنج را به مدت ۲ ساعت در یک کاسه آب با کمی نمک بخیسانید. سپس کلم، هویج و پیاز را به صورت خلالی خرد کنید.

مرحله دوم

در این مرحله یک تابه مناسب را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن داخل آن بریزید. سپس کلم را به تابه اضافه کرده و کمی نمک و زردچوبه را هم بریزید و همه مواد را تفت دهید تا کلم کمی سرخ شود. بعد از آن هویج را به تابه اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید.

مرحله سوم

هویج را کمی تفت دهید تا آب آن گرفته شود، سپس درب تابه را بگذارید تا هویج کاملاً بپزد. زمانی که هویج پخت، سیر را رنده کرده و به تابه اضافه کنید و کمی تفت بدهید. بعد از آن زعفران دم‌کرده و باقی ادویه‌ها را به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید.

“““html

آب لیمو را به مخلوط اضافه می‌کنیم.

مرحله چهارم

سپس درب تابه را می‌گذاریم تا مواد با حرارت ملایم بپزند. در این حین، پیاز را به همراه کمی روغن به تابه‌ی دیگری اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم تا آیینه‌ای و شفاف شود. بعد مرغ را به صورت تکه‌های کوچک برش می‌زنیم و به پیاز اضافه می‌کنیم.

مرحله پنجم

مرغ را خوب تفت می‌دهیم تا سرخ شود. سپس کره، پودر تخم گشنیز، دارچین، فلفل سیاه و سبزی خشک را به تابه اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم تا طعم‌ها به مرغ نفوذ کند.

مرحله ششم

حالا ترکیب مرغ را به تابه‌ای که کلم و هویج در آن است اضافه می‌کنیم و خوب هم می‌زنیم تا یکدست شود. سپس یک قابلمه مناسب را تا نیمه پر از آب کرده و روی حرارت می‌گذاریم تا آب به جوش بیاید.

مرحله هفتم

اکنون برنج و کمی نمک را به آب جوش اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم برنج به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه درون آب بماند، سپس آن را آبکش می‌کنیم. بعد یک قابلمه مناسب را با روغن چرب می‌کنیم و مقداری نان یا سیب‌زمینی برای ته‌دیگ در کف قابلمه می‌گذاریم.

مرحله هشتم

در این مرحله، برنج را روی ته‌دیگ می‌ریزیم و سپس یک لایه از ترکیب کلم و مرغ را روی برنج می‌گذاریم. این کار را لایه‌به‌لایه ادامه می‌دهیم و در نهایت درب قابلمه را همراه با دم‌کنی می‌پوشانیم.

مرحله نهم

حال قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بخارپز شود. در پایان، کلم قمری پلو را خوب با هم مخلوط می‌کنیم و درون دیس سرو می‌کنیم. این غذا را به همراه سالاد شیرازی میل می‌نماییم.