آموزش کله جوش با ماست و سیب زمینی

کله جوش با ماست و سیب زمینی یک غذای خوشمزه و ساده است که می‌توان آن را به شیوه‌های مختلف درست کرد. برای یادگیری کامل نحوه تهیه کله جوش با ماست و سیب زمینی، تا پایان با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
پیاز ۲ عدد متوسط
سیر ۲ حبه
سیب زمینی ۲ عدد متوسط
عدس ¼ پیمانه
لپه ¼ پیمانه
برنج ¼ پیمانه
نعنا خشک ۲ قاشق غذاخوری
آرد ۲ قاشق غذاخوری
پونه ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع و نمک به مقدار کافی
فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی
کوفته ریزه (اختیاری) به مقدار کافی
ماست و کشک به مقدار کافی
پودر گردو به مقدار کافی

آموزش کله جوش با ماست و سیب زمینی

مرحله اول

برای درست کردن کله جوش با ماست و سیب زمینی خوشمزه، ابتدا لپه‌ها را شسته و در یک کاسه آب می‌ریزیم. سپس اجازه می‌دهیم لپه به مدت ۴ ساعت در آب بماند تا خوب خیس بخورد.

“`html

مرحله دوم

حالا باید عدس و برنج را خوب بشوییم و بعد آنها را در یک کاسه با آب بگذاریم. اجازه بدهید این مخلوط به مدت ۲ ساعت در آب بماند تا خیس بخورد. بعد از این مدت، پیاز را به شکل ریز خرد می‌کنیم.

مرحله سوم

حالا سیر را رنده کرده و یک قابلمه مناسب را روی حرارت ملایم می‌گذاریم. مقدار کمی روغن مایع به قابلمه اضافه کرده و بعد پیاز و زردچوبه را داخل آن می‌ریزیم و تفت می‌دهیم تا پیازها سبک و شفاف شوند.

مرحله چهارم

در این مرحله، سیر رنده شده را به قابلمه اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم تا عطر سیر آزاد شود. سپس کمی فلفل سیاه و آرد به قابلمه می‌زنیم و به تفت دادن ادامه می‌دهیم تا بوی خامی آرد گرفته شود.

مرحله پنجم

حالا نعنا خشک و پونه را به قابلمه اضافه کرده و بعد از کمی تفت دادن، لپه، برنج و عدس را که قبلا آبکشی کرده‌ایم، به قابلمه می‌افزاییم. در این مرحله مواد را کمی تفت می‌دهیم و ۱ لیوان آب جوش به آن اضافه می‌کنیم.

مرحله ششم

حال مواد را خوب هم می‌زنیم تا آرد حل شود و سپس دوباره ۲ لیوان آب به قابلمه می‌افزاییم. اجازه می‌دهیم حبوبات و برنج خوب پخته و نرم شوند. بعد از ۲ ساعت، پوست سیب‌زمینی را جدا می‌کنیم.

مرحله هفتم

حالا سیب‌زمینی را به شکل مکعبی متوسط خرد کرده و به قابلمه اضافه می‌کنیم. سپس مقدار نمک غذا را اندازه می‌زنیم و هم می‌زنیم. در ادامه ماست را هم می‌زنیم تا رقیق شود و مقداری کشک به آن اضافه می‌کنیم.

مرحله هشتم

در این مرحله، مخلوط ماست و کشک را به قابلمه افزوده و به طور مداوم هم می‌زنیم تا جوش بیاید. زمانی که ماست و کشک خوب گرم شد، مقداری پودر گردو به قابلمه اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم.

مرحله نهم

حالا اجازه می‌دهیم کله جوش به مدت ۵ دقیقه روی حرارت بجوشد تا خوب جا بیفتد. سپس قابلمه را از روی حرارت برمی‌داریم و کله جوش را در ظرف مورد نظرمان می‌ریزیم. در نهایت کله جوش را با نان سنگک سرو می‌کنیم. نوش جان.