آموزش کله جوش با ماست و سیب زمینی
کله جوش با ماست و سیب زمینی یک غذای خوشمزه و ساده است که میتوان آن را به شیوههای مختلف درست کرد. برای یادگیری کامل نحوه تهیه کله جوش با ماست و سیب زمینی، تا پایان با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
سیر | ۲ حبه |
سیب زمینی | ۲ عدد متوسط |
عدس | ¼ پیمانه |
لپه | ¼ پیمانه |
برنج | ¼ پیمانه |
نعنا خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
آرد | ۲ قاشق غذاخوری |
پونه | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن مایع و نمک | به مقدار کافی |
فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار کافی |
کوفته ریزه (اختیاری) | به مقدار کافی |
ماست و کشک | به مقدار کافی |
پودر گردو | به مقدار کافی |
آموزش کله جوش با ماست و سیب زمینی
مرحله اول
برای درست کردن کله جوش با ماست و سیب زمینی خوشمزه، ابتدا لپهها را شسته و در یک کاسه آب میریزیم. سپس اجازه میدهیم لپه به مدت ۴ ساعت در آب بماند تا خوب خیس بخورد.
“`html
مرحله دوم
حالا باید عدس و برنج را خوب بشوییم و بعد آنها را در یک کاسه با آب بگذاریم. اجازه بدهید این مخلوط به مدت ۲ ساعت در آب بماند تا خیس بخورد. بعد از این مدت، پیاز را به شکل ریز خرد میکنیم.
مرحله سوم
حالا سیر را رنده کرده و یک قابلمه مناسب را روی حرارت ملایم میگذاریم. مقدار کمی روغن مایع به قابلمه اضافه کرده و بعد پیاز و زردچوبه را داخل آن میریزیم و تفت میدهیم تا پیازها سبک و شفاف شوند.
مرحله چهارم
در این مرحله، سیر رنده شده را به قابلمه اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا عطر سیر آزاد شود. سپس کمی فلفل سیاه و آرد به قابلمه میزنیم و به تفت دادن ادامه میدهیم تا بوی خامی آرد گرفته شود.
مرحله پنجم
حالا نعنا خشک و پونه را به قابلمه اضافه کرده و بعد از کمی تفت دادن، لپه، برنج و عدس را که قبلا آبکشی کردهایم، به قابلمه میافزاییم. در این مرحله مواد را کمی تفت میدهیم و ۱ لیوان آب جوش به آن اضافه میکنیم.
مرحله ششم
حال مواد را خوب هم میزنیم تا آرد حل شود و سپس دوباره ۲ لیوان آب به قابلمه میافزاییم. اجازه میدهیم حبوبات و برنج خوب پخته و نرم شوند. بعد از ۲ ساعت، پوست سیبزمینی را جدا میکنیم.
مرحله هفتم
حالا سیبزمینی را به شکل مکعبی متوسط خرد کرده و به قابلمه اضافه میکنیم. سپس مقدار نمک غذا را اندازه میزنیم و هم میزنیم. در ادامه ماست را هم میزنیم تا رقیق شود و مقداری کشک به آن اضافه میکنیم.
مرحله هشتم
در این مرحله، مخلوط ماست و کشک را به قابلمه افزوده و به طور مداوم هم میزنیم تا جوش بیاید. زمانی که ماست و کشک خوب گرم شد، مقداری پودر گردو به قابلمه اضافه کرده و مخلوط میکنیم.
مرحله نهم
حالا اجازه میدهیم کله جوش به مدت ۵ دقیقه روی حرارت بجوشد تا خوب جا بیفتد. سپس قابلمه را از روی حرارت برمیداریم و کله جوش را در ظرف مورد نظرمان میریزیم. در نهایت کله جوش را با نان سنگک سرو میکنیم. نوش جان.