آموزش کوفته بلغور
کوفته یکی از غذاهای معروف و محبوب در ایران و ترکیه است که با مواد و روشهای مختلف تهیه میشود. یکی از انواع آن، کوفته بلغور است. بلغور از برنج ارزانتر است و طعم خوشمزهای دارد. همچنین در بعضی موارد ممکن است خاصیت بیشتری نسبت به نان و برنج داشته باشد. در این دستور، کوفتههای بلغور در سس گوجهفرنگی پخته میشوند. این کوفتهها به دلیل سادگی و نداشتن مغز داخل، کوچک درست میشوند تا راحتتر پخته شوند.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
بلغور گندم | ۲ لیوان |
آب گرم | ۲ لیوان |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذا خوری |
تخم مرغ | ۲ عدد |
آرد | ۲ فنجان |
گوجه فرنگی | ۵ عدد |
سیر | ۳ حبه |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
جعفری | کمی |
دستور پخت کوفته بلغور
مرحله اول
برای درست کردن کوفته بلغور، اول از همه بلغور را داخل یک کاسه میریزیم. سپس آن را با آب میشوییم و بعد دو لیوان آب داغ به آن اضافه میکنیم. بعد کاسه را با یک بشقاب یا در میپوشانیم و حدود ۱۵ دقیقه میگذاریم تا نرم شود.
مرحله دوم
کاسه دیگری برمیداریم و بلغور را داخل آن میریزیم. سپس آرد، نمک و تخممرغ را به بلغور اضافه میکنیم و همه مواد را خوب با دست مخلوط میکنیم تا یکدست شود. میتوانید این کار را با غذا ساز نیز انجام دهید.
مرحله سوم
حالا با دست خودمان مخلوط را به اندازه توپهای کوچک میسازیم و کنار میگذاریم. سپس یک قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم و داخل آن مقداری آب میریزیم تا بجوشد. پس از آن، توپکها را در آب جوش میاندازیم و حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه میگذاریم تا کامل پخته شوند.
مرحله چهارم
در حین پخت توپکها، سس را آماده میکنیم. برای این کار، گوجهفرنگیها را خوب میشوییم و رنده میکنیم. سپس یک تابه را با کمی روغن روی حرارت میگذاریم و سیر رندهشده را در روغن تفت میدهیم.
مرحله پنجم
بعد از اینکه سیر تفت خورد، رب گوجهفرنگی را به آن اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا طعم خام آن گرفته شود. سپس گوجههای رندهشده را به آن اضافه کرده و کمی نمک و فلفل میزنیم و درب تابه را میبندیم تا سس بجوشد.
مرحله ششم
وقتی کوفتهها پخته شدند، آنها را آبکش میکنیم و به سس اضافه میکنیم. حالا با حرارت ملایم میگذاریم تا خوب بپزند. در آخر، جعفریها را خرد کرده و به کوفتهها اضافه میکنیم و در ظرف سرو میکنیم.