آموزش کوکی شکلاتی ترکدار
کلوچه یکی از شیرینیهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که معمولاً با چای به عنوان عصرانه و میانوعده سرو میشود. کلوچهها معمولاً با مغز تهیه میشوند که فواید زیادی دارند. نوع دیگری از کلوچه، بدون مغز آماده میشود و به آنها کوکی میگویند. کوکی شکلاتی ترکدار یکی از این نوع است که پس از پخت، ترکهایی روی آن ایجاد میشود و ظاهری زیبا و خاص به آن میدهد.
مواد لازم برای کوکی شکلاتی ترکدار | |
آرد | ۱۵۰ گرم |
پودر کاکائو | ۶۰ گرم |
پودر قند | ۲۰۰ گرم |
نمک | ۱ پینچ |
بکینگ پودر | ۱ قاشق چای خوری |
کره یا روغن جامد | ۶۰ گرم |
تخم مرغ | ۲ عدد |
وانیل | یک هشتم قاشق چای خوری |
دستور پخت کوکی شکلاتی ترکدار
مرحله اول
برای تهیه کوکی شکلاتی ترکدار خوشمزه، ابتدا یک کاسه برمیداریم. آرد، پودر کاکائو، پودر قند، بکینگ پودر و نمک را با هم الک میکنیم. سپس این مخلوط را با هم ترکیب کرده و روغن یا کره را به آن اضافه میکنیم.
مرحله دوم
پس از آن، با یک لیسک مواد را هم میزنیم. تخممرغ و وانیل را در یک کاسه دیگر ترکیب میکنیم تا حالت لطیفی پیدا کند. سپس مخلوط آرد و روغن را به تخممرغ اضافه کرده و با نوک انگشت آن را ورز میدهیم تا خمیری نرم به دست بیاد.
مرحله سوم
خمیر را درون یک نایلون فریزری گذاشته و به مدت یک ساعت در یخچال استراحت میدهیم. بعد از اینکه استراحت کرد، از خمیر گلولههایی به اندازه فندق جدا کرده و آنها را در پودر قند میغلتانیم. در کف سینی فر یک کاغذ روغنی قرار میدهیم.
مرحله چهارم
سپس روی کاغذ روغنی را چرب کرده و شیرینیها را با فاصله مناسب روی سینی فر میگذاریم. فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه گرم میکنیم. سپس سینی را در فر قرار میدهیم.
مرحله پنجم
به مدت ۱۲ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد میپزیم. سپس سینی را خارج کرده و میگذاریم تا شیرینیها سرد شوند. بعد از سرد شدن، آنها را از سینی جدا کرده و روی توری میگذاریم تا کامل خنک شوند. در آخر میتوانیم آنها را با چای یا قهوه سرو کنیم.