طرز تهیه کوکی پرتقالی
کلوچه یکی از شیرینیهای محبوب و اصیل ایرانی است که معمولاً با چای به عنوان میانوعده یا عصرانه سرو میشود. بسیاری از کلوچهها دارای مغز هستند، اما نوع دیگری هم وجود دارد که به آن کوکی میگویند و معمولاً مغزدار نیست. کوکی پرتقالی یکی از این انواع است که با رنده شدن پوست پرتقال تهیه میشود. برای تزئین این کوکیها هم از شکلات ذوب شده و نارگیل یا مغز گردو و فندق استفاده میشود. این کوکیها بسیار سبک و خوشمزه هستند و میتوانند به عنوان شیرینی یا همراه با چای سرو شوند.
مواد لازم برای کوکی پرتقالی | |
آرد سفید قنادی | ۳۲۰ گرم |
نشاسته ذرت | ۳۰ گرم |
کره یا مارگارین | ۱۰۰ گرم |
پودر قند | ۱۲۵ گرم |
تخم مرغ | ۱ عدد |
پوست پرتقال رنده شده | ۱ قاشق غذا خوری پر یا دو پرتقال |
شکلات تختهای | به مقدار لازم |
پودر نارگیل | به مقدار لازم |
دستور تهیه کوکی پرتقالی
مرحله اول
برای درست کردن کوکی پرتقالی خوشمزه، ابتدا یک کاسه بردارید و کره و پودر قند را به آن اضافه کنید. کمی با چنگال هم بزنید تا نرم شود. سپس با همزن برقی بزنید تا حالت خامهای و سبک بگیرد.
مرحله دوم
حالا تخممرغ را به مخلوط اضافه کنید و خوب با همزن بزنید تا کاملاً مخلوط شوند. سپس نشاسته ذرت، آرد و پوست پرتقال رنده شده را اضافه کنید و همه مواد را خوب هم بزنید تا خمیری نرم و بدون چسبندگی به دست بیاید.
مرحله سوم
نکته مهم این است که خمیر را زیاد ورز ندهید زیرا در این صورت کوکیها خشک میشوند. خمیر آماده نیاز به استراحت ندارد. حالا خمیر را بین دو نایلون گذاشته و با وردنه به ضخامت ۳ میلیمتر باز کنید.
مرحله چهارم
سپس با کاتر، خمیر را به شکل گل برش بزنید. سینی فر را آماده کنید و کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید. سپس کاغذ را با کمی روغن چرب کنید. کوکیها را با فاصله روی کاغذ روغنی قرار دهید.
مرحله پنجم
فر را ۱۰ دقیقه زودتر به دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. سپس سینی را در فر قرار دهید و با همان دما به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه بگذارید تا بپزد و طلایی شود. بعد از پخت، کوکیها را خارج کنید.
مرحله ششم
اجازه دهید کوکیها در دمای اتاق خنک شوند. سپس به آرامی آنها را از کاغذ روغنی جدا کنید. در یک کاسه مناسب، شکلات تختهای را رنده کرده و کمی روغن مایع به آن اضافه کنید. سپس روی بخار آب در کتری قرار دهید تا ذوب شود.
مرحله هفتم
شکلات ذوب شده را درون قیف بریزید و روی کوکیها را تزئین کنید. میتوانید کمی پودر نارگیل یا مغز گردو و فندق نیز روی آن بریزید. کوکیها را در دمای محیط بگذارید تا شکلات روی آنها سفت شود. بعد از اینکه شکلات سفت شد، میتوانید کوکیها را در یک ظرف مناسب نگهداری کنید.