آموزش کویی تره

کویی تره یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی رشت است که با روش‌ها و مواد مختلف درست می‌شود. برای یادگیری نحوه درست کردن این غذا با سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
مغز گردو ۲۰۰ گرم
کدو حلوایی ۱ کیلوگرم
پیاز ۵۰۰ گرم
سبزی محلی چوچاغ ۱ پیمانه
رب انار نرش ۲ قاشق غذاخوری
آب به مقدار کافی
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و گلپر به مقدار کافی

آموزش کویی تره

مرحله اول

برای درست کردن کویی تره ابتدا کدو حلوایی را تمیز کرده و پوست آن را جدا می‌کنیم. سپس آن را به شکل مکعب‌های متوسط خرد می‌کنیم. پیاز را هم پوست کنده و شسته و به صورت نگینی بزرگ برش می‌زنیم.

مرحله دوم

حالا یک قابلمه بزرگ روی حرارت ملایم می‌گذاریم. مقداری روغن داخل قابلمه ریخته و سپس پیاز را اضافه می‌کنیم و سرخ می‌کنیم. کدو حلوایی خرد شده را هم به قابلمه اضافه کرده و خوب هم می‌زنیم.

مرحله سوم

در این مرحله، سه لیوان آب به مخلوط درون قابلمه اضافه می‌کنیم و درب آن را می‌گذاریم تا کدو حلوایی خوب بپزد و آب آن تمام شود. سپس گردوها را پوست کنده و مغز آن‌ها را آسیاب می‌کنیم.

مرحله چهارم

مغز گردو را آسیاب کرده تا خوب پودر شود، سپس آن را در یک قابلمه دیگر می‌ریزیم. قابلمه را روی حرارت ملایم می‌گذاریم و رب انار ترش را به گردوی آسیاب‌شده اضافه می‌کنیم و با هم مخلوط می‌کنیم.

مرحله پنجم

حالا نمک و زردچوبه را به مخلوط گردو می‌زنیم و آرام آرام دو لیوان آب به آن اضافه کرده و هم می‌زنیم تا گردو و رب انار در آب حل شوند. سپس درب قابلمه را می‌گذاریم.

مرحله ششم

اجازه می‌دهیم گردو خوب بپزد و روغن آن جدا شود. در طول پخت، به تدریج مقداری آب سرد به مخلوط گردو اضافه می‌کنیم و دوباره درب قابلمه را می‌گذاریم. وقتی کدو حلوایی کاملاً پخته و آب آن کشیده شد، آن را از روی حرارت برمی‌داریم.

مرحله هفتم

در این مرحله…

“““html

در این مرحله، مخلوط کدو حلوایی و پیاز را درون دستگاه غذاساز می‌ریزیم و آن‌ها را مخلوط می‌کنیم تا به شکل پوره دربیاید. سپس سبزی محلی چوچاغ را می‌شوییم و بعد آن را درون آبکش قرار می‌دهیم تا تمام آب اضافی‌اش خارج شود.

مرحله هشتم

حالا سبزی چوچاغ را روی تخته برش می‌گذاریم و به صورت ریز خرد می‌کنیم. سپس یک تابه مناسب را روی حرارت ملایم می‌گذاریم و سبزی چوچاغ را درون آن می‌ریزیم و تفت می‌دهیم تا آبش بخار شود.

مرحله نهم

در این مرحله، وقتی که آب سبزی کاملاً تبخیر شد، مقداری روغن مایع درون تابه می‌ریزیم و سبزی را خوب سرخ می‌کنیم. سپس وقتی که سبزی سرخ شده و کمی روغن انداخت، آن را به مخلوط گردو اضافه می‌کنیم.

مرحله دهم

حالا مخلوط گردو را کمی هم می‌زنیم و سپس پوره کدو حلوایی و پیاز را به آن اضافه می‌کنیم و مخلوط می‌کنیم. سپس درب قابلمه را بسته و اجازه می‌دهیم خورش کویی‌تره به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت بماند تا خوب جا بیفتد.

مرحله یازدهم

در این مرحله یک تکه آهن را روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم تا داغ شود. در ده دقیقه آخر پخت، این تکه آهن را درون خورش می‌گذاریم و درب قابلمه را می‌بندیم، سپس اجازه می‌دهیم ۱۰ دقیقه دیگر روی حرارت بماند.

مرحله دوازدهم

در نهایت، بعد از این زمان، تکه آهن را از درون خورش بیرون می‌آوریم. سپس نمک و گلپر را به خورش اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم. در آخر، خورش را از روی حرارت برمی‌داریم و در ظرف مورد نظرمان می‌ریزیم، سپس آن را با برنج سرو می‌کنیم. نوش جان.