“`html
آموزش کیک اسفنجی
کیک اسفنجی یکی از کیک های محبوب در دنیا است و در شیرینی پزی بسیار کاربرد دارد. این کیک به عنوان کیک پایه در تهیه تنوع کیک های مختلف مخصوصاً در مناسبت ها استفاده می شود. همچنین می توان آن را با نوشیدنی های گرم به عنوان عصرانه تهیه کرد. معمولاً کیک اسفنجی با طعم وانیل درست می شود، اما می توانیم با اضافه کردن مواد دیگر، طعم آن را تغییر دهیم. به عنوان مثال، برای درست کردن کیک کاکائویی، می توانیم مقداری آرد را کم کرده و به جای آن از پودر کاکائو استفاده کنیم. برای مشاهده آموزش شیرینی پزی و آموزش کیک اسفنجی با سایت آموزشی و فرهنگی چیشی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
آرد سفید | ۲.۵ لیوان |
شیر | ۱ لیوان |
تخم مرغ | ۵ عدد |
شکر | ۱.۵ لیوان |
وانیل | ¼ قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | ۱.۵ قاشق چایخوری |
آموزش کیک اسفنجی
مرحله ۱: آماده سازی فر و نکات مهم کیک پختن
اولین کار برای تهیه کیک اسفنجی این است که فر را آماده کنیم تا وقتی مایه کیک را آماده کردیم، فر گرم باشد. یکی از نکات مهم درباره کیک اسفنجی این است که مایه کیک نباید بعد از آماده شدن معطل بماند چون در این صورت ممکن است خوب پف نکند.
مرحله ۲: جدا کردن سفیده و زرده تخم مرغ
برای درست کردن کیک ابتدا باید سفیده و زرده تخم مرغ ها را از هم جدا کنیم و در دو کاسه مختلف ریخته و نگه داریم. سپس زرده ها را با شکر و وانیل در یک ظرف بزرگ مخلوط می کنیم و خوب هم می زنیم تا مخلوطی کرم رنگ و کشدار به دست آید.
مرحله ۳: فراوری سفیده تخم مرغ با همزن برقی
در این مرحله، سفیده های تخم مرغ را با همزن برقی به خوبی هم می زنیم تا کاملاً کف کرده و حجمشان زیاد شود. باید دقت کنیم که سفیده ها آن قدر زده شوند که اگر کاسه را برگرداندیم، روی زمین نریزد.
مرحله ۴: ترکیب شیر و سفیده تخم مرغ با زرده ها
در این مرحله، شیر را به مخلوط زرده های تخم مرغ اضافه می کنیم و سپس به آرامی سفیده های تخم مرغ را هم اضافه می کنیم و به آرامی همه مواد را مخلوط می کنیم تا یکدست شوند. بعد از این که مخلوط یکدست شد، نوبت اضافه کردن آرد است.
مرحله ۵: آماده سازی و الک کردن آرد سفید
برای این کار، آرد سفید را دو بار الک می کنیم تا هیچ گلوله ای در آن نماند و به خوبی هوا بخورد.
“““html
ما آرد را الک میکنیم تا کاملاً صاف و یکدست شود. این کار کمک میکند تا هنگام مخلوط کردن آرد با سایر مواد، آرد به شکل گلوله درنیاید. بعد از الک کردن آرد، بکینگ پودر را به آن اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا کاملاً مخلوط شوند.
مرحله ۶: اضافه کردن آرد به مواد دیگر
حالا آرد را به آرامی به مواد دیگر اضافه میکنیم و هم میزنیم تا آرد گلوله نشود. اگر یکجا آرد را به ظرف بریزید، احتمال گلوله شدن آرد در کیک زیاد است. بنابراین در این مرحله صبر کنید و مواد را به آرامی هم بزنید تا در پایان کیک بهتری داشته باشید.
مرحله ۷: آمادهسازی قالب و چرب کردن آن
بعد از اینکه تمام آرد را به مواد دیگر اضافه کردیم، کمی هم میزنیم تا همه چیز یکدست شود. سپس قالبی را که برای پخت کیک آماده کردهایم با کمی روغن مایع چرب میکنیم. همچنین میتوانید از کاغذ روغنی برای جلوگیری از چسبیدن کیک به قالب استفاده کنید.
مرحله ۸: پخت کیک در فر
زمانی که قالب آماده شد، مایه کیک را به صورت دورانی درون قالب میریزیم. سپس قالب کیک را در فر که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کردهایم قرار میدهیم تا آماده شود. برای پخت کیک اسفنجی حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه زمان نیاز داریم.
مرحله ۹: بررسی کیک و اطمینان از پخته شدن آن
به خاطر داشته باشید که دمای فرها با هم متفاوت است، پس از ۳۰ دقیقه کیک را بررسی کنید تا از خشک شدن آن جلوگیری کنید. یک روش قدیمی برای اینکه بفهمید کیک پخته است یا نه، استفاده از خلال دندان است.
مرحله ۱۰: خارج کردن کیک از فر و چک کردن مغز کیک
زمانی که کیک را از فر خارج کردید، یک خلال دندان را درون بدنه کیک فرو کنید. اگر مایه کیک به خلال دندان نچسبید، کیک شما به خوبی پخته است. بعد از اینکه کیک کمی خنک شد، آن را از قالب خارج کنید.
پخت کیک اسفنجی در توستر
مرحله ۱: انتخاب قالب مناسب
برای پخت کیک اسفنجی در آون توستر، باید از قالبی مناسب با قطر کم (حداکثر ۱۰ سانتیمتر) استفاده کنیم تا قالب کیک از المنتهای توستر دورتر باشد. زیرا نزدیک بودن قالب به المنتها باعث خشک شدن سریع روی کیک میشود.
مرحله ۲: تنظیم حرارت و گرم کردن آون توستر
حرارت توستر را روی ۱۶۰ درجه سانتیگراد قرار دهید و اجازه دهید ۱۵ دقیقه گرم شود. اگر آون توستری که دارید درجه ندارد، یک دماسنج درون آن قرار دهید تا دما را ببینید.
مرحله ۳: قرار دادن کیک در آون توستر و پخت
در این مرحله کیک را داخل توستر قرار داده و حدود ۴۰ دقیقه اجازه دهید تا بپزد. بعد از اینکه کیک طلایی شد، در صورت امکان باید المنتهای بالای توستر را خاموش کنید تا روی کیک نسوزد.
مرحله ۴: کنترل حرارت و جلوگیری از سوختن سطح کیک
اگر امکان خاموش کردن المنتها وجود ندارد، بعد از اینکه روی کیک پف کرد، به سرعت آن را از توستر خارج کنید و یک فویل آلومینیومی روی سطح قالب بکشید و دوباره درون فر قرار دهید تا روی کیک نسوزد. فویل را محکم نکنید تا هوا رد و بدل شود.
مرحله ۵: جلوگیری از خشک شدن کیک
کیک در توستر ممکن است خشک شود. برای جلوگیری از خشک شدن اطراف کیک اسفنجی، میتوانید یک کاسه استیل، پیرکس یا مسی را پر از آب جوش تا نیمه در توستر قرار دهید تا رطوبت ایجاد شود و از خشک شدن کیک جلوگیری کند.
نکات آموزش کیک اسفنجی
آرد مناسب کیک اسفنجی چیست؟
بهترین آرد برای پخت کیک و شیرینی، آرد ۳ صفر است که همه قنادیها و شیرینیفروشیها از آن استفاده میکنند. اگر میخواهید کیکی نرمتر و تردتر داشته باشید، توصیه میشود آرد خود را از فروشگاههای لوازم قنادی یا شیرینیپزیها تهیه کنید. این نوع آرد نسبت به آرد نانواییها سفیدتر، ریزتر و نرمتر است.
“““html
است و به همین دلیل برای پخت کیک اسفنجی مناسب تر است. استفاده از آرد نانوایی ها به دلیل اینکه این نوع آرد دارای مقداری سبوس گندم می باشد باعث می شود کیک سنگین شود.
جایگزینی برای شیر در پخت کیک
هرچند شیر یکی از اجزای اصلی در تهیه کیک است، برخی از ما با محدودیتهای غذایی یا تمایل به یک رژیم غذایی سالمتر و کم چربی روبرو هستیم. اگر تمایل دارید در این باره اطلاعات بیشتری کسب کنید، مطلب 👈 جایگزین شیر در کیک را بخوانید.
چرا کیک اسفنجی من پف نمی کند ؟
این سوال خیلی از کسانی است که برای اولین بار در منزل کیک اسفنجی درست کرده اند. اینکه کیک شما پف نکرده است دلایل متعددی می تواند داشته باشد که در ادامه به صورت مرحله به مرحله به این دلایل می پردازیم.
هم زدن سفیده و زرده تخم مرغ
شاید خیلی ها فکر کنند تنها دلیل پف کردن کیک وجود بکینگ پودر در میان مواد آن است ولی اینطور نیست ، بکینگ پودر به پف کرن کیک کمک می کند اما تنها دلیل پف کردن کیک نیست. یکی از مهم ترین دلایل پفکی شدن کیک اسفنجی تخم مرغ است. اگر سفیده و زرده آن به خوبی هم زده نشوند کیک شما به خوبی پف نخواهد کرد. باید توجه داشته باشید زمانی که آرد را اضافه می کنیم نباید بیهوده مایه کیک را مخلوط کنیم چون این کار باعث خوابیدن پف سفیده تخم مرغ می شود.
باز کردن درب فر
یکی دیگر از دلایلی که باعث می شود کیک شما پف نکند باز و بسته کردن های مکرر درب فر است که این مورد در میان آشپزهای مبتدی بسیار شایع است. تا زمانی که ۳۰ دقیقه از زمان پخت نگذشته است به هیچ وجه درب فر را برای مشاهده کیک باز نکنید زیرا باعث می شود که کیک شما به اندازه کافی پف نکند.
معطل ماندن مایه کیک
این دلیل هم میان آشپزها مبتدی شایع است. زمانی که مایه کیک شما آماده می شود بلافاصله باید آنرا درون فر قرار دهید زیرا اگر بیش از حد برای قرار گرفتن در فر معطل شود دیگر پف نخواهد کرد. برای جلوگیری از این مشکل همیشه فر را از قبل روشن کنید تا زمان آماده شدن مایه کیک معطل نشوید.
آموزش کیک اسفنجی شکلاتی
در صورتی که می خواهید کیک شما طعم شکلاتی داشته باشد وانیل را از مواد لازم حذف کنید و به اندازه یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو جایگزین کنید. البته در صورت تمایل می توانید از شکلات کاکائویی پودر شده هم برای طعم بهتر کیک استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر به مطلب 👈 آموزش کیک شکلاتی مراجعه کنید.
آموزش کیک اسفنجی در قابلمه
برای درست کردن کیک اسفنجی در قابلمه ابتدا مایه کیک را داخل قابلمه می ریزیم، سپس قابلمه را چند بار روی سطح کار می زنیم تا حباب های موجود در مایه کیک از بین برود، سپس زیر قابلمه یک شعله پخش کن قرار می دهیم. برای پخت کیک هم باید حرارت زیر قابلمه بسیار ملایم باشد، حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت برای پخت کامل کیک زمان لازم است. پس از گذشت ۴۵ دقیقه کیک را با خلال دندان یا سیخ چوبی تست می کنیم تا از پخت کامل آن مطمئن شویم.
تخم مرغ مناسب کیک
یکی از مهم ترین مواد برای تهیه این کیک، تخم مرغ است. تخم مرغ های تازه می توانند به پف زیاد و بهتر شدن بافت کیک کمک کنند، به همین منظور توصیه می شود برای پخت این کیک حتما از تخم مرغ های تازه استفاده شود. برای اینکه متوجه شوید تخم مرغ ها تازه هستند، آنها را در یک کاسه آب قرار دهید، اگر روی سطح آب بمانند یعنی تازه نیستند.
آموزش کیک اسفنجی برای دو نفر
دستورهای کیک معمولا برای چند نفر هستند و به همین دلیل خیلی از کدبانوها در این زمینه با مشکل روبرو می شوند. در ادامه دستور یک کیک کوچک و جمع جور را برای شما آماده کرده ایم، که حجم آن برای دو نفر مناسب می باشد. برای مشاهده این آموزش به مطلب 👈 آموزش کیک یک تخم مرغی مراجعه کنید.
به یادگیری ادامه دهید!
اگر از علاقمندان به کیکپزی هستید و دوست دارید آموزش کیک های مختلف را یاد بگیرید، کیک زبرا، کیک شکلاتی خیس، کیک کشمشی و کیک هویج از گزینه های بسیار خوبی برای شروع هستند. ✅ کیک زبرا با ظاهری جذاب و بازی رنگهای سفید و قهوه ای، انتخابی عالی برای مهمانی ها و جشن ها است. برای ✅ تهیه کیک شکلاتی خیس، بهتر است کیک را در شب قبل از مهمانی بپزید تا فرصتی برای خیس شدن داشته باشد و طعم شکلاتی آن بیشتر جذب شود. ✅ کیک کشمشی با عطر و طعم کشمش، یکی از گزینه های محبوب برای صبحانه است. همچنین، ✅ کیک هویج، با استفاده از هویج خام، یک گزینه سالم و خوشمزه برای عصرانه است.