آموزش گراتن گل کلم

گراتن نوعی غذا و روش تهیه غذا است که در آن مواد غذایی زیر لایه‌ای از نان خرد شده یا پنیر قرار می‌گیرند. این غذا یکی از غذاهای معروف فرانسوی است و نام آن نیز از زبان فرانسوی گرفته شده است. معمولاً گراتن‌ها را در ظروف عمق‌دار تهیه می‌کنند. مواد اصلی این نوع غذا شامل پنیر، شیر و گاهی خامه است. گراتن گل کلم یکی از ساده‌ترین و خوشمزه‌ترین نوع گراتن‌هاست. این غذا معمولاً در کنار گوشت سرو می‌شود و می‌تواند بچه‌هایی که علاقه‌ای به سبزیجات ندارند را ترغیب به خوردن آنها کند، زیرا در تهیه این غذا از پنیر استفاده می‌شود و بسیار لذیذ است. برای دیدن آموزش کامل و مرحله به مرحله تهیه گراتن گل کلم ادامه متن را ببینید.

مواد لازم گراتن گل کلم
گل کلم خرد شده درشت ۵۰۰ گرم
کره ۳۰ گرم
آرد ۲ قاشق غذا خوری
شیر ۱ لیوان
پنیر پیتزا، گودا یا چدار ۱ لیوان
پنیر پارمزان یک چهارم پیمانه
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
جوز هندی مقداری
پودر نان خشک یک چهارم پیمانه

آموزش گراتن گل کلم

مرحله اول

برای تهیه گراتن خوشمزه با گل کلم، ابتدا یک قابلمه را پر از آب کرده و روی اجاق می‌گذاریم. وقتی آب به جوش آمد، مقداری نمک به آن اضافه می‌کنیم. سپس گل کلم خرد شده را به آب جوش می‌ریزیم و بعد از ۶ دقیقه آن را آبکش می‌کنیم.

مرحله دوم

در این مرحله کره را در یک ظرف روی حرارت قرار می‌دهیم تا ذوب شود. سپس آرد را به آن اضافه کرده و به مدت یک دقیقه تفت می‌دهیم. بعد شیر را اضافه کرده و به سرعت هم می‌زنیم تا گلوله نشود. حرارت را کم می‌کنیم.

مرحله سوم

حالا باید به هم زدن ادامه دهیم تا سس غلیظ شود. مقداری نمک و فلفل سیاه به سس اضافه کرده و کمی جوز هندی رنده شده را هم می‌ریزیم و حرارت را خاموش می‌کنیم. در این مرحله پنیر گودا یا چدار را به سس اضافه می‌کنیم.

مرحله چهارم

سپس هم می‌زنیم تا پنیر در سس ذوب شود. بعد سس و گل کلم آبکش شده را داخل یک کاسه مخلوط می‌کنیم. حالا مواد را در یک ظرف پیرکس می‌ریزیم. روی گل کلم‌ها را با مخلوط پودر نان خشک و پنیر پارمزان می‌پوشانیم.

مرحله پنجم

ظرف را در فر با دمای ۱۸۰ درجه قرار داده و به مدت ۳۰ دقیقه می‌پزیم تا پنیر روی آن ذوب و طلایی شود. سپس گراتن را می‌توانیم در کنار استیک گوشت یا مرغ و سبزیجات دیگر سرو کنیم.

مرحله ششم

شما همچنین می‌توانید سبزیجات دیگری مثل فلفل دلمه‌ای، اسفناج، هویج، قارچ و بروکلی را به گراتن اضافه کنید. برای طعم بهتر سس بشامل، می‌توانید نصف قرص مرغ را در سس حل کنید و در این صورت به نمک کمتری نیاز خواهید داشت.