آموزش گراتن گل کلم
گراتن نوعی غذا و روش تهیه غذا است که در آن مواد غذایی زیر لایهای از نان خرد شده یا پنیر قرار میگیرند. این غذا یکی از غذاهای معروف فرانسوی است و نام آن نیز از زبان فرانسوی گرفته شده است. معمولاً گراتنها را در ظروف عمقدار تهیه میکنند. مواد اصلی این نوع غذا شامل پنیر، شیر و گاهی خامه است. گراتن گل کلم یکی از سادهترین و خوشمزهترین نوع گراتنهاست. این غذا معمولاً در کنار گوشت سرو میشود و میتواند بچههایی که علاقهای به سبزیجات ندارند را ترغیب به خوردن آنها کند، زیرا در تهیه این غذا از پنیر استفاده میشود و بسیار لذیذ است. برای دیدن آموزش کامل و مرحله به مرحله تهیه گراتن گل کلم ادامه متن را ببینید.
مواد لازم گراتن گل کلم | |
گل کلم خرد شده درشت | ۵۰۰ گرم |
کره | ۳۰ گرم |
آرد | ۲ قاشق غذا خوری |
شیر | ۱ لیوان |
پنیر پیتزا، گودا یا چدار | ۱ لیوان |
پنیر پارمزان | یک چهارم پیمانه |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
جوز هندی | مقداری |
پودر نان خشک | یک چهارم پیمانه |
آموزش گراتن گل کلم
مرحله اول
برای تهیه گراتن خوشمزه با گل کلم، ابتدا یک قابلمه را پر از آب کرده و روی اجاق میگذاریم. وقتی آب به جوش آمد، مقداری نمک به آن اضافه میکنیم. سپس گل کلم خرد شده را به آب جوش میریزیم و بعد از ۶ دقیقه آن را آبکش میکنیم.
مرحله دوم
در این مرحله کره را در یک ظرف روی حرارت قرار میدهیم تا ذوب شود. سپس آرد را به آن اضافه کرده و به مدت یک دقیقه تفت میدهیم. بعد شیر را اضافه کرده و به سرعت هم میزنیم تا گلوله نشود. حرارت را کم میکنیم.
مرحله سوم
حالا باید به هم زدن ادامه دهیم تا سس غلیظ شود. مقداری نمک و فلفل سیاه به سس اضافه کرده و کمی جوز هندی رنده شده را هم میریزیم و حرارت را خاموش میکنیم. در این مرحله پنیر گودا یا چدار را به سس اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
سپس هم میزنیم تا پنیر در سس ذوب شود. بعد سس و گل کلم آبکش شده را داخل یک کاسه مخلوط میکنیم. حالا مواد را در یک ظرف پیرکس میریزیم. روی گل کلمها را با مخلوط پودر نان خشک و پنیر پارمزان میپوشانیم.
مرحله پنجم
ظرف را در فر با دمای ۱۸۰ درجه قرار داده و به مدت ۳۰ دقیقه میپزیم تا پنیر روی آن ذوب و طلایی شود. سپس گراتن را میتوانیم در کنار استیک گوشت یا مرغ و سبزیجات دیگر سرو کنیم.
مرحله ششم
شما همچنین میتوانید سبزیجات دیگری مثل فلفل دلمهای، اسفناج، هویج، قارچ و بروکلی را به گراتن اضافه کنید. برای طعم بهتر سس بشامل، میتوانید نصف قرص مرغ را در سس حل کنید و در این صورت به نمک کمتری نیاز خواهید داشت.