“`html
آموزش گردو پلو
گردو پلو یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی شهرستان شهرکرد است. این غذا طعمی منحصر به فرد دارد و میتواند با مرغ یا گوشت تهیه شود. بهترین زمان برای تهیه گردو پلو، فصلهای سرد سال است چون به گرم شدن بدن کمک میکند. به علاوه، گردو در این غذا وجود دارد که خواص زیادی مانند امگا ۳، سلامت قلب و عروق و همچنین کمک به کاهش وزن دارد. تهیه گردو پلو بسیار آسان است و زمان زیادی نمیبرد، اما نتیجه نهایی بسیار رضایتبخش خواهد بود. برای یادگیری مراحل کامل و دقیق تهیه گردو پلو، با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم گردو پلو | |
گوشت گوسفندی | ۳۰۰ گرم |
گردو | دو و نیم پیمانه |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
سیر | ۱ قاشق غذا خوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
زردچوبه و دارچین | به مقدار لازم |
برنج | ۳ پیمانه |
آب | ۲ تا ۳ پیمانه |
زرشک | ۲ قاشق غذا خوری |
کشمش | ۳ قاشق غذا خوری |
زعفران | ۳ قاشق غذا خوری |
آموزش گردو پلو
مرحله اول
برای درست کردن گردو پلو خوشمزه، اول از همه گوشت را خرد میکنیم. سپس یک قابلمه را روی حرارت میگذاریم و کمی روغن در آن میریزیم تا داغ شود. یکی از پیازها را شسته و پوست کنده و به صورت نگینی خرد میکنیم.
مرحله دوم
بعد پیاز خرد شده را در قابلمه میریزیم و خوب تفت میدهیم. وقتی پیازها نرم و طلایی شدند، گوشت را اضافه کرده و با هم تفت میدهیم. وقتی که رنگ گوشت تغییر کرد، سیر رنده شده را به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم.
مرحله سوم
در این مرحله ادویهها را اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم. سپس آب را به مخلوط اضافه میکنیم و درب قابلمه را میگذاریم تا گوشت بپزد. گردو را میتوانیم به مدت یک ساعت در آب سرد بخیسانیم.
مرحله چهارم
پس از خیساندن، میتوانیم گردو را با پوست یا بدون پوست استفاده کنیم. در یک تابه دیگر، پیاز باقیمانده را شسته و پوست میکنیم. سپس آن را با کمی روغن سرخ کرده و کشمش، زرشک و گردو را به آن اضافه میکنیم.
“““html
کرده و کمی تفت می دهیم.
مرحله پنجم
سپس همه مواد را به گوشت پخته شده اضافه میکنیم. همچنین دارچین و زعفران دم کرده را هم در این مرحله به آن اضافه میکنیم و به مدت دو تا سه دقیقه روی حرارت تفت میدهیم. برنج را از یک ساعت قبل با آب ولرم و مقداری نمک خیس می کنیم.
مرحله ششم
در مرحله بعد، داخل قابلمه آب در حال جوش میریزیم و مقداری نمک به آن اضافه میکنیم تا برنج بپزد. وقتی که برنج کمی نرم شد، آن را آبکش میکنیم. سپس در یک قابلمه کمی روغن ریخته و نان یا سیبزمینی را در ته قابلمه میگذاریم. بعد برنج آبکش شده را روی آن میریزیم و اجازه میدهیم تا دم بکشد.
مرحله هفتم
زمانی که بخار برنج بالا آمد، مقداری روغن آب شده به آن اضافه میکنیم. وقتی برنج به خوبی دم کشید، آن را به یک ظرف مناسب منتقل میکنیم و مواد گوشتی همراه با مخلوط کشمش را روی آن میریزیم و تزئین میکنیم. همچنین میتوانیم در زمان دم کردن، این مواد را لابهلای برنج قرار داده و سپس دم کنیم.