“`html
آموزش گوزلمه سبزیجات
گوزلمه سبزیجات یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و محبوب در ترکیه است و دستورهای مختلفی برای تهیه آن وجود دارد. این غذا شبیه به نان پر شده است و میتوانیم از مواد دلخواه خود برای درست کردن آن استفاده کنیم. اگر میخواهید طرز تهیه کامل و مرحله به مرحله گوزلمه سبزیجات را یاد بگیرید، در ادامه با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم خمیر گوزلمه | |
آرد | ۱ کیلوگرم |
آب | ۳ تا ۳٫۵ لیوان |
نمک | دو سوم قاشق غذاخوری |
مواد میانی گوزلمه | |
سیب زمینی | ۲ عدد متوسط |
بادمجان | ۱ عدد متوسط |
فلفل چیلی | ۱ عدد |
فلفل سبز | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
گوجه فرنگی | ۱ عدد |
جعفری | ۱ دسته کوچک |
روغن مایع | ¼ لیوان |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | ۱ قاشق مرباخوری |
نمک | ½ قاشق مرباخوری |
آموزش گوزلمه سبزیجات
مرحله اول
برای درست کردن گوزلمه سبزیجات خوشمزه، ابتدا آرد را الک کرده و داخل یک کاسه مناسب میریزیم. سپس آب و نمک را به آن اضافه میکنیم و خوب مخلوط کرده و چند دقیقه خمیر را ورز میدهیم تا یک خمیر نرم و یکدست به دست آید.
مرحله دوم
در این مرحله، روی خمیر را با یک پارچه تمیز میپوشانیم و به مدت ۳۰ دقیقه در آشپزخانه استراحت میدهیم. در همین زمان، بادمجانها را پوست کنده و به صورت مکعبهای کوچک یا حبهای خرد میکنیم.
مرحله سوم
در این مرحله، پیاز و فلفلها را نیز خرد میکنیم و همه مواد را در یک ماهیتابه با کمی روغن تفت میدهیم.
مرحله چهارم
سپس سیب زمینیهای خرد شده را به مخلوط اضافه کرده و بگذارید بپزد تا نرم شود. در انتها، گوجهفرنگی و جعفری خرد شده را اضافه کرده و کمی نمک و فلفل به آن میزنیم.
مرحله پنجم
حالا مواد را کنار میگذاریم تا کمی خنک شود. سپس خمیر را به قطعات کوچکی تقسیم کرده و هر قطعه را به شکل دایره پهن میکنیم. مقداری از مواد میانی را در مرکز هر دایره قرار داده و لبههای آن را به هم میزنیم تا مواد داخل نمانند.
مرحله ششم
گوزلمهها را در یک ماهیتابه یا روی گریل با کمی روغن سرخ میکنیم تا طلایی و ترد شوند. بعد از سرخ کردن، روی آنها را با دستمال تمیز پوشانده و سرو میکنیم.
نکات پایانی
گوزلمه سبزیجات را میتوانید به عنوان یک وعده اصلی یا به عنوان میان وعده تهیه کنید. میتوانید از انواع مختلف سبزیجات و حتی گوشت هم استفاده کنید. امیدواریم این آموزش برای شما مفید بوده باشد و از تهیه و خوردن گوزلمه سبزیجات لذت ببرید!
“““html
مرحله سوم
حالا بادمجانهای خرد شده را به مدت ۱۵ دقیقه در آب نمک میگذاریم تا تلخیشان گرفته شود. سپس فلفل چیلی، فلفل سبز، پیاز و گوجهفرنگی را به صورت نگینی ریز خرد کرده و در یک کاسه مناسب میریزیم.
مرحله چهارم
جعفری را هم به صورت ساطوری ریز خرد میکنیم و به مواد اضافه میکنیم. بعد، سیبزمینیها را با رنده متوسط رنده کرده و به مواد دیگر در کاسه میافزاییم. حالا بادمجان را آبکش کرده و به ترکیب اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله رب گوجهفرنگی را همراه با ادویهها و روغن به کاسه اضافه میکنیم و تمامی مواد را خوب هم میزنیم تا مخلوط یکدستی به دست بیاید. وقتی خمیر کمی استراحت کرد، آن را به چونههایی به اندازه نارنگی با دست شکل میدهیم.
مرحله ششم
حالا چونهها را به شکل گرد با وردنه باز میکنیم. یک سمت خمیر را با مقداری از مواد پر میکنیم، سپس لبههای خمیر را روی هم میگذاریم و با چنگال یا دست فشار میدهیم تا خمیر خوب به هم بچسبد و هنگام پخت باز نشود.
مرحله هفتم
حالا ساج یا یک تابه نچسب را روی حرارت گرم میکنیم. سپس خمیرها را روی آن میگذاریم تا بپزند. وقتی یک سمت خمیر خوب پخت، آن را برمیگردانیم تا سمت دیگرش هم بپزد.