آموزش گوش فیل

گوش فیل یکی از شیرینی‌های محبوب و خوشمزه ایرانی است که معمولاً در ماه رمضان برای افطار تهیه می‌شود. برای یادگیری طرز تهیه کامل و مرحله به مرحله گوش فیل در ادامه با ما همراه باشید.

مواد لازم گوش فیل
شیر ۱ فنجان سر خالی
شکر ۲ لیوان
تخم مرغ ۱ عدد
آب ۱ لیوان
آرد ۱ لیوان
گلاب ۱ قاشق غذاخوری
روغن جامد ۳ قاشق غذاخوری
ماست چکیده ۱ قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش ۱ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
بکینگ پودر ۱ قاشق مربا خوری

آموزش گوش فیل

مرحله اول

اولین کار، آماده‌کردن شربت بار گوش فیل است. برای این کار، آب را در یک قابلمه کوچک می‌ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم. سپس به آرامی شکر را اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا شکر به‌طور کامل در آب حل شود. بهتر است به شکر دست نزنیم تا خودش به آرامی حل شود.

مرحله دوم

بعد از اینکه شکر حل شد، حرارت را کمی افزایش می‌دهیم تا آب به جوش بیاید و شربت کمی غلیظ شود. وقتی شربت غلیظ شد، آب لیمو، گلاب و زعفران دم کرده را به آن اضافه می‌کنیم و به آرامی هم می‌زنیم. پس از ۳ دقیقه، شیر جوش را از روی حرارت برمی‌داریم و می‌گذاریم تا شربت سرد شود.

مرحله سوم

در این مرحله، تخم‌مرغ را در یک کاسه بزرگ می‌شکنیم. سپس شیر و روغن را اضافه می‌کنیم و با همزن خوب مخلوط می‌کنیم. بعد از آن، بکینگ پودر، ماست و ۲ قاشق از شربت سرد شده را به مخلوط اضافه می‌کنیم.

مرحله چهارم

سپس دوباره مواد را خوب مخلوط می‌کنیم و آرد را کم‌کم الک کرده و به مخلوط اضافه می‌کنیم. بعداً با یک قاشق مواد را هم می‌زنیم تا خمیر شکل بگیرد. سپس با دست خمیر را ورز می‌دهیم و باقی آرد الک شده را به تدریج اضافه می‌کنیم.

مرحله پنجم

باید آرد را آنقدر اضافه کنیم تا خمیر به دست نچسبد. البته اگر خمیر کمی چسبنده باشد، وقتی به حرارت می‌رسد بهتر می‌شود.

“`

آن را ورز می‌دهیم و چسبندگی‌اش کمتر می‌شود.

مرحله ششم

در آخر خمیر را چندین بار با دست باز و جمع می‌کنیم تا هوایی در آن نماند، سپس آن را داخل کاسه می‌گذاریم و رویش را با سلفون می‌پوشانیم. بعد کاسه را در یک جای گرم قرار می‌دهیم تا خمیر به مدت ۲ ساعت استراحت کند.

مرحله هفتم

بعد از ۲ ساعت، در یک قابلمه کوچک با عمق زیاد به اندازه‌ای روغن می‌ریزیم که گوش‌فیل‌ها در روغن شناور باشند، سپس قابلمه را روی حرارت کم می‌گذاریم تا روغن به آرامی داغ شود. خمیر را از کاسه بیرون می‌آوریم و کمی آرد روی سطح کار می‌پاشیم.

مرحله هشتم

حالا خمیر را روی سطح صاف می‌گذاریم و با وردنه آن را باز می‌کنیم. دقت کنید که ضخامت خمیر نباید کمتر از ۳ میلی‌متر باشد، زیرا این باعث می‌شود که گوش‌فیل‌ها به خوبی پف نکنند.

مرحله نهم

حالا خمیر را با کاتر دلخواه برش می‌زنیم، سپس خمیرهای برش‌شده را در روغن قرار می‌دهیم تا خوب پف کنند و طلایی شوند. در ادامه گوش‌فیل‌ها را در روغن زیر و رو می‌کنیم تا هر دو طرف‌شان طلایی شود.

مرحله دهم

پس از آنکه رنگ طلایی گرفتند، آن‌ها را با توری فلزی بیرون می‌آوریم و در شربت سرد شده می‌گذاریم. بعد از ۳۰ ثانیه آن‌ها را از شربت در می‌آوریم و در صافی می‌گذاریم تا شهد اضافی آن‌ها خارج شود. سپس آن‌ها را در ظرف می‌چینیم و سرو می‌کنیم.

نکات تهیه گوش فیل

پف نکردن گوش فیل

داغ نبودن روغن

یکی از مشکلاتی که ممکن است در تهیه گوش‌فیل پیش بیاید این است که گوش‌فیل پف نمی‌کند. برای رفع این مشکل، موقع سرخ کردن گوش‌فیل‌ها حتماً صبر کنید تا روغن به طور کامل داغ شود و بعد گوش‌فیل‌ها را در روغن بیندازید. اگر روغن به اندازه کافی داغ نباشد، گوش‌فیل شما پف نمی‌کند.

اضافه کردن آرد زیاد

ممکن است یکی دیگر از دلایل رایج پف نکردن گوش‌فیل این باشد که بیش از اندازه آرد اضافه کرده‌ایم و خمیر سخت شده است. بنابراین، حتماً موقع اضافه کردن آرد، آن را کم کم اضافه کنید تا زمانی که خمیر دیگر به دست‌تان نچسبد.

خمیر شدن گوش فیل

اگر شربت بار ما خیلی رقیق و آبکی باشد، وقتی آن را به گوش‌فیل اضافه کنیم، باعث نرم شدن یا خمیر شدن گوش‌فیل خواهد شد. شربت بار باید کمی رقیق‌تر از عسل باشد و زمانی که بین دو انگشت قرار می‌گیرد، کمی کش بیاید.