بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

مواد لازم و دستور تهیه کابلی پلو (قابلی پلو افغانی) خوشمزه و آسان (مرحله به مرحله)

“`html

دستور تهیه قابلی پلو افغانی (کابلی پلو) خوشمزه و لذیذ مجلسی

کابلی پلو یا قابُلی پَلَو
غذایی است افغانستانی که پایتخت آن را مزارشریف می‌دانند. بسیاری از مسافران این شهر به تجربه خوشمزه خوردن این غذا اشاره کرده‌اند و طعم آن هنوز در خاطرشان مانده است.

کابلی پلو هم‌خانواده غذاهایی مثل شیرین‌پلو و آلبالو‌پلو است. در این غذا هم برنج با مواد و ادویه‌های غالباً شیرین پخته می‌شود. این غذا انواع مختلفی دارد، مثل قابلی پلوی ازبکی، مزاری و تبریزی. برخی افراد این پلو را با خرما و کشمش می‌خورند.

در بعضی از دستورها مویز (مویز خشک) نیز به جای کشمش استفاده می‌شود. این غذا از جمله غذاهای شیک و مجلسی است که می‌توان با آن آبروداری کرد. در ادامه اینجا این غذا را برای هشت نفر توضیح می‌دهیم. با رضیم همراه باشید.

کابلی پلو که به آن قابلی پلو هم گفته می‌شود یکی از معروف‌ترین انواع پلو در افغانستان است و تقریباً همه کشور‌های همسایه با نام آن آشنا هستند. امیدوارم از تهیه این غذای خوشمزه و لذیذ لذت ببرید.

مواد لازم کابلی پلو

  • روغن: به میزان لازم
  • گوشت گوسفندی یا گوساله: ۵۰۰ گرم
  • پیاز سرخ شده: ۲ عدد
  • نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
  • زردچوبه، دارچین، پودر سیر، پودر زیره سیاه، پودر زنجبیل، پودر لیمو عمانی
  • پودر هل، پودر میخک، جوز هندی، زعفران، ادویه پلویی
  • ادویه گارام ماسالا: ۱ قاشق چای خوری
  • هویج خلال و پخته شده: ۲ عدد
  • کشمش پلویی زرد: ۱/۲ پیمانه
  • خرما: ۸ عدد
  • خلال بادام خیس خورده
  • خلال پسته
  • خلال پرتغال پخته و سرخ شده: ½ پیمانه
  • زرشک سرخ شده، گردو و خرما و پیاز داغ و گل سرخ برای تزئین
  • برنج: ۳ پیمانه
  • آب جوش: ۱/۲ پیمانه

در این رابطه نیز بخوانید: دستور تهیه چیکن تیکا ماسالا + چیکن تیکا چیست؟

ادویه‌های عالی برای تهیه کابلی پلو:

سه عدد برگ بو، کمی رزماری، یک قاشق چای خوری زردچوبه، یک قاشق مرباخوری تخم گشنیز له شده، یک قاشق چای خوری مغز هل کوبیده شده، یک قاشق غذا خوری فلفل، یک قاشق چای خوری جوز هندی سائیده شده.

یک قاشق چای خوری زیره له شده. یک قاشق مربا خوری دارچین. یک قالب کره ۱۰۰ گرمی، زعفران ساییده و با آب جوش دم کشیده. برای این منظور در یک ظرف دردار روی زعفران آب جوش بریزید و در آن را بگذارید تا با حرارت، مزه و رنگ پس بدهد و اصطلاحاً دَم بکشد.


طرز تهیه کابلی پلو

  1. ابتدا گوشت‌های خرد شده را با یک پیاز قاچ خورده در قابلمه آب بپزید.
  2. دو سه عدد برگ بو و کمی رزماری روی گوشت‌ها بریزید و زردچوبه بزنید.
  3. حدود یک و نیم تا دو ساعت طول می‌کشد که گوشت‌ها بپزند.
  4. یادتان باشد که در پایان حداقل دو پیمانه آب گوشت باقی بماند.
  5. همزمان با پخته شدن گوشت‌ها می‌توانید درست کردن پیاز داغ را آغاز کنید.
  6. وقتی پیازها طلایی شدند، سیرهای له‌شده را اضافه کنید.
  7. بعد نوبت هویج‌هاست، هویج‌ها را هم تفت بدهید تا تغییر رنگ بدهند. می‌توانید خرما و کشمش را به پلو اضافه کنید.
  8. اینجا می‌توانید نصف قالب کره را اضافه کنید و ادویه‌ها را هم می‌شود قبل‌تر در یک ظرف ترکیب کرده و یک‌جا روی مواد بریزید.
  9. بعد از چند بار هم زدن مواد در ماهیتابه، مویزها، پوست پرتقال، خلال پسته و بادام را هم اضافه کنید.
  10. این افزودنی‌ها قرار نیست سرخ شوند و تنها باید مقداری حرارت ببینند.
  11. در سوی دیگر، بعد از پختن گوشت‌ها آن را از قابلمه بیرون بیاورید و بگذارید برای خنک شدن تا بتوانید آن را ریش‌ریش کنید.
  12. گوشت را هم اضافه کنید.
  13. اینجا مزه‌سنجی کنید.
  14. برای ملایم کردن شیرینی مایه، به مقدار دلخواه نمک بزنید.
  15. درنهایت…

“““html

  • کمی آب زعفران روی آن بریزید.
  • این‌گونه مایه این پلو آماده شده است.
  • حالا نوبت آبکش کردن برنج است.
  • برای چنین پلوهایی بهتر است کمی برنج را کمتر بپزید تا زنده‌تر باشد.
  • برای دم کردن، اول یک لایه از برنج آبکش شده را در قابلمه بریزید و سپس مواد را روی آن قرار دهید. بعد با کفگیر به آرامی مایه و برنج را مخلوط کنید.
  • دوباره یک لایه برنج روی مایه بریزید و باز هم مخلوط کنید تا مایه به خوبی بین برنج پخش شود.
  • در آخر، دو پیمانه آب گوشت را روی برنج بریزید و درب قابلمه را بپوشانید تا برنج بخار بگیرد و بپزد.
  • می‌توانید مقداری از مایه و زعفران را کنار بگذارید تا در پایان دیس پلو را تزئین کنید. خلال پرتقال و بادام و خلال پسته هم برای تزیین غذا مناسب هستند.
  • سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
    “`

    خروج از نسخه موبایل