بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

موارد مصرف و خواص رب زرشک (مرحله به مرحله)

“`html

رب زرشک

زرشک یکی از میوه‌های عالی برای کاهش وزن و لاغری است.

رب زرشک در درمان سنگ‌های کیسه صفرا و کلیه، کم‌خونی، کاهش فشار خون، بهبود دردهای شکمی و درمان آفت‌های دهان و جوش صورت موثر است. همچنین می‌تواند چربی خون را کاهش دهد، گوارش را بهبود بخشد و به کوچک شدن شکم کمک کند. این ماده همچنان به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و مقدار زیادی ویتامین C دارد.

رب زرشک خون را تصفیه کرده و خاصیت ضدعفونی‌کنندگی دارد و در کاهش قند خون نیز موثر است، به همین دلیل برای پیشگیری از دیابت مفید است. این میوه همچنین به کبد و پوست کمک کرده و پوست صورت را روشن می‌کند.

زرشک وقتی با آب سیب و کمی آب لیمو مخلوط شود، برای مشکلات قلبی و تپش قلب نیز مفید است.

خواص رب زرشک

  • تقویت‌کننده قلب
  • برطرف‌کننده بیماری‌های کبد
  • درمان بواسیر خونی
  • کاهش خونریزی
  • درمان سنگ کیسه صفرا

موارد مصرف رب زرشک

  • استفاده در انواع خورش‌های ترش‌مزهن
  • مزه‌دار کردن جوجه کباب
  • تهیه آب زرشک
  • استفاده روی بستنی

تهیه رب زرشک

مواد لازم برای تهیه رب زرشک
زرشک 3 کیلوگرم
آب 5 لیوان
نمک 2 قاشق غذاخوری

دستور تهیه رب زرشک

  1. ابتدا زرشک‌ها را شسته و تمیز کنید.
  2. زرشک‌ها را در پنج لیوان آب به مدت ۲۴ ساعت خیس کنید.
  3. بعد از ۲۴ ساعت، زرشک‌ها را همراه با آب و نمک در مخلوط‌کن ریخته و له کنید.
  4. آن را از صافی عبور دهید.
  5. نیمی از آب زرشک را در ظرف مسی بریزید و روی حرارت قرار دهید.
  6. وقتی جوش آمد، بقیه آب زرشک را کم‌کم اضافه کنید.
  7. در جوش آخر، کف‌های روی ظرف را جدا کنید. در غیر این صورت نیازی به برداشتن آن‌ها نیست.
  8. بگذارید به مدت ۳ تا ۴ ساعت آب زرشک در حرارت کم بجوشد تا غلیظ شود.
نکته : استفاده از دیگ مسی موجب می‌شود رب زرشک تیره نشود.
رب زرشک سیاه

کاربرد رب زرشک در آشپزی

  1. می‌توانید یک قاشق از آن را درون یک لیوان آب یخ بریزید و آب زرشک نوش جان کنید.
  2. یک قاشق چای‌خوری رب زرشک را روی بستنی بریزید و طعم دلپذیر آن را تجربه کنید.
  3. برای مرینیت کردن جوجه کباب از این رب استفاده کنید.
  4. نصف قاشق چای‌خوری از آن را در آب مرغ برای تهیه زرشک پلو و مرغ بریزید.
  5. همچنین برای درست کردن خورش‌های ترش‌مزه می‌توانید از آن استفاده کنید.

خواص درمانی زرشک

برخی پزشکان سنتی در ایران زرشک را برای رفع بوی بد خلط سینه و درمان بیماری‌های لثه و درد دندان می‌شناسند. همچنین از آن برای درمان بیماری‌هایی مانند آرتریت، مشکلات صفراوی، اسهال، تب، التهاب طحال و دیگر مشکلات استفاده می‌شود.

در روسیه، زرشک برای مشکلات گل و لانه رحم، فشار خون بالا و تنظیم ارگان‌های زنانه مصرف می‌شود.

برگ‌های گیاه زرشک سرشار از ویتامین C بوده و خاصیت ملین دارند. میوه‌های آن ادرارآور و خلط‌آور هستند و به خوشبو شدن دهان نیز کمک می‌کنند. پوسته، ریشه و ساقه آن تقویت‌کننده و ضدعفونی‌کننده است.

کالری زرشک

هر 100 گرم زرشک خشک دارای 316 کالری، 3.6 گرم پروتئین، 63.9 گرم کربوهیدرات، 3.5 گرم چربی و 24 میلی‌گرم ویتامین C است.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل