“`html
امروز برای ناهار چی درست کنم؟ چطور میتوانم غذایی درست کنم که تکراری نباشد؟ اگر شما هم به این سوالات فکر میکنید، اصلاً نگران نباشید! چرا که رضیم بلاگ امروز چند پیشنهاد جذاب برای شما دارد تا در انتخاب غذا برای ناهار مشکلی نداشته باشید.
۵ پیشنهاد غذایی برای ناهار امروز شما
در ادامه میتوانید با غذاهای متنوع برای ناهار و رسپی آنها آشنا شوید. با ما همراه باشید.
۱- دیزی سنگی
دیزی یا آبگوشت یکی از قدیمیترین غذاهاست که شاید امروز کمتر پخته شود. این غذای معروف در بسیاری از شهرها به نامهای متفاوتی شناخته میشود. ارزش غذایی آبگوشت، بهویژه وقتی که در دیزی سنگی یا سفالی تهیه میشود، بسیار زیاد است و نباید از آن غافل شد.
قبل از شروع پخت، اگر دیزی سنگی یا سفالی دارید بهتر است از آن استفاده کنید، ولی اگر در دسترس نیست، میتوانید تمام مراحل زیر را در قابلمه نیز انجام دهید و یک دیزی خوشمزه بپزید.
مراحل تهیه دیزی سنگی
مراحل تهیه دیزی سنگی به شرح زیر است:
- ابتدا حبوبات را آماده کنید. نخود و لوبیا را تمیز کرده و بشویید. بهتر است حبوبات را از شب قبل یا چند ساعت پیش خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید. این کار نفخ حبوبات را کاهش میدهد.
- بعد به سراغ پیاز بروید. پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را به صورت نگینی خرد کرده و در دیزی بریزید. کمی دنبه یا روغن به آن اضافه کنید و خوب تفت دهید تا پیاز نرم و طلایی شود.
- سپس گوشت گوسفند شسته شده را به دیزی اضافه کنید و آنها را تفت دهید تا بوی خامیشان گرفته شود.
- حالا زردچوبه، ادویه گوشت و کمی فلفل به گوشتها زده و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویهها آزاد شود. در نهایت کمی رب گوجه فرنگی اضافه کرده و دوباره تفت دهید تا رب رنگ باز کند.
برای ادامه رسپی این غذای传统 و خوشمزه، روی لینک رسپی دیزی سنگی کلیک کنید.
۲- کباب بختیاری تابهای
کباب بختیاری یکی از کبابهای خوشمزه است که به روشهای مختلفی با ترکیبی از گوشت کوبیده و مرغ درست میشود. زمان تهیه این غذا بین ۴۰ تا ۶۰ دقیقه است و رسپی آن بسیار آسان و مناسب برای ناهار است.
مراحل تهیه کباب بختیاری تابهای
مراحل تهیه کباب بختیاری تابهای به شرح زیر است:
- پیازها را بشویید و پوست بگیرید. آنها را با رنده، میکسر یا خردکن به صورت پوره درآورید. پیازهای پوره شده را در صافی بریزید و کمی صبر کنید تا آب اضافی آنها گرفته شود. سپس با پشت قاشق به خوبی پیازها را فشرده کنید تا کاملاً خشک شوند.
- نیمی از پیازهای رنده شده را در ظرفی بریزید. گوشت چرخکرده، نمک، فلفل، پودر سیر، پودر پاپریکا و آویشن را به آن اضافه کنید.
- ابتدا با قاشق مواد را مخلوط کنید و سپس با دست ۵-۱۰ دقیقه ورز دهید تا خوب ترکیب شوند. ورز دادن به انسجام کباب کمک میکند. روی مواد را بپوشانید و در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
- در ظرف دیگری سینه مرغ چرخکرده، سس خردل، محلول زعفران، نمک، فلفل و نیمی از پیازهای آبگیری شده را بریزید. همه مواد را خوب ورز دهید تا خمیری یکنواخت به دست آید. روی مواد را بپوشانید و ۱۰-۱۵ دقیقه در یخچال بگذارید.
برای ادامه رسپی این غذای مخصوص، روی لینک رسپی کباب بختیاری تابهای کلیک کنید.
۳- ماهی کبابی و سبزیجات
ماهی کباب و سبزیجات یکی از غذاهای ساده و سالم برای ناهار است که رسپی بسیار آسانی دارد و در زمانی کوتاه میتوانید آن را با مواد اولیه متنوعی مانند فیله ماهی،…
“““html
سیر، لوبیا سفید، هویج، سیبزمینی و … بهراحتی در فر تهیه و مصرف میشود.
مراحل تهیه ماهی کبابی و سبزیجات
مراحل تهیه ماهی کبابی و سبزیجات به این صورت است:
- در ابتدا، ماهی پاکشده را با آب سرد خوب بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن گرفته شود. سپس ماهی را در ظرفی دربسته قرار دهید و کنار بگذارید.
- حالا به آمادهسازی سبزیجات (هویج، سیبزمینی، کلم بروکلی، فلفل دلمهای و …) بپردازید. بهتر است از سبزیجاتی با بافت یکسان استفاده کنید تا در هنگام پخت بهطور همزمان پخته شوند. اندازه خرد کردن سبزیجات نیز در یکنواختی آنها تاثیر دارد.
- پس از خرد کردن تمام سبزیجات، آنها را به ظرف ماهی اضافه کنید و به مهمترین مرحله یعنی طعمدار کردن ماهی بروید. چند حبه سیر را خرد کرده و به ماهی اضافه کنید. میتوانید از سیر پورهشده یا پودر سیر هم استفاده کنید که بوی زهم ماهی را میگیرد.
- سپس ادویهجات ماهی، شامل برگ بو، زردچوبه، نمک، فلفل قرمز، پاپریکا و رزماری را به ترکیب ماهی و سبزیجات اضافه کرده و خوب هم بزنید، به گونهای که به بافت ماهی آسیبی نرسانید.
- حال آبلیمو یا آب لیموترش به همراه ۲ قاشق روغن به این ترکیب اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
برای ادامه رسپی این غذای خاص و رژیمی، به لینک رسپی ماهی کبابی و سبزیجات مراجعه کنید.
۴- کیک مرغ؛ غذایی خاص برای ناهار
کیک مرغ غذایی ساده و مجلسی است که معمولاً در مهمانیها، تولدها و دورهمیها تهیه میشود. برای تهیه کیک مرغ، ابتدا مواد مرغ یا سالاد مرغ را آماده کرده و سپس سالاد را بین لایههای نان تست قرار دهید، که به همین دلیل شبیه به کیک میشود.
مراحل تهیه کیک مرغ
مراحل تهیه کیک مرغ به این صورت است:
- نخست سینه مرغ را با کمی پیاز، نمک و فلفل سیاه، و در صورت تمایل برگ بو و سیر بپزید. پس از پخت، مرغ را ریشریش کرده یا خیلی ریز خرد کنید و در کاسهای بگذارید.
- سپس مخلوط سبزیجات مانند ذرت، هویج و نخود فرنگی را به مرغ اضافه کنید.
- پیازچه و جعفری خرد شده را هم به ترکیب اضافه کنید. خیارشور را ریز خرد کرده و به مواد بیفزایید. گردو را هم ریز خرد کرده و به سایر مواد اضافه کنید.
- حالا باید سس را آماده کنید. در کاسهای سس مایونز بریزید و ماست خامهای یا چکیده را به آن اضافه کنید (حتماً از ماست خامهای استفاده کنید؛ اگر ماست آبدار باشد، سس به خوبی قوام نمیگیرد).
- سپس آبلیمو به همراه نمک و فلفل به ترکیب ماست و سس مایونز اضافه کنید (توجه داشته باشید که نمک را به اندازه ریخته تا مرغ در حین پخت، نمک زده شده باشد).
برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه و جذاب، به لینک رسپی کیک مرغ مجلسی مراجعه کنید.
۵- چیکن پارمزان ایتالیایی
چیکن پارمزان غذایی بینالمللی بسیار خوشمزه و محبوب است که اصالت آن به ایتالیا برمیگردد و با مواد اولیه ساده تهیه میشود. مواد اصلی این غذا سینه یا فیله مرغ است که با پنیر پارمزان طعمدار میشود. برخی چیکن پارمزان را کنار پاستا یا سیبزمینی و بعضی به تنهایی سرو میکنند.
“““html
مراحل تهیه چیکن پارمزان ایتالیایی
مراحل تهیه چیکن پارمزان ایتالیایی به شرح زیر است:
- سینه مرغ را خوب بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافیاش برود. با یک چاقوی تیز، سینه را از وسط به دو قسمت تقسیم کنید.
- حالا سینههای برش داده شده را در یک کیسه فریزر قرار دهید و با گوشتکوب یا بیفتک کوب بزنید. سعی کنید تمام قسمتش به اندازه یک سانتیمتر پهن شود.
- تخممرغها را در یک ظرف بشکنید. مقداری نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید و با چنگال خوب هم بزنید تا یکدست شود.
- آرد سوخاری و پنیر پارمزان را در یک ظرف مناسب با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
- اکنون، فیلههای مرغ کوبیده شده را در آرد سفید بپوشانید. سپس آنها را در مخلوط تخممرغ بغلتانید.
برای ادامه رسپی این غذای بینالمللی پرطرفدار، روی لینک رسپی چیکن پارمزان ایتالیایی کلیک کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، لیستی از غذاهای متنوع و خوشمزه برای وعده ناهار تهیه کردیم. پیشنهاد میکنیم حتما این غذاهای خوشعطر و خوشمزه را در برنامه غذاییتان بگنجانید و از طعم لذت ببرید.