بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

نحوه آب بندی و شستشو ظروف تفلون برای اولین استفاده (2 ترفند عالی)

نحوه استفاده از ظروف تفلون برای اولین بار

در هر آشپزخانه، ابزارهای زیادی وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها ظرف‌هایی است که برای پخت و پز به کار می‌رود. این ظروف انواع مختلفی دارند و برای استفاده از آن‌ها، چند نکته مهم وجود دارد.
ظروف تفلون، نچسب، روحی، مسی و… انواع این ظروف هستند که به شکل ماهیتابه یا قابلمه طراحی می‌شوند. استفاده از ظروف تفلون برای اولین بار کمی با سایر ظروف فرق دارد.

این ظروف خاصیت نچسبی دارند و به همین دلیل به صورت خاصی ساخته شده‌اند تا در آشپزخانه برای پخت و پز استفاده شوند. نام اصلی تفلون، پلی تترافلئورواتیلن است. از این ماده در آشپزخانه معمولاً برای پخت و سرخ کردن غذاهایی که اگر در ظروف دیگر بپزند، به ظرف می‌چسبند، استفاده می‌شود.

تفلون هم طرفداران و هم منتقدان خود را دارد. برخی معتقدند که استفاده از تفلون ممکن است برای سلامتی مضر باشد و باعث بیماری‌هایی مثل سرطان شود، در حالی که دیگران می‌گویند که استفاده از تفلون کاملاً بی‌خطر و ایمن است.

در این مقاله شما را بیشتر با این ظروف آشنا خواهیم کرد و اطلاعات مهمی درباره آن‌ها را در اختیارتان قرار خواهیم داد. پس با ما همراه باشید.

تفلونی که برای ساخت ظروف استفاده می‌شود چیست؟

همانطور که گفته شد، تفلون از یک ماده پلیمری به نام پلی تترافلئورواتیلن تشکیل شده است. این ماده در سال ۱۹۳۸ توسط یک شرکت آمریکایی به نام دوپونت ساخته شد. تفلون در واقع نام تجاری این ماده است و خاصیت اصلی آن نچسب بودن است و همچنین خاصیت ضد الکتریسیته نیز دارد.

تفلون در برابر فشار و انواع اسیدها مقاوم است و به راحتی خراب نمی‌شود. به همین دلیل به عنوان پوشش داخلی قابلمه و ماهیتابه‌ها استفاده می‌شود. اگر بخواهید تفلون را در دماهای بالا قرار دهید، باید بدانید که این ماده در برابر حرارت هم مقاوم است و هم ماندگاری بالایی دارد.

با این حال، هنوز هم برخی افراد به مضرات استفاده از ظروف تفلون اشاره می‌کنند و می‌گویند که ممکن است به محیط زیست آسیب برسانند. با این وجود، باید بگوییم که بر اساس نظر اداره نظارت بر دارو و غذا در آمریکا، تفلون یک ماده مجاز برای استفاده در ساخت ظروف پخت و پز محسوب می‌شود.

برای استفاده از هر ظرفی، باید به دستورالعمل‌های مخصوص آن توجه کنید و همه نکات را رعایت کنید. ظروف مختلف روش‌های خاصی برای استفاده دارند و بعضی از آن‌ها نیاز به مراحل قبل از استفاده دارند. ظروف تفلون نیز یکی از همین‌ها هستند که باید قبل از استفاده مراحلی را انجام دهید. نحوه استفاده از ظروف تفلون برای اولین بار به شرح زیر است:

اگر یک ظرف تفلون خریداری کرده‌اید و نمی‌دانید که چه باید کنید، مراحل زیر را دنبال کنید.

برای استفاده از تفلون برای بار اول، ابتدا باید آن را به‌خوبی با یک اسکاچ نرم و مایع ظرفشویی بشویید. اسفنجی که استفاده می‌کنید باید نرم باشد زیرا اسکاچ‌های زبر موجب آسیب به ظرف و خط و خش روی آن می‌شوند. پس از اینکه ظرف تفلون را کاملاً با مایع و کف پر کردید، آن را با آب ولرم بشویید.

  • در این مرحله، باید ظرف را به‌خوبی خشک کنید. هیچ وقت ظرف تفلون خیس را روی شعله گاز نگذارید.
  • بعد از خشک شدن تفلون، باید کمی روغن روی کف آن اسپری کنید.
  • اجازه دهید ظرف به مدت بیست دقیقه تا نیم ساعت در همین حالت بماند.
  • حالا می‌توانید ظرف را با آب داغ و مایع بشویید.

عوامل موثر در ماندگاری بیشتر

ظروف تفلون

برای استفاده بهینه از ظروف تفلون، باید چند نکته را رعایت کنید تا عمر مفید آنها بیشتر شود و بتوانید به خوبی از آنها بهره‌مند شوید. در ادامه نکاتی که باید به آن‌ها توجه کنید را بررسی خواهیم کرد.

۱. آب‌بندی کردن ظرف

زمانی که برای اولین بار از ظروف تفلون استفاده می‌کنید، باید آنها را آب‌بندی کنید. آب‌بندی کردن یعنی آماده کردن ظرف برای استفاده، که در بخش قبل به طور کامل توضیح داده شد.

۲. استفاده نکردن از حرارت بسیار بالا

با اینکه ظروف تفلون در برابر حرارت بالا مقاومت دارند، بهتر است آن‌ها را روی حرارت خیلی زیاد قرار ندهید؛ زیرا این کار می‌تواند عمر مفید تفلون را کاهش دهد. بنابراین، توصیه می‌شود نه‌تنها ظروف تفلون، بلکه همه ظروف نچسب را روی حرارت متوسط قرار دهید.

۳. عدم استفاده از قاشق‌های فلزی و نوک تیز

این ظروف حساس هستند و اگر با وسایل سخت تماس پیدا کنند، به راحتی خراشیده می‌شوند. اگر از قاشق‌های فلزی برای هم‌ زدن غذا در ظروف تفلون استفاده کنید، به ظرف آسیب خواهید زد و خاصیت نچسبی آن کاهش پیدا می‌کند. به یاد داشته باشید که این خراش‌ها می‌توانند برای سلامتی نیز مضر باشند.

۴. شستن اصولی ظرف

در هنگام شستن ظروف تفلون باید دقت کافی را داشته باشید. بعد از استفاده، به هیچ عنوان ظرف داغ را زیر آب نریزید و آن را نشویید.

مزایای استفاده از ظروف تفلون

با وجود نگرانی‌هایی که درباره مضرات تفلون برای سلامت انسان وجود دارد، بسیاری از افراد از مزایای آن غافل می‌شوند و تمایلی به خرید آن ندارند.

دلیلی که در گذشته بر این تصور اصرار می‌شد، وجود موادی به نام پرفلوئورواکتانوئیک در ترکیب تفلون بود. اما امروزه از این ماده در ساخت تفلون استفاده نمی‌شود. بنابراین، هنگام خرید و استفاده از ظروف تفلون، تردید نداشته باشید. با رعایت مراحل صحیح استفاده از این ظروف، می‌توانید به طرز چشم‌گیری مضرات آن را کاهش دهید.

بعضی از مزایای ظروف تفلون را به صورت زیر می‌توان عنوان کرد:

حفظ خواص تفلون برای مدت طولانی
عمر و ماندگاری بالا
مقاوم در برابر رطوبت و آب
مقاوم در برابر سرما
تاب‌آوری در برابر حرارت بالا
خاصیت نچسب بودن
مقاوم در برابر انواع مواد شیمیایی

معایب ظروف تفلون

اگرچه مزایای ظروف تفلون زیاد است، اما معایبی نیز وجود دارد که لازم است به آن توجه کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید. با آگاهی از معایب این ظروف، می‌توانید نحوه صحیح استفاده از آن‌ها را یاد بگیرید.

اصلی‌ترین عیب ظروف تفلون، حساس بودن آن‌هاست. نمی‌توانید از قاشق‌های فلزی برای هم زدن غذا استفاده کنید و بهتر است از قاشق‌های چوبی یا پلاستیکی بهره ببرید تا به ظرف آسیب نزنید.

معیاری دیگر که باید مدنظر قرار دهید، اجتناب از قرار دادن این ظروف روی حرارت بالا است. اگر ظرف خالی روی حرارت بالا قرار گیرد، ممکن است بخاری سمی تولید کند.

این بخار برای انسان خطرناک است و ممکن است باعث حال بد و تهوع شود. بنابراین، هرگز ظروف تفلون را بدون غذا روی شعله گاز قرار ندهید. حرارت متوسط برای پخت غذا در این ظروف بهترین گزینه است.

حتماً بخوانید:

ظروف تفلونی خراش برداشته را استفاده نکنید!

تفلون های خطرناک را دور بیندازید _ تفلون یک ماده شیمیایی مصنوعی محسوب می شود که از اتم های کربن و فلوئور تشکیل شده است.

حالا که با مزایا، معایب و نحوه‌ی استفاده از ظروف تفلون برای اولین بار آشنا شدید، فرصت خرید آنها را از دست ندهید.

سایت آموزش آشپزی رضیم

خروج از نسخه موبایل