بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

نحوه خشک کردن گل طبیعی (2 نکته مهم)

“`html

روش‌هایی برای خشک کردن گل

گل‌ها معمولاً مدت زیادی نمی‌مانند اما برخی از آن‌ها برای ما یادآور بهترین و شادترین روزهای زندگی هستند. یا شاید آنقدر زیبا باشند که دوست داشته باشیم همیشه آن‌ها را در کنار خودمان داشته باشیم. در چنین مواقعی می‌توانید با خشک کردن گل‌ها، این یادها را همیشه همراه خود نگه دارید. با این بخش از رضیم همراه باشید تا با نحوه صحیح خشک کردن گل آشنا شوید.

روش‌های خشک کردن گل

برای خشک کردن گل‌ها بهتر است ابتدا گل‌ها را از هم جدا کنیم و گل‌های نازک و بزرگ را در گروه‌های مختلف قرار دهیم. همچنین باید مطمئن باشیم که گل‌ها تازه و شاداب هستند و حالت پژمرده ندارند، شکوفه‌ها کاملاً باز شده‌اند و رطوبت آن‌ها گرفته شده است. هرگز غنچه‌ها را با دست باز نکنید، بلکه صبر کنید تا به‌طور طبیعی در آب باز شوند.

برای خارج کردن رطوبت گل، ابتدا آن را در گلدانی بدون آب قرار می‌دهیم تا ایستاده باشد. اگر رطوبتی در گل وجود داشته باشد، به ساقه منتقل می‌شود و به سمت پایین ساقه می‌آید. سپس با کوتاه کردن انتهای ساقه، رطوبت را خارج می‌کنیم. همچنین روش‌های دیگری هم وجود دارد که می‌توانید بسته به امکانات خود از آن‌ها استفاده کنید. بعضی از این روش‌ها سنتی هستند، مانند خشک کردن گل در هوای آزاد یا پرس کردن گل‌ها، اما فریز کردن و خشک کردن با مواد شیمیایی روش‌های مدرن‌تری محسوب می‌شوند.

این روش‌ها شامل موارد زیر هستند:

  1. خشک کردن گل‌ها در هوای آزاد
  2. آویزان کردن گل‌ها یا تکنیک ایستاده
  3. خشک کردن گل‌ها با مواد شیمیایی
  4. خشک کردن با فریز کردن
  5. خشک کردن با پرس کردن گل‌ها
  6. خشک کردن با اجاق گاز

خشک کردن گل در هوای آزاد

بهترین و سریع‌ترین روش برای خشک کردن گل‌ها به‌گونه‌ای که رنگ و کیفیت آن‌ها حفظ شود، خشک کردن گل‌ها در هوای آزاد است.

مکانی که گل‌ها را در آن‌جا خشک می‌کنیم باید شرایط خاصی داشته باشد:

  1. وجود جریان هوای مناسب در محیط
  2. دمای محیط باید بین ۷۰ تا ۹۰ درجه فارنهایت باشد
  3. هوای محیط خشک باشد و مرطوب نباشد
  4. محل خشک کردن باید سایه باشد
  5. محیط خیلی بزرگ نباشد و تعداد گل‌ها زیاد نباشد
  6. وجود شومینه یا اجاق برای کمک به خشک شدن گل‌ها مفید است.

خشک کردن گل به روش آویزان کردن:

در روش آویزان کردن، ابتدا گل‌ها را به‌طور افقی روی کاغذ یا روزنامه قرار داده و دسته می‌کنیم و بعد گل‌ها را به‌گونه‌ای آویزان می‌کنیم که سر گل‌ها به سمت پایین باشد.

روش پرس کردن گل‌ها:

دستگاه پرس از دو صفحه نئوپان که دارای سوراخ‌هایی در چهار طرف هستند تشکیل شده و با پیچ و مهره روی هم بسته می‌شوند. در این روش، ابتدا گل‌ها را داخل روزنامه قرار می‌دهیم. سپس آن‌ها را بین دو صفحه دستگاه پرس گذاشته و با پیچ محکم می‌کنیم تا گل‌ها تحت فشار بوده و خشک شوند. گل‌ها را طوری در روزنامه قرار دهید که فرم آن‌ها بهم نریزد و قسمت روی گل‌ها رو به پایین باشد.

بهتر است گل‌های جعفری و داودی را با روش پرس خشک نکنید و آن‌ها را در هوای آزاد به شکلی که سر آن‌ها بالا باشد، خشک کنید. گل‌هایی مثل ژربرا، بنفشه، داودی مینیاتوری، مارگریت، و گاوهایی که ارتفاع کمتری دارند را می‌توان با روش پرس کردن خشک کرد.
در هنگام چیدن گل، وسط آن را با دست فشار دهید تا برای پرس شدن آماده شود. اگر دستگاه پرس در دسترس نیست، با استفاده از چند کتاب سنگین نیز می‌توانید این کار را انجام دهید.

استفاده از مواد شیمیایی:

بسیاری از گیاهان را می‌توان با استفاده از مواد شیمیایی جاذب‌الرطوبت خشک کرد. به‌خصوص برای گیاهان حساس مانند ارکیده و لیلیوم، خشک کردن با مواد شیمیایی بسیار مؤثرتر است. موادی که برای خشک کردن…

“`

برای خشک‌کردن گل‌ها، از مواد مختلفی استفاده می‌شود. این مواد شامل سیلیکا ژل، براز، نمک، اسید بوریک، زاج، آرد ذرت و شن هستند. اما سبک‌ترین و بهترین گزینه، براز است که برای کارهای هنری و خشک‌کردن گل‌ها بسیار مناسب می‌باشد.

شما می‌توانید براز را از داروخانه‌ها تهیه کنید. همچنین سیلیکا ژل نیز در داروخانه‌ها موجود است. برای خشک‌کردن گل با استفاده از براز، در ابتدا مقدار کمی از این ماده را در یک ظرف می‌ریزید و سپس گل را به آرامی روی آن قرار می‌دهید. بعد از آن، کمی براز روی گل می‌پاشید و هر چند وقت یک بار ظرف را تکان می‌دهید تا براز به‌خوبی بر روی تمام گلبرگ‌ها بپاشد.

اگر سوال یا نکته‌ای در مورد خشک کردن گل‌ها دارید، لطفا آن را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

منبع:زیبا زن

مجله اینترنتی رضیم

مرجان امینی

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل