بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

هر 100 گرم سویا چقدر کربوهیدرات دارد ؟ (2 نکته مهم)

کربوهیدرات سویا، ۱۰۰ گرم سویا چند کربوهیدرات دارد؟

مقدار کربوهیدرات در سویا به نوع آن و نحوه تهیه‌اش بستگی دارد. در 100 گرم سویا، 30 گرم کربوهیدرات وجود دارد که شامل 9 گرم قند و 21 گرم فیبر است. این مقدار تقریباً معادل 12 درصد نیاز روزانه یک بزرگسال به کربوهیدرات است.

جدول کربوهیدرات در 100 گرم سویا

نوع سویا در هر 100 گرم
سویا خام 20 گرم کربوهیدرات
سویا پخته شده 30 گرم کربوهیدرات
توفو 4 گرم کربوهیدرات
شیر سویا 6 گرم کربوهیدرات

اگر می‌خواهید مصرف کربوهیدراتتان را کاهش دهید، می‌توانید سویا را به جای منابع پروتئینی دیگر مانند گوشت، مرغ یا ماهی استفاده کنید. همچنین محصولات سویا که کربوهیدرات کمتری دارند مانند توفو یا شیر سویا را انتخاب کنید.

تحقیقات نشان می‌دهد که محققان روسی جزو اولین کسانی بودند که فواید سویا را کشف کردند. آن‌ها متوجه شدند که سویا حاوی پروتئین زیاد، اسیدهای آمینه ضروری، کلسیم، آهن، فسفر، منیزیم، روی، ویتامین‌های گروه B و فیبر است و فواید زیر را برای سویا بیان کردند:

بهبود سلامت قلب و کاهش بیماری‌های قلبی
تقویت سلامت استخوان‌ها
جلوگیری از بروز سرطان
کاهش عوارض دوران یائسگی

این موارد باعث شد تا تحقیقات بیشتری بر روی این ماده مغذی آغاز شود و متخصصان سویا را به عنوان یک منبع غذایی مهم در رژیم غذایی بررسی کنند.

آن‌ها متوجه شدند که سویا می‌تواند به جای پروتئین‌های حیوانی در رژیم غذایی استفاده شود و این ماده غذایی باعث کاهش کلسترول بد (LDL) و تری‌گلیسیرید خون می‌شود و در نتیجه خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

مواد مغذی در سویا

  • ویتامین E
  • ویتامین B1
  • ویتامین B2
  • منیزیم
  • کلسیم
  • ایزوفلاوونوئیدها
  • فیبر
  • دانه سویا حاوی ویتامین E است که به سلامت پوست و مو کمک می‌کند و از کم‌خونی جلوگیری می‌کند.

همان‌طور که گفته شد، سویا غنی از فیبر است. فیبر به کنترل وزن، کاهش کلسترول و تری‌گلیسیریدها کمک می‌کند و عملکرد روده بزرگ را بهبود می‌بخشد و جلوگیری از سرطان روده بزرگ می‌کند. همچنین به جلوگیری از یبوست کمک می‌کند. اما باید توجه داشته باشید که مصرف زیاد سویا ممکن است باعث اسهال، نفخ و درد شکم شود.

ویتامین B1 موجود در دانه سویا به کاهش خستگی و پیشگیری از بیماری‌های عصبی کمک کرده و انرژی‌بخش است و برای زنان باردار و شیرده و همچنین برای ورزشکاران و افراد میانسال مفید است.

ویتامین B2 که در سویا یافت می‌شود، از زخم‌های لب و زبان و همچنین تورم زبان جلوگیری می‌کند و خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش می‌دهد.
منیزیم موجود در سویا برای استخوان‌ها و رگ‌های خونی، به ویژه عضلات قلب، مفید است و از لخته شدن خون و انسداد رگ‌ها پیشگیری می‌کند.
استئوپروز (پوکی استخوان) یکی از بیماری‌های شایع استخوان است که در آن استخوان‌ها کوچک و شکننده می‌شوند. ورزش و مصرف مکمل‌های کلسیم و ویتامین D و خوردن میوه‌ها و سبزیجات در جلوگیری از این بیماری تأثیر مهمی دارد.

اگر به میزان زیادی پروتئین حیوانی مصرف کنید، کلسیم از استخوان‌ها خارج شده و از طریق ادرار یا مدفوع از بدن خارج می‌شود. اما سویا و به طور کلی پروتئین‌های گیاهی نه تنها این اثر منفی را ندارند، بلکه ممکن است کلسیم را بیشتر در بدن ذخیره کنند.
دیگر مواد مغذی موجود در سویا ایزوفلاوونوئیدها هستند که از شکستگی استخوان‌ها جلوگیری می‌کنند و مانند هورمون استروژن (هورمون زنانه) به ساخت استخوان‌ها و جلوگیری از تخریب آن‌ها کمک می‌کنند.

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل