“`html
اگر یک بار ماکارون اصیل را امتحان کردهاید، حتماً میخواهید آن را با کیفیت عالی بپزید. اما توجه کنید که هر دستور پختی نمیتواند طعم واقعی این شیرینی محبوب را به شما بدهد. در این مطلب به بررسی ویژگیهای شیرینی ماکارون و ترفندهای پخت آن میپردازیم. اگر شما هم طرفدار این دسر خوشمزه هستید، با ما همراه باشید.
فقط قنادی لادوره در پاریس سالانه بیش از 4 میلیون ماکارون میفروشد. اگر این عدد را با توجه به چهار شعبهاش در پاریس در نظر بگیرید، هر روز حدود 12000 ماکارون میفروشد.
به نظر میرسد این شیرینی کوچک که شبیه بشقاب پرنده است، در دل مردم جا باز کرده است. این روزها در بیشتر قنادیها میتوانید آن را پیدا کنید. ماکارونها نهتنها تزیینات کیکها را زیباتر کردهاند، بلکه با رنگهای شادابشان در جعبههای شکلات با روبانهای رنگی، توجه شیرینیدوستان را جلب میکنند.
شیرینی ماکارون چیست؟
شیرینی ماکارون ترکیبی از رنگهای زیبا و ظرافت خاص است. پوستهای لطیف دارد و بافتش نرم و جویدنی است. میانی ماکارون طعمها و عطرهای متفاوتی دارد و دو عدد شیرینی را به هم متصل میکند. این ظاهر وسوسهانگیز باعث میشود کمتر کسی در برابر آن مقاومت کند. ماکارونهای فرانسوی و ایتالیایی از معروفترین انواع این شیرینی هستند. آنها اساساً بر پایه مرنگ درست میشوند و میتوان آنها را با مواد مختلف طعمدار و رنگی کرد. معمولاً داخل آنها را با گاناش، باترکریم یا مربا پر میکنند.
ساختار ماکارون
هر ماکارون از دو قسمت تشکیل شده است:
- بیسکوییتها: ترکیبی از سفیده تخممرغ، آرد بادام آسیاب شده و شکر که قطر آنها معمولاً بین 3 تا 5 سانتیمتر است.
- لایه میانی: که میتواند با شکلات سفید، خامه، مربا یا هر نوع فیلینگ دیگر پر شود.
این قسمتها با استفاده از رنگهای خوراکی، طعم و رنگ متفاوتی پیدا میکنند که به جذابیت آنها میافزاید.
انواع شیرینی ماکارون
همانطور که گفتیم، استفاده از رنگها و مواد مختلف باعث به وجود آمدن انواع گوناگون ماکارون میشود. در اینجا چند نمونه از آنها را نام میبریم:
1. ماکارون شکلاتی (نوتلا ماکارون)
2. ماکارون با طعم پسته
3. ماکارون صورتی با طعم تمشک
4. ماکارون با طعم شاهتوت
5. ماکارون لیمویی
6. ماکارون توت فرنگی
7. ماکارون شکلات نعنایی
8. ماکارون کاراملی
9. ماکارون نارگیلی
10. ماکارون نعنا فلفلی
چرا شیرینی ماکارون محبوب است؟
شیرینی ماکارون آنقدر محبوب است که حتی روز ملی ماکارون را در تاریخ 20 مارس جشن میگیرند. دلایل زیر میتواند به محبوبیت این شیرینی کمک کند:
- ظاهر جالب و جذابی دارند و معمولاً پایه عکسهای زیبایی هستند. هر جا از کیک مدرن صحبت میشود، ماکارون هم جزئی از دکور است.
- این شیرینیها بدون گلوتن هستند. آنها بدون هر گونه گلوتن تهیه میشوند در حالی که بافت عالی خود را حفظ میکنند و این برای افرادی که به گلوتن حساسیت دارند، اهمیت دارد.
- بافت بیرونی ترد و مرکز جویدنی آنها حاوی کرمهای شکلاتی، میوهای یا کرهای است و به همین دلیل، خوردن آنها لذت بخش است.
- شما میتوانید آنها را به آسانی با هر رنگ یا تمی که دوست دارید، سفارشی کنید. این به معنای ایدهای جذاب برای جشنهاست.
- با وجود سختی در تهیه آنها و نیاز به تمرین، وقتی موفق به پخت ماکارون میشوید، اعتماد به نفس شما بسیار بالا میرود و این حس رضایت از یادگیری و تسلط بر تهیه ماکارون واقعاً ارزشمند است.
- این شیرینیها میتوانند طعمهای مختلفی را ارائه دهند.
“““html
این بستگی به سلیقه شما دارد که سنتی یا مدرن، اسطوخودوس، زنجبیل، پسته یا وانیل کدام را دوست دارید.
این موارد تنها برخی از نکات مهم دربارهی محبوبیت این شیرینی هستند؛ بهطوری که شهرت آن به سرعت در حال گسترش در سراسر جهان است.
نکات مهم در دستور تهیه ماکارون
اگرچه ماکارونهای مختلف بر اساس دستور تهیه، نوع فیلینگ و ویژگیهای دیگر متفاوت هستند؛ اما برخی از مشکلات رایج در تهیه ماکارون وجود دارد که میتوانید با رعایت نکات درست، از آنها جلوگیری کنید.
- با حباب روی ماکارونها چه کنیم؟
اگر روی ماکارونها حباب ایجاد شده، سعی کنید در هنگام پایپکردن خمیر، دستتان را عمود نگهدارید. همچنین، با یک حرکت پیوسته پایپ کنید و زیر سینی را هم صاف نگه دارید. اگر بعد از پایپکردن، حبابها هنوز وجود داشتند، میتوانید بهآرامی آنها را با خلال دندان برطرف کنید.
- چگونه از کجشدن پایه ماکارون جلوگیری کنیم؟
با استفاده از سیلپد بدون لبه، میتوانید یکی از دلایل کجشدن پایه ماکارون را از بین ببرید.
- چرا بعد از پخت روی ماکارون ترک میخورد؟
برای جلوگیری از این مشکل، بعد از پایپکردن ماکارونها، سینی را به آرامی به سطح بزنید تا هوای اضافی خارج شود. همچنین طولانیشدن زمان استراحت خمیر و دمای بالای فر نیز تأثیر دارد. همانطور که میدانید، دماهای بالا معمولاً باعث ترکخوردن شیرینیها میشوند، پس باید به این نکته هم توجه کنید.
- ترکخوردن بهصورت کویری و پایهندادن ماکارون به چه علت است؟
نرسیدن مرنگ به مرحله سافت پیک، یکی از دلایل اصلی این مشکل است. همچنین، پایهندادن ماکارون میتواند به خاطر دمای پایین فر و وجود رطوبت باشد.
- چرا ماکارون شل و بدشکل میشود؟
برای جلوگیری از این مشکل، در هوای مرطوب ماکارون درست نکنید یا در چنین هوایی، مواد ماکارون را بیشتر استراحت دهید. استراحت خمیر باید به حدی باشد که مواد به دست نچسبد.
- چطور فرم آتشفشانی ماکارون بعد از پخت را رفع کنیم؟
زیادشدن زمان استراحت، بدغلیظ بودن سفیدهها قبل از افزودن شربت، دمای بالای فر و نکوبیدن سینی ماکارون پس از پایپکردن، همگی میتوانند باعث این حالت شوند.
- چرا ماکارون پخته نشده و از سیلپد جدا نمیشود؟
این مشکل معمولاً به خاطر دمای پایین فر پیش میآید. اگر شیرینی ای نپخته باشد، بهطور طبیعی از سینی هم جدا نمیشود.
- کاهش ارتفاع ماکارون و تغییر رنگ آن به چه علت است؟
دمای بالا میتواند باعث کاهش ارتفاع ماکارون و تغییر رنگ آن شود؛ بنابراین حتماً دما را بر اساس حرارت فر تنظیم کنید.
- چرا ماکارونها بعد از پخت رویهای نازک دارند و داخلشان خالی است؟
اگر خمیر ماکارون را در مرحله ماکاروناژ کم مخلوط کنید، ممکن است این اتفاق بیفتد.
- با کج شدن ماکارون بعد از پخت چه کنیم؟
این مشکل گاهی ناشی از کانوکشن فر است و با کم کردن کانوکشن میتوان آن را کاهش داد. همچنین کج پایپکردن یا استراحت دادن مواد در مقابل باد کولر یا پنکه هم نقش دارند.
- چرا ارتفاع ماکارون کم میشود؟
یکی از دلایل اصلی این موضوع، شلبودن خمیر شیرینی است. البته دقت کنید که سفت بودن خمیر هم میتواند مشکلات مشابهی ایجاد کند.
“““html
این موضوع مزیتی ندارد و ممکن است باعث ناهمواری شیرینی بعد از پخت شود.
کدام دستور تهیه شیرینی ماکارون دقیق است؟
برای پخت انواع کیک و شیرینی، دو نکته مهم وجود دارد: استفاده از مواد باکیفیت و به کار بردن دستور تهیه درست. بنابراین هنگامی که مواد اولیه را تهیه میکنید، از تازه و باکیفیت بودن آنها اطمینان حاصل کنید تا نتیجه کارتان عالی شود. همچنین برای انتخاب دستور تهیه مناسب، از منابع معتبر استفاده کنید.
پخت شیرینی ماکارون کمی با سختی و وقتگیر است. رعایت نکات گفته شده در این مقاله فقط زمانی نتیجه میدهد که دستور پخت را به درستی انتخاب کنید. ما به شما پیشنهاد میکنیم از دستور تهیههای سایت «شیرینی تا» استفاده کنید. این سایت نوعی مجله آنلاین است که هدف آن معرفی کیک، شکلات، شیرینی، بستنی، نوشیدنی، بیسکوئیت و دسر است. در «شیرینی تا»، شرکتهای تولیدکننده محصولات، برندها، دستور پختها و مراکز فروش به مخاطبان معرفی میشوند.
علاوه بر موارد ذکر شده، میتوانید آخرین اخبار در دنیای شیرینیجات، معرفی سرآشپزهای معروف ایران و جهان، فیلمهای رایگان دستور پخت و بسیاری مطالب دیگر را نیز پیدا کنید. این سایتها با رفع نیازهای مخاطب، به قنادان کمک میکنند تا سریعتر پیشرفت کنند. بنابراین برای دریافت دستورات معتبر و اطلاعات دقیق به این سایت مراجعه کنید و این منبع باارزش را از دست ندهید.
منبع: مجله اینترنتی شیرینی تا