بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

همه چیز در مورد بیماری اروژن (2 نکته مهم)

«اروژن»؛ بیماری که در تابستان بیشتر به سراغتان می‌آید

با این بخش از رضیم همراه باشید تا با بیماری اروژن بیشتر آشنا شوید.

بیماری اروژن

به دنبال گرم شدن هوا، رفت و آمد در خیابان‌ها دشوار می‌شود و افراد احساس تشنگی بیشتری می‌کنند. بیشتر مردم در زمان‌های گرم به دنبال آب معدنی و آبمیوه‌های صنعتی می‌روند تا عطش خود را رفع کنند. اما گاهی اوقات مصرف این نوشیدنی‌ها می‌تواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد. به عنوان مثال، آب گازدار، که یکی از مواد اصلی نوشابه‌های گازدار است، حاوی کربن دی‌اکسید می‌باشد که تحت فشار در آن حل شده است و در روزهای گرم سال از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها به شمار می‌رود.

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که آب‌های گازدار هیچ ضرری ندارند. اما دندان‌پزشکان هشدار می‌دهند که گاز موجود در این آب‌ها می‌تواند اسید بیشتری نسبت به مواد غذایی دیگر، مانند سرکه داشته باشد. حباب‌های گازی که در این نوشیدنی‌ها وجود دارد، پس از مدتی می‌تواند باعث دندان درد، آسیب به دندان‌ها و در نهایت از بین رفتن مینای دندان شود. دندان‌پزشکان بر این باورند که استرس ناشی از شغل هم می‌تواند در فرسایش دندان‌ها تأثیر زیادی داشته باشد. همچنین، در فصل تابستان با افزایش مصرف آبمیوه‌های قندی و صنعتی، قهوه و آب‌های گازدار، احتمال ابتلا به بیماری اروژن (فرسایش مینای دندان) بیشتر می‌شود.

اروژن دندانی یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد برای درمان آن به دندان‌پزشک زیبایی مراجعه می‌کنند. اروژن دندانی زمانی اتفاق می‌افتد که مینای دندان و عاج آن به دلیل تماس مداوم با اسید از بین می‌روند. در واقع، این اشکال به دلیل اسیدهای تولید شده توسط باکتری‌های ایجاد کننده پوسیدگی دندان به وجود می‌آید. در مورد پوسیدگی‌های معمولی، تنها بخشی از دندان آسیب می‌بیند، اما در صورت ابتلا به اروژن، کل ساختار دندان تحت تأثیر قرار می‌گیرد و عاج دندان بدون پوشش محافظ باقی می‌ماند.

افرادی که به اروژن دندانی مبتلا می‌شوند، معمولاً به غذاهای گرم و سرد به شدت حساسیت پیدا می‌کنند. احساس درد شدید دندانی و در نهایت آسیب به ساختار دندان از عوارض منفی این بیماری است. سایش شیمیایی دندان‌ها غیرقابل بازگشت است و اگر پیشگیری نشود، ممکن است دندان به طور کامل از دست برود.

نشانه‌های اروژن

از جمله نشانه‌های اروژن می‌توان به ترک خوردن دندان، زرد شدن دندان به دلیل از بین رفتن عاج و حساسیت دندان نسبت به مواد گرم و سرد اشاره کرد. پزشکان معتقدند آب‌های گازدار، آب لیمو، الکل، جویدن یخ، بارداری و دندان قروچه از جمله عواملی هستند که باعث فرسایش دندان می‌شوند. به همین دلیل، بهتر است بعد از مصرف مواد اسیدی، مقداری پنیر تناول کنید تا خاصیت اسیدی آن‌ها کاهش یابد. همچنین، برای نوشیدن مایعات، بهتر است از نی استفاده کنید تا دندان‌های حساس کمتر آسیب ببینند.

پزشکان معتقدند که عوامل و موادی همچون آب‌های گازدار، آب لیمو، الکل، جویدن تکه‌های یخ، بارداری و دندان قروچه باعث فرسایش دندان می‌شوند بنابراین بهتر است به دلیل اسیدی بودن برخی مواد، مقداری پنیر بعد از آن‌ها صرف شود تا از خاصیت اسیدی بودن مواد بکاهد همچنین بهتر است برای نوشیدن مایعات از نی استفاده کرد تا دندان‌های حساس کمتر دچار آسیب شوند.

گردآوری شده مجله اینترنتی رضیم

مرجان امینی

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل