بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

همه چیز در مورد زرد شدن برگ بامبو  (2 نکته مهم)

“`html

چرا برگ‌های بامبو زرد می‌شود؟

بامبو یک گیاه خوش‌ یمن است که طرفداران زیادی دارد و به دلایل قابل نگهداری آسان و زیبایی‌اش بسیار محبوب شده است. همچنین طبق اعتقادات فنگ‌شویی، بامبو شانس را به ارمغان می‌آورد.

این روزها بامبو یکی از محبوب‌ترین گیاهان آپارتمانی محسوب می‌شود. مراقبت از این گیاه ویژگی‌های خاصی دارد که شاید با برخی از آنها آشنا باشید، اما احتمالاً در مورد برخی دیگر نمی‌دانید.

چگونه از بامبو مراقبت کنیم

نور: به طور کلی نور غیرمستقیم بهترین گزینه برای این گیاه است، زیرا نور مستقیم می‌تواند باعث سوختگی برگ‌ها و زرد شدن آنها شود.

خاک: این گیاه می‌تواند در خاک نیز زندگی کند، اما به طور معمول در آب نگهداری و فروخته می‌شود و این برای خود گیاه مشکلی ندارد.

آب: بهتر است هر دو هفته یا حداکثر یک ماه آب بامبو را عوض کنید. آب باید سبک بوده و کم‌فلوراید باشد، بنابراین استفاده از آب معدنی بطری‌شده یا آب تصفیه‌شده مناسب است. همچنین کلر زیاد می‌تواند برای بامبو ایجاد مشکل کند.

دما: دمای آب بهتر است بالای ۱۵ درجه سانتی‌گراد باشد و این گیاه به خوبی در دمای معمولی خانه‌ها از بهار تا زمستان تطبیق می‌یابد.

چرا برگ بامبو زرد می‌شود؟

هرچند که مراقبت از بامبو آسان است و خود گیاه مقاوم است، اما مانند هر موجود زنده دیگر به توجه و مراقبت نیاز دارد. دو علت اصلی زرد شدن برگ بامبو، نور مستقیم یا نور بیش از حد و آب لوله‌کشی است که ممکن است دارای نمک یا فلوراید زیاد باشد.

اگر گیاهتان زرد شده و رشدش متوقف شده است، باید آن را از نور مستقیم آفتاب دور کنید و از آب فیلتر شده یا جوشیده سرد استفاده کنید تا به سرعت بهبود یابد. آب لوله‌کشی ممکن است که زیاد کلر و فلوراید داشته باشد که این برای گیاه مضر است و باعث زرد شدن برگ‌ها می‌شود.

بامبو به جای اینکه مانند سایر گیاهان به نور مستقیم نیاز داشته باشد، با کمبود نور بیشتر قد می‌کشد و در صورت نور و گرمای زیاد از داخل پوسیده می‌شود. در نتیجه، بامبو به نور مستقیم خورشید احتیاج ندارد و بهترین نور برای آن نوری است که حدود ۳ متر از پنجره‌ای با پرده کشیده فاصله دارد.

تمیز نگه داشتن آب بامبو و تعویض آن به صورت هفتگی تأثیر زیادی بر سلامت گیاه دارد. مقدار آب باید به اندازه‌ای باشد که حدود ۲.۵ سانتی‌متر بالای انتهای ساقه قرار بگیرد. اگر تمام ساقه در آب قرار گیرد، ریشه‌ها تمام سطح ساقه را می‌پوشانند و این باعث کاهش زیبایی گیاه می‌شود. برای نگهداری بامبو در آب، باید ابتدا حدود دو ساعت آب را بگذارید تا کلر آن کاملاً تبخیر شود، زیرا کلر آب سبب زرد شدن گیاهان می‌شود. پس از این مدت، بامبو را در آن قرار دهید.

بامبوها گیاهان حساسی هستند و در صورت تماس جزئی با مواد شیمیایی مانند مواد شوینده، نگهداری در هوا گرم، عدم تعویض آب و قرار گرفتن در مقابل نور زیاد و گاهی بیماری، به تدریج زرد می‌شوند و از بین می‌روند. بنابراین ظرف یا گلدانی که در آن نگهداری می‌شود باید هر ماه یک بار تمیز شود.

“`

قبل از اینکه گیاه بامبو را در ظرف بگذارید، حتما آن را بشویید و به طور کامل خشک کنید.

برای جلوگیری از قارچ‌ها در ظرف بامبو، موقع تعویض آب، ظرف را با مواد ضدعفونی کننده مثل وایتکس تمیز کنید و مطمئن شوید که آب سبز یا کدر نشود. اگر قارچ‌های سیاه روی برگ‌ها دیدید، از قارچکش‌ها برای از بین بردن آن‌ها استفاده کنید. هنگام خرید بامبو دقت کنید که گیاه هیچ علامت قارچی مثل کپک و نقاط لزج روی ساقه یا سفیدک و سیاهک روی برگ‌ها نداشته باشد.

اگر ساقه گیاه بامبو دچار پوسیدگی شد و رنگش زرد یا لهیده شد، این به معنای آسیب به آوندها و ناتوانی ساقه در جذب آب است. در این صورت، باید ساقه را بالاتر از ناحیه پوسیده ببرید تا آوندهای سالم مشاهده شوند و سطح برش را سفید و سالم ببینید. همچنین اگر رنگ آب زود زود زرد شود، این علامت بیماری گیاه است و نیاز به بررسی دارد.

بامبو با رطوبت معمولی هوا سازگار است، اما برای رشد بهتر، می‌توان بعضی اوقات برگ‌های گیاه را با آب ملایم اسپری کرد. مانند سایر گیاهان آپارتمانی، برای تأمین عناصر غذایی مورد نیاز، از کودهای کامل یا قطره‌های مخصوص بامبو استفاده کنید و هر ماه در آب ظرف بامبو حل کنید.

بامبو را در دمای ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد و دور از نور مستقیم خورشید و باد نگه دارید. از قرار دادن آن در نزدیکی باد کولر، بخاری و شومینه یا در ورودی که به فضای آزادراه دارد خودداری کنید. همچنین رطوبت لازم را برای آن فراهم کنید؛ پس از ۵ تا ۷ ماه، شاهد رشد و سرسبزی این گیاه خواهید بود.

روش خرید بامبو

اگر می‌خواهید برای اولین بار گیاه بامبو بخرید، چند نکته مهم وجود دارد که باید بدانید تا گیاه سالمی را انتخاب کنید. اول اینکه به ساقه گیاه دقت کنید. اگر انتهای ساقه قهوه‌ای شده باشد، این نشان می‌دهد که گیاه سالم نیست و بهتر است از خرید آن صرف‌نظر کنید. دوم اینکه گیاه بامبو را بو کنید؛ اگر بوی بدی از آن به مشام برسد، هر چند که ظاهرش سالم به نظر برسد، از خرید آن منصرف شوید و دنبال بامبویی باشید که بوی خوشی داشته باشد.

از خرید بامبوی بدون ریشه خودداری کنید و حتماً گیاهی را انتخاب کنید که ریشه آن مشخص باشد. یکی از نکات مهم در خرید بامبوی سالم، رنگ ساقه‌اش است. ساقه باید سبز باشد و اگر رنگش به سفیدی زد، یعنی گیاه سالم نیست و باید بامبویی را انتخاب کنید که سبزی ساقه‌اش نشانه سلامت باشد.

چگونه بامبو را قلمه بزنیم؟

اگر می‌خواهید این گیاه محبوب را در خانه‌تان تکثیر کنید، کار سختی ندارید و می‌توانید به راحتی قلمه‌زنی ساقه‌ای انجام دهید. روش کار به این صورت است که از زیر برآمدگی روی ساقه با وسیله تیزی مثل چاقو قلمه را جدا کنید و سپس آن را در آب قرار دهید تا ریشه بدهد. فصل تابستان بهترین زمان برای قلمه‌زنی این گیاه است. همچنین فراموش نکنید که قسمت بریده‌شده گیاه اصلی را با زغال پودر شده بپوشانید تا جلوی خروج شیره آن گرفته شود.

بیشتر بخوانید:

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل