بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

پاچه و مغز گوسفند در طب سنتی (2 نکته مهم)

مغز گوسفند، تقویت قوای جنسی

هر کدام از اعضای بدن ما خصوصیات خاصی دارند و به همین خاطر، گوشت‌ آنها هم ویژگی‌های متفاوتی دارد…

مزاج مغز که در کله پاچه استفاده می‌شود، سرد و مرطوب است. بنابراین، برای افرادی که مزاج سرد و مرطوب دارند، مصرف آن توصیه نمی‌شود. اما برای تقویت قوای جنسی و شادابی پوست بسیار مفید است. هضم این گوشت کمی دشوار است و خوردن زیاد آن ممکن است معده را اذیت کند و اشتها را کاهش دهد. پس از هضم آن، ممکن است نوعی خون چرب و لزج در بدن ایجاد شود. برای بهبود هضم آن، به خصوص برای افرادی با مزاج سرد، بهتر است از ادویه‌های گرم مانند خردل یا دارچین به همراه کمی سرکه یا آبلیمو استفاده کنند که این کار امروزه هم تا حدی انجام می‌شود و بعد می‌توانند کمی عسل یا حلوا با عسل میل کنند. اگر مغز گوسفند کباب شود، هضم آن کمی سخت‌تر خواهد بود، اما عوارضی که برای معده دارد کمتر می‌شود.

گوشت سر گوسفند و بناگوش و چشم به‌خصوص نرم و خوش‌هضم است و مزاج آن گرم و مرطوب است. مصرف این گوشت‌ها برای کسانی که ضعف سیستم هاضمه دارند، مفید است.

دل گوسفند، بهترین قسمت بدن گوسفند

دل یا قلب، یکی از بهترین بخش‌های بدن گوسفند است که بیشتر آن را گوشت خالص تشکیل می‌دهد. این قسمت مزاجی گرم و خشک دارد و انرژی زیادی دارد و برای افرادی که دچار ضعف و سردی مزاج هستند، خوب است. اما هضم دل کمی سخت‌تر از هضم گوشت ماهیچه است و پاره کردن و جویدن آن هم دشوارتر می‌باشد. بنابراین، بهتر است آن را به قطعات کوچک برش داده و با چربی دور قلب کباب و خوب بپزند. اگر دل گوسفند همراه با کمی فلفل و زیره یا آبلیمو مصرف شود، راحت‌تر هضم می‌شود. این گوشت ممکن است باعث یبوست شود. دل مرغ نیز امروزه در دسترس است و هضم آن از دل گوسفند ساده‌تر است.

جگر گوسفند، مقابله با کم‌خونی

جگر دارای مزاجی گرم و مرطوب است و مقدار زیادی خون تولید می‌کند؛ به همین دلیل برای درمان کم‌خونی مفید است. اما هضم این گوشت خیلی آسان نیست و دفع آن نیز دشوار است. به همین سبب، برای همه افراد توصیه نمی‌شود، مخصوصاً جگر حیواناتی که در نزدیکی شهرهای آلوده و صنعتی زندگی کرده و با غذای صنعتی تغذیه شده‌اند. زیرا جگر محل تجمع سموم و مواد زائد موجود در غذاها است. تنها به همین خاطر است که از قدیم، جگر، دل و قلوه را به قطعات کوچک می‌بُرَند و خوب کباب می‌کنند. بهتر است جگر همراه با کمی نمک و دارچین یا زیره و سرکه آماده و سپس کباب شود. اگر در روغن سرخ شود، هضم آن خیلی دشوارتر می‌شود.

قلوه گوسفند، هضم سختی دارد

قلوه یا کلیه، دارای طبعی معتدل و کمی خشک است و محل تولید ادرار می‌باشد. مصرف آن مانند جگر و ریه برای عموم افراد توصیه نمی‌شود. هضم آن دشوار و دیر است و ممکن است خون ناصالحی در بدن تولید کند.

همان‌طور که مصرف گوشت بره و بزغاله بسیار بیشتر از گوشت گوسفند و بز توصیه می‌شود، اجزای بدن آن‌ها نیز همین قاعده را دارد. یعنی دل، قلوه، جگر و کله‌پاچه بزغاله خواص بیشتری و عوارض کمتری دارند.

طحال و عوارض زیاد آن بر بدن“`html

طحال یک عضو سیاه رنگ و نزدیک به معده است که به دلیل حرام بودن، معمولاً دور انداخته می‌شود و مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. این عضو دارای مقدار زیادی سودا است که می‌تواند عوارض زیادی برای بدن ایجاد کند. اگر خون آلوده و غلیظی مصرف شود، ممکن است فکرهای نگران‌کننده‌ای مانند توده‌ها، موهای زائد، اختلالات عصبی، لک‌های پوستی و حتی سرطان در بدن ایجاد کند.

دل که همان قلب گوسفند است، یکی از بهترین قسمت‌های بدن این حیوان محسوب می‌شود و عمده آن را گوشت خالص تشکیل می‌دهد. مزاج دل گرم و خشک است و انرژی زیادی دارد، بنابراین برای کسانی که ضعف قوا دارند یا مزاج سردی دارند، مصرف آن توصیه می‌شود.

پاچه؛ سفت کننده اندام‌ها

پاچه دارای مزاج معتدلی است. غذاییت زیادی ندارد و مقدار کمی فضولات تولید می‌کند. حالت لزجی دارد و کمی خون را به سمت لزجی می‌برد، به همین دلیل ملین است. این غذا برای افرادی که به غذاهای کمی نیاز دارند یا در حال رژیم لاغری هستند، افراد تب‌دار و به منظور محکم کردن اندام‌های سفت مثل استخوان‌ها، تاندون‌ها و یا پس از شکستگی مناسب است.

جگر سفید؛ چاق کننده نیست

شش یا جگر سفید، ریه‌ی حیوان است که غذاییت خیلی کمی دارد. هضم آن هم سخت است و بیشتر به عنوان دارو برای بعضی از افراد تجویز می‌شود. این قسمت به ویژه برای رژیم‌های لاغری مناسب است زیرا فرد را چاق نمی‌کند و فقط او را سیر می‌کند. بهتر است قسمت مرکزی یا ناف ریه، که غدد لنفاوی حاوی سموم هستند، دور انداخته شود و فقط قسمت‌های اطراف ریه استفاده شود و آن هم به صورت کبابی مصرف شود.برای افراد با مزاج گرم، این بخش می‌تواند در درمان تب و برخی اگزماهای ناشی از گرمی مفید باشد و باید همانند شرط‌هایی که برای جگر مطرح شد، مصرف شود، یعنی باید از حیواناتی که در هواهای سالم چرا کرده‌اند به دست آید زیرا ریه محل تجمع سموم و آلودگی هواست.

سیرابی تولید کننده رطوبت و بلغم در بدن

سیرابی و شیردان دارای مزاج سردی هستند و غذاییت کمی دارند. بنابراین این موارد چاق کننده نیستند و به عنوان جایگزین گوشت قرمز در آش و سوپ‌ها به کار می‌روند. این اعضا رطوبت و بلغم در بدن تولید می‌کنند لذا کسانی که مزاج سرد یا رطوبتی دارند باید از خوردن آن‌ها پرهیز کنند و در صورتی که مصرف کردند، باید از گرمی‌جاتی مثل نمک، گردو، زیره و آویشن استفاده کنند. این اعضا دیر هضم هستند و باید قبل از پخت به خوبی شسته شوند.

از مغز تا پاچه گوسفند با طب سنتی – هر عضوی از بدن مزاجی دارد و لذا گوشت اعضای مختلف ب-پاچه-گوسفند-سنتی ، پاچه ، اعضای بدن ، تقویت قوای جنسی ، بیماری ، پزشکی ، طب سنتی ، مغز و سیرابی و جگر گوسفند

سایت رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل