“`html
مواد لازم و طرز پخت شیرینی حاج بادمی
شیرینی حاج بادامی یزدی
شیرینی حاجی بادامی خشک است و وقتی در دهان قرار میگیرد به سرعت آب میشود. این شیرینی را میتوان مدت طولانی در ظرف دربسته نگه داشت. هر عدد از این شیرینی حدود 20 کالری دارد.
درباره نام حاج بادام دو نظریه وجود دارد.
کلمه بادام به خاطر وجود بادام در این شیرینی به کار رفته، اما کلمه حاج چه معنایی دارد؟
- روایت اول درباره نام شیرینی حاج بادام این است که: یکی از نوادگان حاج خلیفه علی در مصاحبهای گفته است که وقتی حاج خلیفه به سفر حج میرود، مقداری خوراکی از یزد به همراه میبرد که یکی از آنها شیرینی بادامی است. وقتی به خانه برمیگردد، متوجه میشود که مقداری از این شیرینی در جیبش مانده و به شوخی میگویند که این شیرینیها هم حاجی شدهاند.
-
روایت دوم اینگونه است که دکتر علی شرقی، پژوهشگر یزدی، میگوید احتمال دارد که کلمه حاج از واژه ترکی آجی به معنای تلخ آمده باشد. به این دلیل که در گویش یزدی، آجی شبیه حاجی تلفظ میشود و به مرور زمان آجی بادام یا شیرینی بادام تلخ به حاجی بادام تغییر یافته است.
در نهایت باید گفت شیرینی حاج بادامی به دلیل وجود بادام، آرد نخودچی (در دستور کاشانی) و جوزهندی علاوه بر طعم خوشمزهاش، ارزش غذایی زیادی هم دارد.
مواد لازم برای شیرینی حاج بادمی
- آرد بادام به مقدار لازم
- گلاب ۱ قاشق غذا خوری
- پودر هل ۱/۴ قاشق چای خوری
- جوش شیرین ۱/۳ قاشق چای خوری
- تخم مرغ (زرده) ۲ عدد
- پودر قند ۳ لیوان
دستور تهیه شیرینی حاج بادامی
فر را روی دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. زردههای تخم مرغ و پودر قند را در کاسهای بریزید و با همزن بزنید تا رنگ کرم و یکدست شود. سپس گلاب را اضافه کنید.
بعد جوش شیرین و پودر هل را اضافه کنید. وقتی تمام مواد خوب ترکیب شدند، آرد بادام را کمکم اضافه کنید تا خمیر نرمی به دستآید.
ته سینی فر را کاغذ روغنی قرار دهید. از خمیر شیرینی تکههای کوچک بردارید و با دستانتان آنها را گرد کنید و روی کاغذ روغنی بگذارید (شیرینیها باید کوچک و کمی بزرگتر از اندازه یک بندانگشت باشند).
سینی را به داخل فر گرمشده بگذارید و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بپزید.
بعد از پخت، سینی را از فر خارج کنید. وقتی کمی خنک شد، شیرینیها را از کاغذ جدا کنید و در ظرف بگذارید.
دستور تهیه آرد بادام:
بادامهای شیرین را در کاسهای ریخته و روی آن آب جوش بریزید. بگذارید به مدت ۴ تا ۵ ساعت در کنار بماند تا خوب خیس بخورد. سپس پوست بادامها را جدا کنید.
بادامهای بدون پوست را روی سینی بریزید و دو روز در کنار بگذارید تا خشک شوند. میتوانید آنها را چند ساعت روی حرارت شوفاژ قرار دهید تا زودتر خشک شوند. سپس با میکسر یا آسیاب برقی به صورت آرد بادام درآورید.
آرد بادام در تهیه انواع غذاها، شیرینیها، کیکها و دسرها استفاده میشود. همچنین میتوانید این آرد را به صورت بستهبندی از فروشگاهها تهیه کنید.
میتوانید به دلخواه با پودر قند روی شیرینیها را تزئین کنید و اگر خواستید کمی زعفران هم برای خوش رنگتر شدن آنها اضافه کنید.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه شیرینی بهشتی قیفی در منزل
دستور تهیه شیرینی نارگیلی و گردویی خانگی
آنچه برای تهیه شیرینی باید بدانید
دستور تهیه شیرینی مشهدی
دستور تهیه شیرینی چرخی
دستور تهیه شیرینی توت