پودر گوشت دام چیست؟
پودر گوشت یک منبع پروتئینی عالی و ارزانتر از سویا است که میتواند بهعنوان جایگزینی کامل برای سویا در خوراک دامها و طیور استفاده شود.
پودر گوشت دام چگونه تهیه میشود؟
ضایعات گوشتی بعد از اینکه به کارخانه منتقل میشوند، پخته میشوند تا تمام آب اضافه آن تبخیر گردد و رطوبت آن کاهش یابد. این کار باعث میشود که پروتئین غلیظتری به دست آید. سپس این مواد در چرخگوشت کاملاً آسیاب شده و تبدیل به پودر گوشت میشوند.
پودرهای آمادهشده بهطور کاملاً بهداشتی در کیسههای دو لایه و با وزنهای 50 کیلوگرم بستهبندی میشوند.
انواع پودر گوشت
1-پودر گوشت دامی: این نوع از ضایعات گوشت پستانداران که در کشتارگاهها ذبح شدهاند، تهیه میشود.
2-پودر گوشت طیور: این پودر شامل گوشت، پوست، سر، پا و سایر قسمتهای طیور میباشد.
خواص پودر گوشت دام
- تأمینکننده پروتئین، کلسیم، فسفر و ویتامینها
- تأمینکننده پتاسیم، سدیم، منیزیم، آهن، مس، منگنز، روی و سایر مواد معدنی
- تأمینکننده مواد معدنی و اسیدهای آمینه
- تأمینکننده چربی
کاربرد پودر گوشت دام
این پودر برای پرواربندی دامها و خوراک دامها استفاده میشود.
همچنین برای دامهای شیری بسیار مفید و مؤثر است و میتواند باعث افزایش تولید شیر شود.
این پودر در خوراک آبزیان، مرغ، دام، حیوانات خانگی، طیور و دیگر حیوانات استفاده میشود.
همچنین در کارخانههای تولید خوراک دام، طیور و آبزیان بهمنظور افزایش پروتئین کنسانترهها به کار میرود.
مورد استفاده در غذای سگ و گربه نیز قرار دارد.
مدت زمان نگهداری پودر گوشت
اگر پودر گوشت مدت زیادی در معرض هوا قرار بگیرد، ممکن است کپک بزند و فاسد شده یا رنگ، طعم و بافت آن تغییر کند.
بهتر است بعد از خرید پودر گوشت، آن را طی مدت 2 ماه استفاده کنید.