اگر میخواهید صبح خود را با غذایی سالم و مقوی آغاز کنید، پیشنهاد میکنم به پودینگ دانه چیا که غنی از فیبر است، توجه کنید. پودینگ شکلاتی دانه چیا دارای دانه چیا ست که بخاطر فیبر زیادی که دارد، میتواند برای مدت طولانی شما را سیر نگه دارد.
پودینگ پروتئینی با دانه چیا
خوردن صبحانه سالم یکی از عوامل مهم برای حفظ سلامتی است، به ویژه برای کسانی که میخواهند به تناسب اندام برسند. صبحانه اولین وعده غذایی از روز است؛ بنابراین بهتر است غذایی که میخورید به افزایش سوخت و ساز بدنتان کمک کند و شما را برای مدت بیشتری سیر نگه دارد. به همین دلیل، این نوع غذاها میتوانند بسیار مؤثر باشند. پودینگ شکلاتی دانه چیا میتواند روز پر انرژیتری برای شما رقم بزند و به احساس سیری کمک کند و مانع از ریزهخواریهای بین وعدهها شود.
موادی که نیاز داریم:
دانه چیا 3 قاشق غذاخوری معادل با 30 گرم
پودر کاکائو 1 قاشق غذاخوری
عسل یا شیرینکننده دلخواه 2 قاشق غذاخوری
شیر 1 پیمانه
موز به دلخواه
تکههای شکلات به دلخواه
کره بادام زمینی به دلخواه
دستور تهیه پودینگ رژیمی با دانه چیا
دانه چیا را با شیر، عسل و پودر کاکائو مخلوط کنید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید. بعد از این زمان، میتوانید دانه چیا را در ظرف سرو مورد نظر بریزید و برای تزئین میتوانید از موز، کره بادام زمینی و تکههای شکلات استفاده کنید.
ارزش غذایی و ریزمغذیهای دانه چیا
بررسی مواد مغذی دانههای چیا، دلیل محبوبیت این ماده غذایی در طول تاریخ را روشن میکند. دانههای چیا از نظر مواد مغذی بسیار غنی هستند و بسیاری از مواد مفید را برای بدن فراهم میآورند. برای هر دو قاشق غذاخوری دانه چیا، مقدار زیر را میتوانیم مشاهده کنیم:
- کالری: ۱۳۸ گرم
- پروتئین: ۴.۷ گرم
- چربی: ۸.۷ گرم
- کربوهیدرات: ۱۱.۹ گرم
- فیبر: ۹.۸ گرم
با توجه به این که دو قاشق حجم زیادی نیست، متوجه میشوید که همین مقدار هم میتواند مواد مفید بسیاری را برای بدن تأمین کند. علاوه بر این، مواد معدنی مفیدی نیز در دانه چیا وجود دارند که بخش بزرگی از خواص دانه چیا را تشکیل میدهند. مقادیر مواد معدنی موجود در دانه بستگی به مقدار مصرف روزانه شما دارد و به شکل زیر محاسبه میشود:
کلسیم: ۱۴ درصد مصرف روزانه
آهن: ۱۲ درصد
منیزیم: ۲۳ درصد
فسفر: ۲۰ درصد
زینک: ۱۲ درصد
ویتامین بی: ۱۵ درصد
فواید و خواص دانه چیا
با دریافت اطلاعات در مورد مواد مغذی موجود در دانههای چیا، ممکن است بپرسید که دانه چیا برای چه چیزهایی خوب است؟ این تنوع مواد مفید در چیا، نشاندهنده تأثیر قابل توجه این دانه بر قسمتهای مختلف بدن است. در ادامه به برخی از مهمترین خواص دانه چیا اشاره میکنیم. لازم به ذکر است که تمامی این خواص به صورت علمی تأیید شدهاند، هرچند برخی از آنها نیاز به تحقیقات بیشتری دارند.
کمک به کاهش وزن
فیبر و پروتئین بالا در دانه چیا در کاهش وزن مؤثر هستند. بیشتر فیبر این دانه از نوع غیرمحلول است که به کنترل اشتها و کاهش وزن کمک میکند. پروتئین هم با کاهش اشتها، همکاری کرده و باعث کمتری کالری مصرف کردن میشود. البته باید توجه داشت که مصرف دانه چیا به تنهایی باعث کاهش وزن نمیشود، اما در یک رژیم غذایی متعادل و مناسب، مصرف دانه چیا میتواند گزینه خوبی باشد.
تقویت استخوانها به کمک خواص دانه چیا
دانههای چیا جزو منابع غنی برای سلامت استخوانها هستند. مواد مغذی اساسی برای سلامت و استحکام استخوانها شامل کلسیم، فسفر و منیزیم است. با توجه به میزان بالای این مواد معدنی در دانه چیا، میتوان توانایی و تراکم استخوانها را نیز از خواص مهم دانه چیا محسوب کرد. گروهی از آمینواسیدها به نام ALA نیز در چیا موجود است که میتوانند…“`html
در مورد این خاصیت دانه چیا نقش بسیار مهمی داشته باشند.
کاهش سطح قند خون
این نقش بیشتر بر عهده فیبر است هرچند سایر ترکیبات مغذی دانه چیا هم در این خاصیت مؤثر هستند. دانه چیا از این نظر برای افراد مبتلا به دیابت که نیاز به کنترل سطح قند خون دارند، بسیار مفید خواهد بود.
توصیه میشود افراد دیابتی، این دانه را جایگزین موادی کنند که منجر به افزایش شدید قند خون میشوند. علاوه بر افراد مبتلا به دیابت، افراد سالم هم همواره نیاز به کنترل سطح گلوکز خون دارند تا اندامهایشان در بهترین حالت کار کنند.
کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی
همانطور که اشاره کردیم، دانههای چیا سرشار از منابع فیبر و امگا ۳ هستند. مصرف این دو گروه ماده غذایی، تأثیر خوبی بر قلب و سیستم گردش خون خواهد داشت. فیبر با کاهش میزان کلسترول مضر (LDL) منجر به کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی میشود. امروزه تحقیقات زیادی در مورد خواص دانه چیا و نقش مواد موجود در این دانه در مورد سلامت قلب و رگها در حال انجام است.