“`html
زنجبیل، ادویهای بسیار مفید در پخت و پز است که میتوان از آن به شیوههای مختلف استفاده کرد. خشک کردن زنجبیل تازه، یکی از راههای خوب برای نگهداری طولانی مدت این ادویه است. اما چطور میتوان زنجبیل را خشک کرد؟ برای پاسخ به این سوال، در این بخش از مجله رضیم با ما همراه باشید.
۳ روش برای خشک کردن زنجبیل تازه
در ادامه، سه روش ساده برای خشک کردن زنجبیل را معرفی میکنیم:
روش اول: خشک کردن زنجبیل در آفتاب
خشک کردن زنجبیل در نور خورشید یکی از راحتترین روشهاست. برای این کار، مراحل زیر را انجام دهید:
- زنجبیلهای تازه را خوب بشویید و پوست آن را با چاقو یا پوستکن جدا کنید.
- زنجبیلها را به ورقههای نازک و یکدست برش بزنید. هرچه ورقهها نازکتر باشند، سریعتر خشک میشوند.
- ورقههای زنجبیل را روی یک سینی تمیز و خشک قرار دهید و سینی را در مکانی آفتابی بگذارید که از باران و گرد و غبار دور باشد.
- بسته به رطوبت هوا و ضخامت ورقهها، خشک شدن زنجبیل بین ۳ تا ۴ روز طول میکشد. هر چند ساعت یک بار ورقهها را بچرخانید تا یکنواخت خشک شوند.
روش دوم: خشک کردن زنجبیل در فر
روش دیگر برای خشک کردن زنجبیل، استفاده از فر است. برای این کار، مراحل زیر را دنبال کنید:
- ابتدا زنجبیلها را بشویید و پوست بگیرید. سپس زنجبیل را به ورقههای نازک و یکدست برش دهید.
- فر را با دمای پایین حدود ۵۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. اگر دمای کمترین درجه فر شما ۶۵ درجه سانتیگراد است، میتوانید روی این دما تنظیم کنید.
- ورقههای زنجبیل را روی سینی فر قرار دهید و به مدت ۲ تا ۳ ساعت در فر بگذارید. در طی این زمان، چند بار در فر را باز کنید تا رطوبت اضافی خارج شود و زنجبیلها یکنواخت خشک شوند. (توجه: دمای فر را خیلی بالا نبرید، چون این باعث سوختن زنجبیل میشود.)
بیشتر بخوانید: زنجبیل برای این افراد حکم سم را دارد
روش سوم: خشک کردن زنجبیل در دستگاه خشککن
اگر شما دستگاه خشککن دارید، میتوانید با آن زنجبیلها را خشک کنید. برای این کار، مراحل زیر را دنبال کنید:
- همانند روشهای قبلی، زنجبیل تازه را بشویید، پوست بگیرید و به ورقههای نازک و یکدست برش دهید.
- دمای دستگاه خشککن را بین ۵۰ تا ۶۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. این دما به خشک کردن زنجبیل کمک میکند و طعم و عطر آن را حفظ میکند.
- ورقههای زنجبیل را روی سینیهای دستگاه خشککن بچینید.
- مدت زمان خشک شدن بسته به ضخامت ورقهها بین ۱۲ تا ۲۴ ساعت متغیر است. در این زمان، هر چند ساعت یکبار، خشک شدن زنجبیلها را بررسی کنید.
در این بخش از مجله آشپزی رضیم، بهترین روشها برای خشک کردن زنجبیل را به شما آموزش دادیم. برای تهیه پودر زنجبیل خانگی، کافی است زنجبیلهای خشک شده را در غذاساز آسیاب کنید.