بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

چند روش مختلف برای تهیه مربای چوک بری خوشمزه و خوش رنگ (مرحله به مرحله)

3 دستور تهیه فوق العاده برای تهیه مربای چوک بری خوشمزه

مربا چوک بری که به توت سیاه وحشی هم معروف است، یکی از مرباهای خوشمزه فصل پاییز محسوب می‌شود. برای تهیه این مربا باید از چوک بری‌های کاملاً رسیده استفاده کرد، زیرا چوک بری‌ها معمولاً بافت سفتی دارند.
چوک بری، یک نوع توت سیاه است که اشکال و طعم‌های مختلفی دارد و از نظر خواص نیز متفاوت است. این میوه‌های گرد و بنفش تیره معمولاً در اواسط پاییز برداشت می‌شوند و می‌توان از آن‌ها در مربا، مارمالاد و دسرها استفاده کرد.
شما همچنین می‌توانید چوک بری‌ها را به صورت یخ‌زده، خشک، پخته یا حتی به عنوان دمنوش استفاده کنید.
برخی از توت‌های وحشی طعم تلخی دارند، به همین دلیل برای از بین بردن تلخی آن‌ها معمولاً از شکر بیشتری (حدود 1.5 برابر) استفاده می‌شود. برای تهیه مربا، حتماً از توت‌های کاملاً رسیده استفاده کنید.
برای نرم کردن توت‌ها می‌توانید آن‌ها را چند دقیقه در آب جوش بگذارید. همچنین می‌توانید با اضافه کردن سیب یا میوه‌های دیگر، طعم مربا را بهتر کنید.

مربا چوک بری به روش اول

مواد لازم مربا چوک بری

  • توت وحشی 1 کیلو گرم
  • شکر 1 کیلو گرم
  • آب نیم لیتر

دستور تهیه مربا چوک بری

ابتدا توت‌ها را تمیز کرده و برگ‌ها و شاخه‌های آن‌ها را جدا کنید. سپس خوب بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی‌شان برود.
در یک قابلمه، 1 کیلو شکر و نیم لیتر آب را روی حرارت قرار دهید تا شربت به جوش بیاید و شکر حل شود.
سپس توت‌ها را به شربت اضافه کنید و با حرارت کم به مدت 3 تا 5 دقیقه بجوشانید. بعد از این مدت، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید حدود 8 تا 10 ساعت در یخچال بماند.
چون چوک بری‌ها سفت هستند، باید این فرآیند را به طور ویژه انجام دهید.
بعد از 8-10 ساعت، دوباره مربا را روی حرارت قرار دهید و به جوش بیاورید. سپس به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزید و از روی حرارت بردارید. این مراحل را 4 تا 5 بار تکرار کنید.
پس از اینکه مربا خنک شد، آن را در شیشه‌های تمیز بریزید، در شیشه‌ها را ببندید و در یخچال نگهداری کنید.

دستور تهیه مربای چوک بری بدون شکر روش دوم

توت‌ها را تمیز کرده و بشویید. بعد از اینکه آب آن‌ها گرفته شد، روی یک پارچه نخی قرار دهید تا کاملاً خشک شوند. سپس توت‌ها را داخل شیشه‌های استریل قرار دهید.
آب جوشیده ولرم را به شیشه‌ها اضافه کنید تا روی توت‌ها را بپوشاند. بعد در شیشه‌ها را ببندید و آن‌ها را در یک قابلمه قرار دهید. مقداری آب جوش به قابلمه اضافه کنید و به مدت 20 دقیقه بجوشانید تا استریل شوند.
اجازه دهید خنک شوند و سپس در یخچال نگهداری کنید.

مربا چوک بری و گردو روش سوم

مواد لازم مربا چوک بری و گردو

  • چوک بری 1.5 کیلوگرم
  • آب جوش 500 میلی لیتر
  • شکر 1 کیلو گرم
  • گردو خرد شده 250 گرم

توت‌های چوک بری را بعد از شستشو و آبکشی در ظرفی با آب جوش قرار دهید و بگذارید تا صبح روز بعد بماند. سپس آب روی توت‌ها را در قابلمه دیگری بریزید و با شکر به مدت 5 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشانید.
سپس توت‌ها و گردو خرد شده را اضافه کرده و 15 دقیقه دیگر بپزید. اجازه دهید مخلوط به مدت 3 ساعت استراحت کند. دوباره روی حرارت گذاشته و به مدت 15 دقیقه بپزید. سپس بگذارید خنک شود و دوباره 15 دقیقه بجوشانید. در قابلمه را بگذارید و 2 ساعت صبر کنید تا کاملاً خنک شود و سپس آن را به شیشه منتقل کنید.
در صورت تمایل می‌توانید در انتهای پخت 1 قاشق غذاخوری آبلیمو به مربا اضافه کنید.
اگر مربا هنگام پخت کف کرد، حتماً کف آن را جدا کنید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم

خروج از نسخه موبایل