“`html
معرفی غذاهای بهاری
دستور تهیه غذاهای بهاری موضوع امروز ماست. بهار فصلی است که مردم به لباسهای سبک و رنگ روشن روی میآورند و دیگر هیچ کسی به فکر لباسهای سنگین و گرم نیست.
در مورد غذاها هم وضع همینگونه است. در فصل تابستان بیشتر به غذاهای گرم علاقه داریم و در بهار و تابستان به دنبال غذاهایی هستیم که حس تازگی و سرزندگی به ما بدهند.
بهار هم مانند سایر فصلها زیباییها و میوهها و سبزیجات مختص به خود را دارد. بهتر است از این مواد در آشپزی استفاده کنیم، چون علاوه بر طعم لذیذ و خوشمزه، خواص زیادی هم دارند.
در این فصل میوههایی مانند گوجه سبز و ریواس به بازار میآیند و خیلیها از این میوهها در پخت غذاهایشان استفاده میکنند.
دستور تهیه خورش نعناع جعفری و گوجه سبز مناسب فصل بهار
این روزها گوجهسبز به وفور در بازار موجود است و قیمتش هم خیلی زیاد نیست. شما میتوانید با گوجه سبز غذایی خوشمزه برای خانوادهتان بپزید.
مواد لازم جهت تهیه خورش نعناع جعفری و گوجه سبز:
- دو عدد پیاز متوسط
- روغن سرخ کردنی
- نیم تا یک کیلو نعناع جعفری
- گوشت یا مرغ به میزان دلخواه
- نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
- گوجه سبز
مراحل تهیه خورش نعناع جعفری و گوجه سبز:
برای تهیه این غذا دو عدد پیاز را خلالی کرده و درون روغن سرخ کنید تا طلایی شود. حالا نعناع جعفری را بعد از پاک کردن و شستوشو، خرد کنید و درون روغن بریزید. وقتی که سبزی سرخ شد، نوبت به گوشت یا مرغ میرسد.
شما میتوانید از مرغ یا گوشت استفاده کنید. همچنین میتوانید آنها را سرخ کنید یا بدون سرخ کردن به غذا اضافه کنید. بعد از اضافه کردن مرغ یا گوشت کمی فلفل سیاه و زردچوبه به غذا بیفزایید.
وقتی که مرغ یا گوشت نیم پز شد، نوبت گوجه سبز است؛ آنها را خوب بشویید و دمهایشان را جدا کنید و به صورت درسته داخل خورش بریزید. نمک را هم اضافه کرده و بگذارید تا بجوشد و گوشت کاملاً بپزد.
برای اینکه خورش شما طعم بهتری بگیرد، در انتهای پخت حرارت را کمی زیاد کنید و در قابلمه را بردارید تا خورش خوشمزهتان آماده شود.
دستور تهیه خورش نعناع جعفری و چغاله بادام غذای فصل بهار
مواد لازم جهت تهیه خورش نعناع جعفری و چغاله بادام:
- پیاز
- روغن
- گوشت
- چغاله بادام
- نعناع جعفری
- نمک و فلفل
- آبلیمو یا آبغوره
مراحل تهیه خورش نعناع جعفری و چغاله بادام:
برای تهیه این غذا، ابتدا پیازها را خلالی خرد کرده و درون روغن سرخ کنید. سپس گوشت را نیز درون روغن تفت دهید تا آب آن کشیده شود. مقداری چغاله بادام که خوب شستهاید و دمهایش را جدا کردهاید، به خورش اضافه کنید و کمی تفت دهید.
حالا مقداری آب به محتویات قابلمه اضافه کنید و بگذارید تا بجوشد و گوشت به آرامی بپزد. نعناع جعفری را بعد از شستوشو و خشک شدن، خرد کرده و درون روغن تفت دهید تا آب آن گرفته شود، اما مراقب باشید رنگش تغییر نکند.
وقتی که گوشت خورش نیمپز شد، سبزی های سرخ شده را به آن اضافه کنید و نمک و فلفل خورش را نیز بریزید. برای طعم ترش، بهتر است از آبغوره یا آبلیمو استفاده کنید.
دستور تهیه آش گوجه سبز مناسب فصل بهار
مواد لازم برای تهیه آش گوجه سبز:
“““html
- گوجه سبز 750 گرم
- گوشت چرخکرده 300 گرم
- سبزی آش یک کیلوگرم
- بلغور گندم 2 پیمانه
- لوبیا قرمز یک پیمانه
- عدس یک پیمانه
- نعناع خشک 3 قاشق سوپخوری
- پیاز نیم کیلوگرم
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- روغن مایع
مراحل تهیه آش گوجه سبز:
لوبیا قرمز را در یک کاسه آب به مدت 24 ساعت بخیسانید و بلغور گندم و عدس را به مدت یک ساعت جداگانه بخیسانید. یکی از پیازها را پوست بکنید، خرد کنید و در یک تابه با مقداری روغن داغ بریزید تا کمی سرخ شود.
سپس گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کنید و بگذارید تا با هم تفت بخورند. فراموش نکنید که کمی نمک و فلفل به گوشت اضافه کنید. در این حین، دیگر پیازها را پوست کرده و به صورت خلالی خرد کنید.
یک قابلمه بزرگ مخصوص آش آماده کنید و در آن کمی روغن بریزید و روی شعله بگذارید. پیازهای خلالی را در روغن سرخ کنید و کمی از نعناع خشک را هم تفت دهید؛ البته پیش از آن، مقداری پیاز داغ را برای تزیین کنار بگذارید. حالا لوبیا را همراه با دو لیوان آب اضافه کنید و بگذارید نیمپز شود.
در این مرحله، عدس و بلغور را اضافه کرده و صبر کنید تا این حبوبات هم نیمپز شوند. در حین پخت حبوبات، سبزی را پاک کرده و بعد از شستن، بهصورت درشت خرد کنید. بعد از اینکه همه حبوبات نیمپز شدند، سبزی را به همراه دو لیوان آب جوش به غذا اضافه کنید.
گوجه سبزها را بشویید و هسته آنها را جدا کنید. بعد از اینکه سبزی پخته شد، گوجهها را به آش اضافه کنید. در این مرحله، حرارت را کم کنید و بگذارید تا آش کاملا جا بیفتد.
در پایان، در یک تابه کوچکی کمی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. سپس دو قاشق باقیمانده نعناع خشک را در آن تفت دهید. حالا روی آش را با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کنید.
دستور تهیه کوکوی والک غذای بهاری
مواد لازم برای تهیه کوکو والک:
- والک 300 گرم
- تخم مرغ 4 عدد
- گردوی خرد شده 3 قاشق غذاخوری
- زرشک 2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به میزان دلخواه
مراحل تهیه کوکو والک:
والک را تمیز کنید و به آرامی خرد کنید چون این گیاه لطیف است و با خرد کردن زیاد له میشود. بعد از خرد کردن، تخممرغها را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
گردو و زرشک را به مایه کوکو اضافه کنید و نمک و فلفل را به میزان لازم به آن بیفزایید. سپس در یک تابه با روغن داغ بریزید و سرخ کنید. پس از سرخ شدن کوکو، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود و سپس سرو کنید. این کوکو را میتوانید در قالبهای کوچک نیز سرخ کرده و سرو کنید.
دستور تهیه خورش ریواس مخصوص فصل بهار
مواد لازم برای تهیه خورش ریواس:
- ریواس: یک کیلوگرم
- گوشت بدون استخوان: نیم کیلوگرم
- پیاز: 2 عدد
- شکر: 2 تا 3 قاشق سوپخوری
- روغن، نمک و فلفل به میزان لازم
- نعنا تازه: 150 گرم
- جعفری تازه: 250 گرم
مراحل تهیه خورش ریواس:
ابتدا پیازها را پوست کنده و بعد از شستن، ریز خرد کنید. سپس در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید تا داغ شود…
“““html
و رو شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود. پس از آن، پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
گوشت را بشویید و به صورت قیمه ای خرد کنید، سپس به پیاز داغ اضافه کرده، همراه با آن تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. حالا 2 تا 3 لیوان آب جوش به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید، در ظرف را بگذارید و روی حرارت متوسط اجاق گاز صبر کنید تا گوشت پخته شود.
فاصله ریواسها را پوست کنده، بعد از شستن به قطعات 3 سانتیمتری یا به اندازه 2 بند انگشت خرد کنید. از طرف دیگر نعنا و جعفری تازه را نیز پاک کرده، بعد از شستن، ریز خرد کنید.
در یک تابه کوچک، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس نعنا و جعفری خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید.
بعد از اینکه گوشت پخت، ابتدا نعنا و جعفری سرخ شده را اضافه کنید و 10 دقیقه حرارت دهید. پس از آن ریواس را همراه شکر، نمک و فلفل اضافه کنید و 100 دقیقه دیگر حرارت دهید.
مواد غذایی مفید در زمان آلرژی در فصل بهار
تغذیه بهاری با طب سنتی
سبد تغذیه برای ترافیک بهاری