چه کسانی به بیماری ام.اس مبتلا میشوند؟
به طور کلی دو دسته از افراد دچار بیماری ام.اس میشوند: اما چه کسانی؟
الف – گروه اول افرادی هستند که خیلی حساس، زودرنج و عصبی هستند و با کوچکترین مشکلات از حالت عادی خارج میشوند و تعادل خود را از دست میدهند.
یکی از مهمترین دلایل بروز این بیماری، عصبی شدن افراد است که دلیل اصلی آن، کمبود مواد غذایی، ویتامینها و مواد معدنی در بدن و همچنین وجود مواد زائد در سلولها و بافتها میباشد. هنگامی که فرد دچار اختلال فیزیولوژیکی میشود، سیستم عصبیاش نیز دچار اختلال روحی و روانی خواهد شد و نسبت به کوچکترین مسائل واکنش نشان میدهد.
زمانی که تعادل املاح معدنی در بدن بر هم میخورد، فرد با کوچکترین مشکل عصبی میشود. همچنین عملکرد غدد درونریز بدن تحت تأثیر قرار میگیرد. این موضوع باعث میشود که ترشح طبیعی معده دچار اختلال شده و اسید معده دو برابر حالت طبیعی خود افزایش یابد. روزانه یک انسان بالغ حدود دو لیتر اسید کلریدریک تولید میکند که نقش مهمی در هضم غذا دارد. وقتی فردی عصبی میشود، این مقدار میتواند به چهار لیتر اسید در روز برسد که بسیار قوی است.
اختلال در غدد درونریز باعث ایجاد عدم تعادل در سیستم داخلی بدن شده و فرد از حالت روحی و روانی آرام خارج میشود. بنابراین بهترین راهکار برای پیشگیری از بیماری ام.اس در این افراد، جلوگیری از تنشهای اجتماعی و تلاش برای کنترل احساسات خود میباشد. افراد زودرنج باید سعی کنند که دیدگاه خود را در مورد موقعیتهای اجتماعی تغییر دهند تا فشار روانی کمتری را تجربه کنند.
ب – گروه دوم شامل افرادی است که از نظر ژنتیکی طبع سردی دارند و به مقدار زیاد از غذاهای سرد (غذاهایی با حالت اسیدی) استفاده میکنند و به خوردن موادی مانند ترشی، سرکه، تمر هندی، ماست، قرهقروت و امثال آن علاقه دارند.
این افراد اگر دقت کافی نسبت به غذاهای روزانه خود نداشته باشند، بیشتر در معرض بیماری ام.اس قرار میگیرند.
عموماً در بیماران مبتلا به ام.اس، pH خون به سمت حالت اسیدی میرود و اگر این وضعیت به دلیل نوع تغذیه تکرار شود، بیمار در خطر حملات مکرر قرار خواهد گرفت و وضعیت او به تدریج بدتر خواهد شد. جالب اینجاست که این نوع بیماران به مصرف غذاهای اسیدی مانند: ماست، بستنی، ترشی، تمر هندی، ماهی و غیره علاقه زیادی دارند.
این بیماران باید از مصرف غذاهای اسیدی پرهیز کنند تا از پیشرفت بیماری جلوگیری کنند. برای پیشگیری از این بیماری در سایر افراد نیز میتوان مصرف متعادل غذا، به ویژه پرهیز از غذاهای اسیدی را پیشنهاد کرد.
منبع : salamatnews.com