“`html
دستور تهیه ژله میوه به صورت مرحله به مرحله
در این قسمت از آشپزخانه رضیم یک دسر خوشمزه و زیبا به نام ژله میوه را به شما آموزش میدهیم. با ما همراه باشید.
آموزش درست کردن ژله میوهای شیک و خوشطعم
1 – طرز تهیه ژله میوه با خامه و ژلاتین
مواد لازم :
- ژله………. 3 بسته
- خامه…………. 400 گرم
- گلابی…………. نصف فنجان
- سیب ……………. نصف فنجان
- هلو …………. نصف فنجان
- آناناس کنسرو شیرین ………… نصف فنجان
- ژلاتین………. 200 گرم
- خاک قند……….. 5 قاشق سوپخوری
- وانیل……… نصف قاشق مرباخوری
مراحل تهیه :
- برای درست کردن این ژله به دو قالب کوچک و بزرگ نیاز داریم. قالب کوچک باید داخل قالب بزرگ قرار گیرد و بین آنها 2 تا 3 سانتیمتر فاصله باشد.
- ژله را در 3 پیمانه آب جوش حل کنید و سپس 3 پیمانه آب سرد به آن اضافه کنید. این مایه را داخل قالب بزرگ بریزید.
- قالب کوچک را داخل قالب بزرگ قرار دهید و آن را با وزنه یا یخ پر کنید تا قالب بالا نرود. سپس قالب را در یخچال بگذارید تا ژله کاملاً و محکم شود.
- بعد از آن، ژلاتین را در کمی آب جوش حل کنید و با خامه و خاک قند مخلوط کنید. سپس میوههایی که آماده کردهاید را به این مخلوط اضافه کنید. وقتی ژله کاملاً بسته شد، آن را از یخچال خارج کنید.
- وزنهها را از داخل قالب کوچک درآورید و آن را با آب نیم گرم پر کنید تا به راحتی از ژله جدا شود. حالا میتوانید مخلوط خامه و میوه را داخل قالب بزرگ پر کنید.
- دوباره قالب را در یخچال بگذارید تا خامه هم سفت شود. سپس قالب را برای یک لحظه در آب نیم گرم قرار دهید و ظرف مناسب را روی دهانه قالب بگذارید و ژله را برگردانید. دور ژله را با انواع کمپوت و خامه فرم گرفته تزئین کنید.
2 – طرز تهیه ژله میوه زردآلو و توتفرنگی
مواد لازم:
- 1 عدد موز حلقهای خرد شده
- 1 عدد پرتقال پرهای خرد شده
- چند عدد زردآلو خورد شده
- چند عدد توتفرنگی درسته و نصفه
- 1 پیمانه آب پرتقال
- 8 قاشق شکر
- 3 قاشق مرباخوری پر پودر ژلاتین
- 2 پیمانه آب سرد
- کمی وانیل
مراحل تهیه :
- ابتدا 1.5 قاشق پودر ژلاتین را در نصف پیمانه آب سرد حل کرده و روی بخار آب بگذارید تا شفاف شود. سپس آن را با نیمی از شکر و آب پرتقال مخلوط کنید و داخل قالب بریزید تا کمی سفت شود.
- سپس میوههای خرد شده را به سلیقه خود روی آن بچینید و دوباره در یخچال بگذارید.
- بقیه پودر ژلاتین را با نصف پیمانه آب سرد حل کرده، روی بخار آب بگذارید و بعد با یک پیمانه آب سرد، بقیه شکر و وانیل مخلوط کنید و روی میوهها بریزید. بگذارید کاملاً سفت شود و سپس داخل ظرف سرو منتقل کنید.
- قبل از قرار دادن دسر در ظرف سرو، آن را مرطوب کنید تا بتوانید آسانتر دسر را خارج کنید.
“““html
دسر رو حرکت بدین.
3 – دستور تهیه ژله شیشه ای با میوه
مواد لازم:
- پودر ژله آلوئه ورا …… یک بسته
- آب جوش …… یک لیوان
- آب سرد ……. یک لیوان
- میوه های فصل ….. به مقدار لازم
- شکر ….. ۲ ق غذاخوری(دلخواه)
دستور تهیه :
- این دسر خیلی ساده است. کافی است یک لیوان آب جوش را با ژله آلوئه ورا و شکر مخلوط کنید و روی بخار کتری قرار دهید تا ژله شفاف شود. این مرحله حدود ۱۵ دقیقه طول میکشد (میتوانید مقدار شکر را با توجه به سلیقهتان کم یا زیاد کنید یا حتی حذف کنید).
- بعد از اینکه ژله شفاف شد، آب سرد را اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس ژله را در قالب مورد نظر بریزید و در حین اینکه ژله خنک میشود، میوههای دلخواهتان را خرد کرده و بعد داخل ژله بریزید و در یخچال بگذارید.
- پس از ۳ تا ۴ ساعت میتوانید ژله را در ظرف دلخواهتان برگردانید.
نکات:
- از انبه، انجیر، آناناس و کیوی استفاده نکنید، چون ممکن است ژله خوب نبندد!
- من از گلابی، هلو، شلیل و سیب استفاده کردم و آنها را به اندازه متوسط خرد کردم.
4 – دستور تهیه ژله میوه با شیر
مواد لازم:
- ژله انگور قرمز، پرتقال و موز؛ از هرکدام یک بسته
- شیر ۱.۵ لیوان
- میوههای انگور قرمز، پرتقال و موز
دستور تهیه:
- بگذارید توضیحی بدهم درباره تهیه ژله انگور، این مراحل در مورد ژله موز و پرتقال هم تکرار میشوند.
- ژله انگور را با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید و بگذارید تا روی بخار کتری بماند تا کاملاً حل و شفاف شود.
- نصف ژله را بردارید و با نصف لیوان آب سرد مخلوط کنید.
- قالب را با کمی روغن چرب کنید. انگورها را در ته قالب بچینید.
- کمی از ژله را روی انگورها بریزید، طوری که تمام انگورها را نپوشاند تا شکلشان خراب نشود، سپس در یخچال قرار دهید.
- زمانی که ژله سفت شد، باقیمانده ژله را روی آن بریزید. اگر همه را از ابتدا بریزید، میوهها داخل ژله جابهجا میشوند و شکل خوبی نخواهند داشت.
- نصف دیگر ژلهای که نگه داشتهاید را در یخچال بگذارید تا خنک شود، اما نباید سفت شود.
- شیر و ژله را مخلوط کنید و وقتی لایه اول سفت شد، روی آن بریزید و در یخچال بگذارید.
- موز را خرد کرده و در قالب بچینید و مراحل گفته شده برای انگور را تکرار کنید.
- لایه شیری ژله موز را هم وقتی لایه زیرین سفت شد روی آن بریزید.
- پرتقال را فیله کرده و در قالب بچینید و مانند مراحل قبل، لایه شیری را روی آن بریزید.
- روی قالب را با سلفون بپوشانید و در یخچال بگذارید تا کاملاً سفت شود.
- وقتی خواستید ژله را برگردانید، اطراف قالب را با نوک چاقو آزاد کنید و اگر قالب نازک است ۱۰ ثانیه و اگر ضخیم است ۲۰ ثانیه در آب گرم بگذارید، سپس کمی شوک به قالب بدهید تا ژله آزاد شود.
- ظرف دلخواه را خیس کنید و روی قالب بگذارید و ژله را به آرامی برگردانید.
“““html
نکات:
- شیر باید ولرم باشد تا هنگام مخلوط کردن با ژله، خراب نشود.
- پس از آماده شدن یک لایه و گذاشتن ژله در یخچال، لایه بعدی را آماده کنید تا خنک شود.
- اگر عجله دارید، میتوانید آن را در فریزر بگذارید، ولی مراقب باشید که یخ نزند.
5 – دستور تهیه ژله سه رنگ میوهای
مواد لازم :
- پودر ژله = 3 پاکت، هر کدام از یک رنگ
- میوه خرد شده فصل = به مقدار لازم
دستور تهیه :
- ابتدا رنگ روشنتر را با نصف لیوان آب جوش خوب حل کنید. سپس نصف لیوان آب سرد اضافه کرده و در قالب مخصوص بریزید.
- بعد از حل شدن، میوههای خرد شده را به آن اضافه کنید. دقت کنید که هر رنگ ژله باید فقط یک سوم قالب را پر کند، پس در ریختن ژله دقت کنید.
- قالب را در یخچال بگذارید تا ژله کاملاً سفت شود.
- سپس ژله دوم را به همان ترتیب آماده کنید و روی مواد در قالب بریزید و دوباره در یخچال قرار دهید.
- مرحله سوم هم مثل دو مرحله قبلی انجام دهید. بعد از ریختن هر سه رنگ ژله در قالب، یک ساعت در یخچال بگذارید.
6 – دستور تهیه کرم ژله میوهای
مواد لازم :
- شیر…….. 2.5 پیمانه
- زرده تخممرغ…….. 3 عدد
- شکر……… نصف پیمانه
- وانیل……… یک چهارم قاشق چایخوری
- پودر ژلاتین……… 2.5 قاشق غذاخوری
- آب سرد ……..نصف لیوان
- خامه……….. 150 گرم
- پودر ژله آلوورا…….. 1 بسته
- قالب فلزی میان تهی
- سیب……….. 1 عدد
- دانه انار…….. 1 لیوان
- کیوی خرد شده…….. 2 عدد
دستور تهیه :
(کیوی را پس از خرد کردن با 1 فنجان آب و 2 قاشق شکر مخلوط کرده و 5 دقیقه بجوشانید. بعد از پخته شدن، اگر دوست دارید میتوانید کمی رنگ سبز اضافه کنید تا خوشرنگتر شود). اگر این کار را نکنید، کیوی اجازه نمیدهد ژله ببندد.
پودر ژلاتین را در نصف لیوان آب سرد حل کنید. در این مرحله میتوانید یکی از دو کار زیر را انجام دهید:
1- ژلاتینی که در آب حل کردهاید را 20 ثانیه در مایکروفر قرار دهید.
2- ژلاتینی که در آب حل کردهاید را 2 دقیقه روی بخار آب قرار دهید.
- شیر را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود (نیازی به جوشیدن نیست، فقط باید داغ شود).
- وانیل و شکر را به زردهها اضافه کنید و 5 دقیقه با همزن خوب بزنید تا کاملاً روشن و کشدار شود.
- وقتی شیر داغ شد، زردههای تخممرغ را در حال هم زدن به آن اضافه کنید و سریع هم بزنید. بسیار مهم است که این کار را سریع انجام دهید تا زردهها در شیر نبندند.
- حرارت را کم کنید و چند دقیقه دیگر در حال هم زدن، روی حرارت بگذارید (دقت کنید که شیر اصلاً نباید بجوشد) و سپس حرارت را خاموش کنید.
- ژلاتین حل شده را که هنوز گرم است به شیر اضافه کنید و اجازه دهید…
“““html - شیر را کاملاً خنک کنید.
- خامه را قبل از استفاده چند دقیقه با همزن بزنید.
- وقتی شیر کاملاً سرد شد، خامه را به آن اضافه کنید.
- سپس مواد را داخل قالب بریزید و به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً ببندد.
- ژله آلوورا را با ۱.۵ لیوان آب جوش مخلوط کنید و بگذارید کاملاً سرد شود (بیرون از یخچال).
کرم ژلهای میوهای
- کرم را به ۸ قسمت مساوی تقسیم کنید و یکی درمیان با استفاده از دست، کرمها را بیرون آورید (کار سختی نیست و به راحتی از جای خود کنده میشوند).
- مراقب باشید قسمتهایی که بیرون نمیآیند، از دیواره جدا نشوند و اگر جدا شدند، کمی از ژله آلوورا روی آنها بریزید و چند دقیقه در فریزر بگذارید تا ببندند.
- با دستمال کاغذی قسمتهای خالی قالب را تمیز کنید و با میوههای دلخواه پر کنید و سپس ژله آلوورا را روی میوهها بریزید و بگذارید در یخچال.
- قسمتهایی از کرم که بیرون آوردهاید را روی بخار آب بگذارید تا ذوب شوند.
- بعد از اینکه ژله آلوورا روی میوهها خود را گرفت، کرمهای ذوب شده را روی آن بریزید.
- به همین ترتیب شما یک کرم ژلهای میوهای دارید.
۷ – دستور تهیه ژله میوه با بستنی
مواد لازم:
- پودر ژله آلوورا…… ۱ بسته
- پودر ژله سیب یا هر ژله سبز رنگ دیگر………. ۱ بسته
- انگور یاقوتی حبه شده……. به میزان لازم
- بستنی وانیلی………. ۱ لیوان
دستور تهیه :
- درست کردن این ژله راههای خاصی دارد که اگر به شما بگویم، میتوانید با خلاقیت خود هر ژلهای که دوست دارید درست کنید.
- اول از همه، پودر ژله آلوورا را با ۱ لیوان آب جوش و ۱ لیوان آب سرد ترکیب کنید طبق دستور روی بسته.
- بعد، قالب را با آب سرد خیس کنید. این کار باعث میشود یک لایه آب بین ژله و قالب قرار گیرد و بعداً ژله راحتتر از قالب جدا شود.
- بعد از خیس کردن قالب، ژله آلوورا را داخل آن بریزید و در یخچال قرار دهید.
- نکته مهم اینجاست که چه زمانی باید انگور یا هر میوهای را به ژله اضافه کنیم تا به خوبی درون آن قرار بگیرد و همه میوهها روی هم نیفتند یا یکجا جمع نشوند.
- ما باید مرتب به ژله سر بزنیم و آن را با انگشت تست کنیم یعنی انگشتمان را در ژله فرو کنیم. (دستمان تمیز است و بعداً همه غذاها را با همین دست آماده میکنیم. برخی چیزها مثل خمیرها و این ژله باید با دست تست شوند.)
- وقتی غلظت ژله مانند سفیده تخممرغ شد، یعنی هنوز به طور کامل بسته نشده و زمان اضافه کردن میوه است. چون در این زمان میوه درون ژله معلق میماند و میتوانید آن را لا به لای لایههای ژله بچینید.
- بعد از چیدن میوهها، ظرف را در یخچال قرار دهید تا کاملاً ببندد.
- سپس، پودر ژله سبز رنگ با هر طعمی را با ۱ لیوان آب جوش حل کنید و بعد از ولرم شدن، ۱ لیوان بستنی آب شده را با آن مخلوط کنید.
- این ترکیب ژله بستنی را روی لایه ژله قبلی بریزید و در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.
- موقع برگرداندن قالب، مثل همیشه اول لبههای ژله را با چاقو از قالب جدا کنید و بعد قالب را در آب نیمه گرم فرو ببرید. و کمی قالب را تکان دهید. وقتی متوجه شدید که ژله در قالب تکان میخورد، یعنی ژله از قالب جدا شده است.
۸ –
“““html
دستور تهیه ژله میوه با آب میوه
مواد لازم :
- آب سیب ……. ۲ لیوان
- شربت توت فرنگی ………… ۲ لیوان
- پودر ژلاتین ……… ۸ قاشق غذاخوری
- مخلوط آناناس و پرتقال ……… ۱ لیوان
- مخلوط توت فرنگی و انگور سیاه …….. ۱ لیوان
- پرتقال نصف شده …….. ۸ عدد
طـرز تـهـیـه :
- پرتقالها را نصف کنید و داخل آنها را خالی کنید تا به شکل کاسه درآیند. این کاسههای میوهای را به عنوان قالب استفاده میکنیم. سپس ۲ لیوان آب سیب را با ۴ قاشق غذاخوری پودر ژلاتین مخلوط کنید و این ترکیب را در ۴ کاسه پرتقالی بریزید.
- برای شربت توت فرنگی هم همین کار را تکرار کنید و آن را در ۴ کاسه پرتقالی باقی مانده بریزید.
- کاسههای پر شده را در یخچال بگذارید. بعد از ۱۵ دقیقه، در کاسههایی که با آب سیب پر شدهاند، مخلوط آناناس و پرتقال و در کاسههای با شربت توت فرنگی، مخلوط توت فرنگی و انگور سیاه را بریزید.
- پس از اینکه ژلهها آماده شدند، آنها را برای بچهها سرو کنید. یعنی برای هر نفر دو کاسه با رنگهای مختلف.
- میتوانید به همراه ژلهها ۱ تا ۲ اسکوپ بستنی وانیلی هم اضافه کنید.
- اگر فرزندتان اضافه وزن دارد، بهتر است از خامه یا تکههای شکلات استفاده نکنید؛ زیرا کالری بیشتری به دسر اضافه میکند.
- این دسر باید کاملاً خنک باشد و بهتر است کاسههای پرتقالی را به بچهها بدهید تا خودشان بخورند و از دسر خوشمزهای که درست کردهاید، لذت ببرند.
بیشتر بخوانید :
تکنیک برش زدن و جدا کردن ژله از انواع قالب
دستور تهیه ی ژله چند تکه : ژله راه راه مخصوص شب یلدا
دستور تهیه ی ژله بستنی خوشمزه به ساده ترین روش در منزل