آیا میدانید کدام پیاز نیترات بیشتری دارد و هنگام خرید پیاز باید به چه نکاتی دقت کنید؟ توجه به ظاهر پیاز میتواند به شما کمک کند تا از سلامت آن مطمئن شوید. پیاز انواع مختلفی دارد و شناخت کاربردهای هر یک به ما کمک میکند تا گزینه مناسبی انتخاب کنیم. در این مقاله از رضیم بلاگ میتوانید با روشهای انتخاب پیاز و تشخیص میزان نیترات آن آشنا شوید.
نکاتی که باید برای انتخاب پیاز در هنگام خرید بدانید
نیترات یک ماده مضر است که اگر در مقادیر بالا مصرف شود، میتواند باعث حساسیت و افزایش خطر ابتلا به سرطان شود. استفاده بیش از حد از کودهای شیمیایی باعث افزایش نیترات در سبزیجاتی مانند پیاز میشود. به دلیل این که نظارت دقیقی بر مقدار استفاده از کود و سموم شیمیایی وجود ندارد، خیلی از کشاورزان بیشتر از حد لازم از آنها استفاده میکنند.
بیشتر بخوانید: ۸ کاربرد عجیب فویل در خانه داری
همچنین کهنه شدن پیاز و رنگ آن نیز بر کیفیت و طعم آن تأثیر میگذارد. در ادامه به نکات مهم در انتخاب پیاز اشاره میکنیم:
۱- پیازهایی با گردن نازک را انتخاب کنید
پیازهایی که گردن ضخیمتری دارند، احتمالاً نیترات بیشتری دارند. پژوهشها نشان میدهند که پیازهای جوانه زده با گردنهای ضخیم معمولاً بیشتر در معرض کود قرار گرفتهاند. بنابراین بهتر است دنبال پیازهایی با گردن نازک باشید.
۲- به پوست پیاز توجه کنید
پیازهایی که پوست براق دارند، معمولاً کیفیت بهتری نسبت به پیازهایی با پوست کدر دارند. در زمان خرید حتماً به براق بودن یا کدر بودن پوست پیاز دقت کنید.
۳- از خرید پیازهای جوانه زده پرهیز کنید
در زمان خرید پیاز، هرگز پیازهایی که جوانه زدهاند را نخرید. جوانه زدن میتواند باعث نرم شدن بافت پیاز و کاهش کیفیت آن شود.
بیشتر بخوانید: نیترات کدام سبزیها بیشتر است؟
۴- پیاز قرمز خواص بیشتری دارد
خواص انواع پیاز با هم متفاوت است و اگر به دنبال پیازی با خواص بیشتر هستید، پیاز قرمز گزینه بهتری است. شما میتوانید از این پیاز به صورت خام یا در تهیه سالاد و ساندویچ استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: فواید شگفتانگیز مصرف پیاز خام در فصل تابستان
۵- به کاربرد انواع پیاز دقت کنید
در پاسخ به سوال اینکه پیاز قرمز بهتر است یا پیاز سفید یا زرد، باید گفت که هر نوع پیاز کاربرد متفاوتی دارد. برخی پیازها برای مصرف خام مناسب هستند و برخی دیگر برای سرخ کردن یا پخت و پز مناسبترند.
- پیاز زرد عموماً طعم تند و تیزی دارد و مناسب پخت و پز است.
- پیاز شیرین یا ویدالیا که پوست کم رنگ و ماتی دارد، برای تهیه پیاز سوخاری، سالاد و پیاز داغ مناسبتر است.
- پیاز قرمز بیشتر برای مصرف خام و تهیه سالاد و ساندویچ به کار میرود.
- پیاز سفید به خاطر طعم ملایمترش برای تهیه خورشت و سس مناسب است.
در این مقاله از مجله آشپزی رضیم به نکات مهم در انتخاب پیاز و تشخیص میزان نیترات پرداخته شد. به یاد داشته باشید که مصرف پیازهایی که نیترات دارند، برای سلامتی ضرر دارد و ممکن است باعث بیماریهای مختلف در انسان شود.