“`html
کره پسته چیست؟ + خواص و دستور تهیه کره پسته
کره پسته بسیار مغذی است، به طوری که یک قاشق غذاخوری از آن فیبر بیشتری از نصف فنجان پودر اسفناج یا کلم برو کلی دارد، ویتامین B6 معادل یکسوم مرغ و پتاسیم به اندازه نصف یک موز بزرگ فراهم میکند.
با مقدار کمی از کره پسته میتوانید مواد مغذی کافی بگیرید و همچنین فیبر زیادی که به لاغری کمک میکند، مصرف کنید. با ما در این مقاله از مجله رضیم برای یادگیری دستور تهیه کره پسته همراه باشید.
دستور تهیه کره پسته؛ یک صبحانه و میان وعده مغذی و لذیذ
- کره پسته بافت نرم و لطیفی دارد و سرشار از چربیهای مفید است که کلسترول را کاهش میدهد.
- چربیهای موجود در پسته و کره پسته از نوع چربیهای خوب برای قلب هستند و به تنظیم ضربان قلب کمک میکنند.
- این کره حاوی مادهای به نام آرژنین است که به کاهش مشکلات قلبی کمک میکند.
- این محصول دارای فلانوئید است که به کاهش خطر سرطان و بیماریهای قلبی کمک میکند.
- کره پسته میتواند فشار خون را کاهش دهد و برای افرادی که فشار خون بالا دارند توصیه میشود.
- به دلیل وجود فیبر، آهن، کلسیم، پروتئین و ویتامینهای B، A و E، به ایمنی بدن کمک میکند.
- کره پسته میتواند از بیماریهایی مانند زوال عقل و سکته مغزی جلوگیری کند و به کاهش درد مفاصل کمک نماید.
- رنگ سبز خوشایند کره پسته به خاطر رنگ طبیعی خود پسته است و هیچ رنگ و ماده اضافی ندارد.
- این کره به عنوان منبع خوبی از آهن شناخته میشود و به افرادی که دچار کمبود آهن هستند توصیه میشود.
- کره پسته به افزایش قوای جنسی کمک میکند و طبع آن نرم و کرم مانندی است.
- این کره به دلیل اینکه از حرارت استفاده نمیشود، تمام خواص پسته را حفظ کرده است.
- این کره دارای ارزش غذایی بالایی است و برای تمام گروههای سنی، از جمله کودکان، ورزشکاران و زنان شیرده توصیه میشود.
- برای کسانی که دنبال ساخت عضله هستند، مصرف پسته و در نتیجه کره آن پیشنهاد میشود؛ زیرا حاوی لوسین، ایزولوسین و والین است که این سه ماده تقریباً یکسوم بافت عضلانی بدن را تشکیل میدهند.
- مهمترین خاصیت پسته داشتن آنتیاکسیدان بالاست که به جلوگیری از مرگ سلولها و کاهش خطر سرطان کمک میکند.
- در هر 100 گرم پسته حدود 71 درصد چربی وجود دارد که عمدتاً اسیدهای چرب غیراشباع هستند. این چربیها علاوه بر افزایش کلسترول خوب خون، موجب کاهش کلسترول بد میشوند.
- منیزیم و پتاسیم موجود در پسته به توازن مایعات بدن کمک میکند.
- در بین تمامی انواع آجیل، پسته کمترین کالری را دارد.
دستور تهیه کره پسته خانگی
بافت طبیعی کره پسته بسیار نرم است و حتی نرمتر از بادام، فندق و گردو میباشد.
برای تهیه کره پسته در خانه، ابتدا مقداری مغز پسته خام و مرغوب تهیه کنید. بهترین گزینه، پسته دهان بسته و تازه است که حاوی آلودگیهای محیطی کمتری بوده و بهداشتیتر است.
چون پسته تازه نسبت به پسته کهنه طعم و عطر بهتری را به کره میدهد.
- ابتدا باید مغزها را از پوست و مواد اضافی پاک کنید.
- سپس مغز پستهها را در آسیاب یا مخلوطکن بریزید و آسیاب کنید.
- بعد از اینکه خوب خرد شدند، کمی آب گرم به آنها اضافه کنید تا به شکل خمیر درآید. دقت کنید که فقط مقدار کمی آب اضافه کنید؛ چون رطوبت اضافه میتواند به فساد کره کمک کند.
- شما میتوانید به جای آب از آب لیمو هم استفاده کنید، که این بستگی به سلیقه شما دارد.
- پس از اینکه کره به قوام دلخواه رسید، مقداری عسل یا پودر شکر یا نمک و همچنین مواد طعمدهنده مانند هل و وانیل به آن اضافه کنید و دوباره خوب هم بزنید تا به بافت مورد نظرتان برسد.
- در نهایت کره را از مخلوطکن خارج کرده و در ظرف دربداری بریزید و …
- کره پسته را در یخچال قرار دهید.
- کره پسته در یخچال سرد و سفت میشود و برای مدت طولانی در یخچال ماندگاری دارد. همچنین با سفت شدن آن، روغن از محصول جدا نمیشود.
- توجه داشته باشید که مهمترین فاکتور موثر در کیفیت کره پسته هم از لحاظ عطر و طعم و هم از نظر ظاهر و بافت، جدا نشدن روغن از محصول است. به همین خاطر، نشت روغن از کره پسته یک ویژگی نامناسب محسوب میشود.
- برای استفاده، کره را از یخچال خارج کنید و برای چند ثانیه در ماکروویو گرم کنید تا نرم شود.
- مایدگاری این کره بین 3 تا 6 ماه در یخچال است.
- با نگهداری مناسب و در مکانهای سرد و خشک و استفاده از نگهدارندههای مختلف و درببندی صحیح، میتوان ماندگاری آن را افزایش داد.
“““html
بیشتر بخوانید :
خلال پسته : دو روش آسان جهت تهیه خلال پسته
دستور تهیهی خلال بادام + خواص فوقالعاده آن
دو روش برای تهیه مربای پوست پسته
با ویژگیهای شگفتانگیز کره پسته آشنا شوید!
- فواید کره پسته شامل حفظ سلامت قلب، کنترل وزن، حفاظت در برابر دیابت و بهبود گوارش هستند. ویتامینها، چربیهای مفید و پروتئینی که در پسته وجود دارند، بسیار برای بدن مفید هستند.
- این کره حاوی مقادیر زیادی فسفر و آهن است که برای افزایش حافظه و ضریب هوشی مناسب است.
- خوردن این کره به دلیل کم حجم بودن، سریعالجذب و سرشار از پروتئین، برای ورزشکاران و بزرگسالان توصیه میشود.
- پسته دارای مقدار زیادی اسید آمینه آرژینین است که در ترشح هورمون رشد موثر است و همچنین در غده پانکراس باعث آزاد شدن هورمون انسولین میشود.
- به همین دلیل، پسته در بهبود رشد کودکان و رفع کمخونی بسیار موثر است.
- پسته شامل ویتامینهای A , B3 , B1 و همچنین پتاسیم، کلسیم، فسفر و آهن است.
- پسته دارای خواص پروبیوتیک است که رشد و فعالیت باکتریهای مفید در دستگاه گوارش را افزایش میدهد.
- کره پسته به دلیل داشتن درصد بالای پسته، تمام خواص پسته را داراست و ارزش غذایی ویژهای دارد.
- کره پسته یک محصول غذایی خمیری به دست آمده از مغز پستهی برشته و آسیاب شده با شکر یا شیرین کنندههای طبیعی مانند عسل و شهد است. این محصول به راحتی میتواند در دمای اتاق نگهداری شود و نیازی به فریز کردن ندارد.
- کره پسته میتواند در صبحانه و عصرانه برای کودکان و سالمندان استفاده شود. این محصول منبع خوبی از چربیهای غیراشباع و پروتئین است.
- اصطلاح کره پسته به این خاطر به کار رفته که روغن پسته در فرایند تولید جدا نمیشود و چربی آن صد درصد از مغز پسته و فاقد کلسترول است.
- کره پسته به دلیل مقادیر بالای فسفر و آهن، برای افزایش حافظه و ضریب هوشی خوب است.
- چون در تولید این محصول هیچگونه فرایند شیمیایی یا حرارتی به کار نمیرود، خواص پسته حفظ شده است.
موارد استفاده از کره پسته چیست؟
کره پسته بر اساس سلیقه میتواند به صورت مشابه با شکلات استفاده شود، از جمله:
- استفاده با نان به تنهایی به عنوان صبحانه کامل
- همراه با صبحانه و عصرانه
- به عنوان کرم بین دو بیسکوییت
- برای تزیین بستنی و کیک که موجب زیبایی و افزایش ارزش غذایی آنها میشود.