بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

کنترل بیماری های قلبی عروقی با تغذیه مناسب (2 نکته مهم)

به مجله رضیم خوش آمدید!

با تغذیه مناسب، بیماری‌های قلبی و عروقی را کنترل کنید

امروزه بیماری‌های قلبی و عروقی یکی از بزرگترین دلایل مرگ و میر در دنیا هستند. با توجه به اهمیت حفظ سلامت قلب، آیا می‌دانید چه غذاهایی برای این عضو حیاتی ضرر دارند؟ متاسفانه بیماری‌های قلبی در حال افزایش هستند و بالارفتن فشار خون و کلسترول دو عامل مهم در این زمینه به حساب می‌آیند.

بعضی افراد به طور ارثی مستعد ابتلا به این بیماری‌ها هستند، اما برخی دیگر به دلیل عادات و سبک زندگی نامناسب به بیماری‌های قلبی دچار می‌شوند. نکته اساسی این است که با مصرف یک رژیم غذایی سالم، می‌توانیم از بسیاری از این بیماری‌ها پیشگیری کنیم، زیرا سبک زندگی ما نقش مهمی در ابتلا به این بیماری‌ها دارد.

رژیم غذایی سالم

متاسفانه تغذیه نامناسب، مصرف برخی مواد غذایی که خطر بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهند، کم‌تحرکی و زندگی ماشینی همه عوامل موثر در بروز بیماری‌های قلبی هستند.

به همین دلیل باید در انتخاب مواد غذایی دقت کنیم. یکی از مشکلات دوران اخیر، افزایش وزن و چاقی است.

همچنین افزایش چربی در بدن می‌تواند به افزایش گرفتگی عروق منجر شده و خطر ابتلا به کلسترول بالا، فشار خون بالا و در نتیجه بیماری‌های قلبی-عروقی را افزایش دهد.

به دلیل فعالیت کم و سبک زندگی ماشینی که با آن مواجه هستیم، مقدار کالری دریافتی ما بیشتر از مقداری است که باید در بدن سوزانده شود، و این افزایش کالری اضافی می‌تواند منجر به اضافه وزن شود.

اگر به الگوی غذایی‌مان دقت کنیم، متاسفانه بسیاری از غذاهایی که مصرف می‌کنیم، پر از کالری و انرژی هستند. حتی غذاهای معمولی که فکر نمی‌کنیم ضرری داشته باشند، اگر به اندازه زیاد استفاده شوند، می‌توانند به افزایش وزن و چاقی کمک کنند.

یکی از منابع معمول ما، لبنیات هستند. پزشکان معمولا مصرف لبنیات کم‌چرب را توصیه می‌کنند. افزایش چربی‌های اشباع خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را بالا می‌برد. بر اساس توصیه‌های سازمان‌های جهانی، میزان کالری دریافتی از چربی‌های اشباع نباید از هفت درصد بیشتر باشد. همچنین برخی مطالعات نشان داده‌اند که این مقدار باید کمتر باشد، یعنی باید تا حد امکان از لبنیات کم‌چرب مانند شیر و ماست استفاده کنیم.

کمتر از پنیرهای خامه‌ای استفاده کنید

مصرف چربی‌های ترانس که یکی از عامل‌های اصلی گرفتگی عروق است باید به حداقل برسد، و این چربی‌ها بیشتر در غذاهای آماده وجود دارند. گفته می‌شود حتی افزایش اندکی در این چربی‌ها می‌تواند احتمال بیماری‌های قلبی عروقی را چند برابر کند.

میان وعده‌هایی که مصرف می‌کنیم

چیپس و کیک‌های آماده که نیاز به ماندگاری طولانی دارند، معمولا دارای چربی‌های ترانس بالایی هستند که این موضوع ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی را بالا می‌برد.

امگا 3 می‌تواند به حفاظت از عروق کمک کند

تحقیقات نشان داده‌اند جوامعی که بیشتر از ماهی استفاده می‌کنند، کمتر دچار بیماری‌های قلبی می‌شوند. جوامعی که از روغن زیتون هم بیشتر استفاده می‌کنند، تا حد زیادی در امانند. همچنین مصرف مغز گردو که منبع خوبی از امگا 3 است، می‌تواند به کنترل تنگی عروق کمک کند.

ترکیب این موارد در کنار الگوی غذایی مناسب، با در نظر گرفتن میزان کالری دریافتی و فعالیت بدنی می‌تواند در پیشگیری از بیماری‌های قلبی موثر باشد.

عدم تحرک، چاقی، دیابت، استرس، مصرف الکل و دخانیات و غذاهای فرآوری شده و فست فود، همگی می‌توانند به سلامت قلب آسیب برسانند.

تهیه و گردآوری مجله رضیم

مرضیه ملایری

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل