عصارههای گیاهی و خواص آنها
عرق آویشن 🙁طبیعت گرم) برای پیشگیری از سرماخوردگی، تقویت معده و بینایی مفید است، همچنین میتواند نفخ، تشنج و دردهای مفاصل را کاهش دهد. برای کسب بهترین نتیجه، یک فنجان پس از غذا میل شود.
عرق بابونه: (طبیعت گرم) کمک به افزایش اشتها، تسکین دردهای دنداندرآمدن کودکان و کمک به هضم غذا دارد. همچنین برای کاهش سردردهای مزمن و تقویت قوای جنسی مؤثر است. میتوان آن را بعد از غذا بهصورت شربت میل کرد و همچنین برای شستشوی دهان مفید است. استفاده خارجی آن برای درمان جوشهای صورت و تمیز کردن زخمها مناسب است.
عرق طارونه:(طبیعت معتدل) به تقویت اعصاب و کاهش دردهای روماتیسمی کمک میکند. مصرف یک لیوان قبل از خواب توصیه میشود.
گلاب: (طبیعت گرم) خوشبو و تقویتکننده قلب، اعصاب و معده است. همچنین میتواند لثهها را تقویت و خلط خونی را کاهش دهد و پوست را نرم کند. بهعنوان چاشنی برای شیرینیها و شربتها در سفرههای ایرانی استفاده میشود. میتوان با مخلوط کردن یک لیوان گلاب، ۶ لیوان آب سرد و ۱.۵ لیوان شکر، آن را تهیه کرد.
عرق دار چین: (طبیعت گرم) تقویتکننده قوای جنسی است و میتوان بهعنوان چاشنی در غذا، شیرینیها و چای استفاده کرد.
عرق بید مشک: (طبیعت سرد) برای تقویت قلب، کاهش فشار خون، آرامش و همچنین ملین است. بهصورت شربت در تمام طول روز قابل مصرف است.
این نوشیدنی بهعنوان یکی از بهترین انتخابها در سفره هر ایرانی به شمار میرود، اما توصیه میشود افراد با فشار خون پایین کمتر از آن استفاده کنند.
یک لیوان + ۲ لیوان شکر + ۶ لیوان آب خیلی سرد را مخلوط کنید و میل نمایید.
عرق برگ گردو:(طبیعت گرم) به کاهش قند خون، ضدعفونیکنندگی، درمان کمخونی و تنظیم قند خون کمک میکند. همچنین میتواند یبوست را درمان کرده و برای مشکلات چشمی و استحکام لثهها مؤثر باشد. برای مصرف، یک لیوان آن را با دو لیتر آب مخلوط کنید و روزانه ۴ تا ۵ بار، هر بار ۵۰ سیسی مصرف کنید.
عرق اسطوخودس(کلپوره)(معتدل): به کاهش تبهای شدید و تقویت بدن کمک میکند. میتوان نصف لیوان از آن را در یک لیوان آب مخلوط کرد و مصرف کرد.
عرق برگ چنار🙁طبیعت سرد) برای باز کردن صدا، کاهش تنگی نفس و کمک به بیماریهای عصبی مؤثر است. میتوان آن را بهصورت غلیظ در هر وعده یک فنجان مصرف کرد.
عرق بوما دران: 🙁طبیعت گرم) به درمان گرفتگیهای عضلانی و مشکلات قاعدگی کمک کرده و برای تصفیه خون و دفع سنگهای کلیه و مثانه مفید است. در مواقع لزوم، یک لیوان بهصورت شربت مصرف شود.
عرق بهار نارنج: 🙁طبیعت گرم) آرامشبخش و تقویتکننده قلب و اعصاب است و میتواند به درمان بیخوابی کمک کند. یک فنجان قبل از خواب مصرف شده و میتواند با چای یا شربت همراه باشد.
عرق بید:(طبیعت گرم) بهعنوان درمانی قوی برای تبهای شدید، زردی پوست و دردهای تناسلی عمل میکند. میتوان آن را بهصورت شربت همیشه مصرف کرد و همچنین برای لطافت مو و کاهش شوره سر بهصورت خارجی استفاده کرد.
عرق کاسنی🙁طبیعت خنک) تصفیهکننده خون، کاهش کلسترول، تقویتکننده پوست، درمان یرقان و رفع گر گرفتگی است. بهعنوان ملین نیز عمل میکند و میتوان نصف لیوان از آن را در یک لیوان آب سرد مصرف کرد. برای استفاده خارجی میتوان آن را بهصورت بخور برای پوست به کار برد.
“`html
عرق کاکوتی:(طبیعت گرم) کمک کننده به هضم غذا، تقویت کننده معده و اشتها، تقویت بینایی، ضدعفونی کننده مجاری تنفسی است. این عرق را بعد از غذا با نصف لیوان آب مصرف کنید.
عرق گل گاو زبان: (طبیعت گرم) انرژیبخش و مقوی، زیبا کننده پوست، آرامش بخش معده و مفید برای ورم کلیه و تنگی نفس است. استفاده از آن به صورت شربت پس از غذا پیشنهاد میشود.
عرق گزنه:(طبیعت سرد) کاهش دهنده قند خون، مفید برای لثهها و خون ساز است. همچنین به جلوگیری از خونریزی و تنظیم پروستات کمک میکند. برای استفاده خوراکی، بعد از رقیق کردن تا شش برابر، ۳ تا ۴ بار در روز استفاده شود.
عرق پونه (طبیعت گرم) کمک به دفع باد و ضد سرفه و آنفولانزا است. این عرق به تحریک ترشحات معده و حل کردن اختلالات کلیوی کمک میکند و همچنین برای درمان مشکلات گوارشی مفید است. نیمی از لیوان آن را با آب مخلوط کنید و بعد از غذا بنوشید.
عرق چهل گیاه(طبیعت گرم) ترکیبی از چهل نوع گیاه است که مقوی اعصاب و آرامبخش قوی به شمار میرود. این عرق میتواند برای تسکین دردهای قاعدگی، بهبود هضم و درمان بیخوابی مفید باشد. از آن به صورت شربت پس از غذا یا قبل از خواب استفاده کنید.
عرق سنبل الطیب (طبیعت گرم) به تحریک قلب و اعصاب کمک میکند و برای سردردهای میگرنی مفید است. این عرق را بعد از غذا یک استکان مصرف کنید.
عرق خار شتر(طبیعت سرد) کلیه ها را تقویت کرده و برای سنگ کلیه و مثانه مفید است. همچنین در تسکین سرفه و تب نیز کمک میکند. از این عرق به صورت غلیظ و چند بار در روز استفاده کنید.
عرق رازیانه (طبیعت گرم) به افزایش شیر مادر، تقویت اشتها و رفع سنگ کلیه کمک میکند. اما مصرف آن برای مردان خطرناک است. 50 سی سی از آن را قبل از غذا بنوشید.
عرق رزماری(طبیعت گرم) در درمان سرگیجه و سرفه کمک کننده است و برای تقویت معده و افزایش انرژی مفید است. این عرق را قبل از غذا بنوشید.
عرق زنیان(طبیعت گرم) ضدعفونی کننده و از بین برنده نفخ و انگلها است. این عرق میتواند به رفع سموم بدن و تقویت قوای جنسی نیز کمک کند. یک فنجان از آن را با یک لیوان عرق شاطره و کاسنی برای کسانی که طبع گرم دارند، مصرف کنید.
عرق زیره(طبیعت گرم) به کاهش وزن، افزایش شیر مادران و تقویت هضم کمک میکند. برای استفاده، یک لیوان عرق زیره را به همراه نصف لیوان سرکه سیب یا آبغوره و دو لیوان آب مخلوط کنید و هر وعده برای صبحانه و ناهار یک لیوان بنوشید.
عرق شاتره(طبیعت سرد) برای رفع خارشهای پوستی و درمان عفونتها و بیماریهای قارچی مؤثر است. این عرق را ۵۰ سی سی همراه با آب ۲ تا ۳ بار در روز مصرف کنید. همچنین میتوان از آن برای استحمام نیز استفاده کرد.
عرق شنبلیله(طبیعت گرم) مقوی و انرژیدهنده، کاهش دهنده قند خون و کلسترول، و ملین است. این عرق برای افرادی که قواي جنسی ضعیفی دارند و همچنین برای کسانی که ضعیف هستند نیز مفید است. یک لیوان از آن را بعد از غذا بنوشید. همچنین میتواند به درمان زخمهای پوستی کمک کند.
عرق شوید (طبیعت معتدل) به کاهش چربی خون کمک کرده و ضد سم است. این عرق همچنین به افزایش شیر مادران و تسکین درد معده کمک میکند. یک لیوان از آن به صورت غلیظ بعد از غذا مصرف کنید.
عرق شیرین بیان(طبیعت گرم) به درمان زخمهای معده و اثنی عشر و همچنین برونشیت و کمخونی کمک میکند. این عرق همچنین صفرا را کاهش داده و به رفع ترش کردن معده کمک میکند. در صورت داشتن فشار خون، قبل از استفاده با پزشک مشورت کنید و 50 سی سی از آن را قبل از غذا مصرف کنید.
عرق نعناء(طبیعت گرم) ضد دلپیچه و نفخ شکم و همچنین کمککننده به اشتها است. این عرق میتواند به رفع مشکلات هاضمه کمک کند.
“““html
نعناع یک گیاه مفید است که در موارد مختلفی به کار میرود. این گیاه میتواند به تسکین سردرد، تقویت معده کودکان، محکم کردن لثه، رفع یبوست، درمان دردهای گلو و آنژین، و مشکلات کلیه و مثانه کمک کند. برای استفاده از آن، یک فنجان از این دمنوش بعد از غذا به همراه کمی آب رقیق شده بنوشید.
این گیاه به دلیل وجود روغنهای معطر مثل مِنتول، برای مشکلات گوارشی و برخی عوارض ناشی از ناراحتیهای عصبی مانند بیخوابی، میگرن و سرگیجه موثر است.
نعناع خواص ضد نفخی دارد و میتواند گازهای معده و روده را دفع کند. همچنین، به عنوان یک ملین و ضد عفونیکننده نیز به کار میرود.
نعناع به افزایش اشتها کمک کرده و با تحریک حس بویایی و غدد بزاقی به هضم بهتر غذا کمک میکند، بنابراین بهتر است پس از خوردن غذا مصرف شود.
شربت نعناع یا عرق آن میتواند احساس شادابی ایجاد کرده و خستگیهای بدنی را کاهش دهد. این گیاه همچنین به تقویت قلب و معده کمک کرده و برای درمان اسهال ساده مؤثر است.
برگهای نعناع برای رفع سموم ناشی از نیش عقرب، سکسکه، سردرد و دلپیچه مفید هستند.
از اسانس نعناع، که خاصیت ضد عفونیکنندگی دارد، میتوان برای درمان مشکلات دستگاه تنفسی استفاده کرد.
علاوه بر این، نعناع کمک به رقیق شدن خون میکند.
چند برگ تازه نعناع میتواند برای درمان گزش حشرات یا کبودیها مفید باشد. همچنین، میتوان با خرد کردن چند برگ نعناع در برابر مگسها جلوگیری کرد.
برای عطری تازه و استفاده از خواص نعناع، میتوانید ماست یا دوغتان را با نعناع مخلوط کرده و به جای نوشابه گازدار مصرف کنید.
عرق هل (طبیعت گرم) به تقویت معده و روده، بادشکن بودن، و افزایش انرژی کمک میکند. این عرق بهترین چاشنی برای شیرینیها و نوشیدنیهایی مانند شیرکاکائو و چای است.
عرق یونجه (طبیعت معتدل) سرشار از ویتامینهای A، D، K و C است و میتواند به درمان رعشه، تقویت اعصاب، نرم کردن سینه، افزایش وزن و جلوگیری از خونریزی مفید باشد. یک لیوان از این عرق را یک ساعت قبل از غذا بنوشید.
عرق نسترن (خنک) به تقویت قلب، رفع سردی و درمان ورم کلیه و عوارض ناشی از کمبود ویتامین کمک میکند؛ بهتر است به صورت شربت مصرف شود.
عرق آویشن: به عنوان مسکن و ضد سرماخوردگی، مقوی معده و درمان بیماریهای قارچی پوست و ضد ورم بینی و گلوی موثر است.
عرق بید: برای درمان تبهای شدید، دردهای تناسلی و زردی پوست (یرقان) و تصفیه خون مفید است.
عرق بادرنجبویه: به کاهش خستگیهای روحی، تهوعهای بارداری، برونشیت، تشنج، و درمان دلپیچه کمک میکند.
عرق بیدمشک: تا حدودی به تقویت قلب، رفع ناراحتیهای عصبی و جلوگیری از تپش قلب موثر است.
عرق پونه: به عنوان ضد سیاهسرفه، خلطآور، بادشکن، قابض، و ضد عفونیکننده به کار میرود.
چهارعرق سرد: به عنوان تببر، خنککننده و تقویتکننده معده قابل استفاده است.
چهارعرق گرم: برای تقویت معده، کمک به هضم غذا و درمان ناراحتیهای روده مفید است.
عرق چهل گیاه: به تقویت معده، کمک به هضم غذا، بادشکن و ضد تهوع و استفراغ کمک میکند.
عرق خارخاسک: به عنوان مدر قوی، در درمان سنگ کلیه و مثانه و تصفیه خون موثر است.
عرق خارشتر: به عنوان ضد عفونت مجاری ادراری، سنگشکن و مدر قوی موثر است.
عرق رازیانه: معطرکننده، محرک، بادشکن، مدر و قاعدهآور است و در درمان بواسیر و نقرس و افزایش شیر در مادران مفید است.
عرق زنیان: به عنوان ضد نفخ، ضد ترشی معده، ضد عفونت و ضد انگل، و بادشکن برای درمان عوارض بعد از ترک اعتیاد مفید است.
سرکه سیب: لاغرکننده و مکمل غذایی به شمار میآید.
عرق سنبلالطیب: خوابآور، مسکن، تقویتکننده قلب و اشتها آور است.
عرق شاتره: برای درمان خارشهای پوستی، تقویت کبد و اشتها آور است.
عرق کیالک: به تصفیه خون و جلوگیری از عواقب ناشی از کلسترول بالا و تنگ شدن رگها کمک میکند.
عرق گزنه: اثر قاطع در درمان بیماریهای پوستی، ضد چربی و قند خون، و بازکننده عروق و مدر به شمار میآید.
عرق گلبهار: برای لطافت پوست دست و صورت و تقویت معده مفید است.
عرق مریمگلی: به عنوان ضد دیابت، ضد رماتیسم، ضد اسهال، ضد سینوزیت، ضد انگل و ضد نفخ شناخته میشود.
عرق مخلصه: ملین، تقویتکننده و دفعکننده سموم و موثر در ناراحتیهای کمرو و مفاصل عضلانی و تقویت معده است.
عرق مورد: به عنوان ضد خونریزی، قابض روده، درمان اسهال و بواسیر، و تقویت رشد مو و ضد آفت عمل میکند.
سایت رضیم
“`