“`html
مرغ سوخاری یکی از غذاهایی است که اگر روش درست کردن آن را ندانید، ممکن است ترد و خوشمزه نشود. اما چطور میتوان در خانه مرغ سوخاری مانند رستوران درست کرد؟ در این مقاله از رضیم بلاگ، میتوانید با نکات تهیه مرغ سوخاری و چگونگی ترد شدن آن به طور کامل آشنا شوید.
با فوت و فنهای تهیه مرغ سوخاری آشنا شوید!
دانستن نکات تهیه مرغ سوخاری به شما کمک میکند تا به راحتی یک وعده مرغ سوخاری ترد و خوشمزه در خانه آماده کنید. در ادامه به نکات مهم در تهیه مرغ سوخاری پفکی اشاره میکنیم.
۱- برای سرخ کردن مرغ، حرارت متوسط را انتخاب کنید
اولین نکتهای که باید در تهیه مرغ سوخاری به آن توجه کنید، تنظیم حرارت گاز است. برای اینکه مرغ شما ترد شود، شعله نباید خیلی کم یا خیلی زیاد باشد. حرارت کم باعث نرم شدن لایه سوخاری و حرارت زیاد باعث سوختن پودر سوخاری میشود.
برای تهیه یک مرغ سوخاری ترد و خوشطعم، شعله گاز را روی دمای متوسط تنظیم کنید. اگر شعله خیلی زیاد باشد، ممکن است مرغ شما خوب پخته نشود و داخل آن خام بماند.
۲- بعد از سرخ کردن، مرغ را روی توری بگذارید
بسیاری از افراد بعد از سرخ کردن، مرغ سوخاری را روی دستمال کاغذی میگذارند تا روغن اضافی جذب شود. اما این کار میتواند موجب خشک شدن مرغ و تغییر در بافت آن شود.
برای جلوگیری از خشک شدن و نرم شدن لایه سوخاری، بهتر است بعد از سرخ کردن، مرغها را روی یک توری فلزی قرار دهید تا روغن اضافی به بیرون بریزد.
۳- مطمئن شوید که مرغ به خوبی پخته است
برای اطمینان از پخته شدن داخل مرغ سوخاری، میتوانید یک چنگال یا چاقو در ضخیمترین قسمت آن فرو کنید. اگر احساس کردید مرغ هنوز به خوبی نپخته، میتوانید آن را دوباره در روغن سرخ کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی مرغ سوخاری ترد و پفکی
۴- از پفک برای تهیه پودر سوخاری استفاده کنید
اضافه کردن مقداری پفک خرد شده به پودر سوخاری نه تنها بافت بهتری به مرغ میدهد، بلکه رنگ آن را هم زیبا میکند. برای این کار مقداری پفک را در کیسه پلاستیکی ریخته و با گوشتکوب آرام خرد کنید.
سپس پفک خرد شده را به آرد یا پودر سوخاری اضافه کنید و در روغن داغ سرخ کنید. در برخی رسپیها تنها از پفک خرد شده برای مرغ سوخاری استفاده میشود.
۵- مرغ را در فر سوخاری کنید
اگر به غذاهای سالم علاقه دارید اما طعم مرغ سوخاری را دوست دارید، میتوانید آن را در فر بپزید. برای این روش، مقداری روغن زیتون را با نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، ماست و تخممرغ ترکیب کنید و خوب هم بزنید.
سپس تکههای مرغ را به این مخلوط اضافه کرده و برای یک ساعت در یخچال قرار دهید. بعد میتوانید مرغها را در پودر سوخاری بزنید و به مدت ۴۵ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد در فر بگذارید تا آماده شود.
بیشتر بخوانید: راز خوشمزه شدن خورش مرغهای رستورانی
۶- قبل از آغشته کردن مرغها به پودر سوخاری، از تخممرغ استفاده کنید
اگر برایتان سوال شده که چرا پودر سوخاری به مرغ نمیچسبد، باید بدانید که برای این کار باید از تخممرغ استفاده کنید. بعد از مزهدار کردن مرغها و آماده کردن پودر سوخاری، یک یا دو عدد تخممرغ را در یک کاسه بشکنید و خوب هم بزنید.
سپس تکههای مرغ را ابتدا به تخممرغ آغشته کنید و بعد در پودر سوخاری بزنید تا پودر به مرغ بچسبد. شما میتوانید این کار را دو بار تکرار کنید تا مرغ سوخاری حجیمتری داشته باشید، سپس آن را در روغن داغ سرخ کنید.
۷- خودتان در خانه پودر سوخاری درست کنید
اگر از پودر سوخاری خانگی برای تهیه مرغ سوخاری استفاده میکنید، باید مقداری نان لواش خشک را خرد کنید و آن را برای تهیه پودر سوخاری به کار ببرید.
“““html
شده را با گوشتکوب یا آسیاب پودر کنید. سپس آن را در ماهیتابه بریزید و برای ۲۵ دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا پودر سوخاری شما خوشعطر شود.
بعد از این که پودر نان برشته شد، میتوانید ادویه دلخواه را اضافه کنید و از این پودر برای تهیه مرغ سوخاری استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: روشهای درست کردن پودر سوخاری خانگی
۸- از روغن مخصوص سرخکردنی استفاده کنید
برای سرخکردن مرغ سوخاری حتماً از روغن مخصوص سرخکردنی استفاده کنید. نقطه دود روغن سرخکردنی بیشتر از سایر روغنها است و این روغن نسبت به حرارت مقاومتر است. برای جلوگیری از سوختن روغن و همچنین ترد و خوشمزه شدن مرغها حتماً از این نوع روغن استفاده کنید.
۹- از مقداری کره استفاده کنید
استفاده از کره برای سرخکردن مرغ سوخاری به هیچ عنوان مناسب نیست، اما برای اینکه مرغ شما خوشمزهتر شود، میتوانید مقداری کره به روغن سرخکردنی اضافه کنید و بعد مرغها را در این ترکیب سرخ کنید تا مرغ شما خوشمزهتر شود.
۱۰- از ادویههای مناسب برای تهیه مرغ سوخاری استفاده کنید
ادویههایی که برای تهیه مرغ سوخاری استفاده میشوند، کاملاً اختیاری هستند، اما از بهترین ادویهها میتوان به فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر سیر، پودر پیاز، آویشن، نمک، جعفری خشک، پودر گوجهفرنگی، پاپریکا و همچنین پودر رزماری اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: رسپی توپک مرغ سوخاری
۱۱- مرغ را مزهدار کنید
برای اینکه مرغ سوخاری شما خوشمزهتر شود، بهتر است آن را از چند ساعت قبل مزهدار کنید و در یخچال قرار دهید و سپس سرخ کنید. برای مزهدار کردن مرغ میتوانید از مقداری پیاز، فلفل سبز، پاپریکا، فلفل دلمهای، آب لیمو ترش، پودر سیر و نمک استفاده کنید.
۱۲- مرغ را به اندازه سرخ کنید
برای تهیه مرغ سوخاری باید به اندازهای روغن در ماهیتابه بریزید که مرغها کاملاً در روغن شناور شوند. معمولاً سرخکردن هر طرف مرغ حدود ۷ تا ۸ دقیقه طول میکشد. هر چقدر ضخامت مرغها بیشتر باشد، برای سرخ شدن نیاز به زمان بیشتری دارد.
اگر تکههای مرغ بزرگ هستند، بهتر است مرغ را یک بار در روغن سرخ کنید. سپس آنها را از روغن خارج کرده و در توری قرار دهید. صبر کنید تا تکههای مرغ خنک شوند و بعد دوباره آنها را در روغن داغ بیندازید. این کار باعث ترد شدن مرغ سوخاری و آبدار ماندن گوشت آن میشود.
در این مقاله به ۱۲ مورد از نکات تهیه مرغ سوخاری و راهکارهای ترد شدن آن اشاره شد. با رعایت این نکات ساده میتوانید به راحتی مرغ سوخاری ترد و خوشمزهای در خانه آماده کنید. اگر تجربه درست کردن مرغ سوخاری دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را در این مطلب از مجله آشپزی رضیم با ما و دوستان علاقهمند به آشپزی به اشتراک بگذارید.