بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

۱۳ غذای محلی مازندران؛ گشتی در میان خوشمزه‌های شمالی

“`html

همان‌طور که می‌دانید، تنوع غذا در ایران بسیار زیاد است و ایرانی‌ها همیشه مهارت خوبی در درست کردن غذا داشته‌اند. یکی از معروف‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای محلی متعلق به استان مازندران است که به خاطر هوای خوبش، غذاهایش همیشه زبانزد بوده است.

به همین دلیل، در قسمت آشپزی بلاگ رضیم، قصد داریم شما را با برخی از محبوب‌ترین غذاهای محلی مازندران آشنا کنیم. پس با ما تا پایان این مطلب همراه باشید.

۱- نازخاتون

نازخاتون یک نوع ترشی خوشمزه است. این ترشی شامل بادمجان، سیر، ریحان و آبغوره می‌شود. معمولاً نازخاتون را به عنوان پیش غذا یا چاشنی سرو می‌کنند. این خوراکی سرشار از ویتامین‌های A، B، C، E و پتاسیم است و مصرف آن بسیار مفید است.

برای تهیه این غذای محلی مازندران به مواد زیر نیاز داریم.

مواد لازم جهت تهیه نازخاتون:
بادمجان ۴ عدد
گوجه فرنگی ۳ عدد
آبغوره ۳ قاشق غذاخوری
نعناع خشک شده ۱ قاشق غذاخوری
سیر ۲ بوته
گل پر به مقدار لازم
آب انار ۲ قاشق غذاخوری

مراحل تهیه نازخاتون

  1. ابتدا بادمجان‌ها را بعد از شستشو به همراه پوست روی منقل یا گاز کباب کنید.
  2. سپس پوست بادمجان‌های کبابی را گرفته و آن‌ها را به صورت ریز خرد کنید.
  3. گوجه‌فرنگی‌ها را شسته و چند دقیقه در آب جوش بگذارید تا پوستشان راحت جدا شود. بعد آن‌ها را روی تخته آشپزخانه ریز کنید.
  4. بادمجان‌های خرد شده را به همراه آب انار و آبغوره در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا به جوش بیاید.
  5. بعد از آن، سیرها را پوست گرفته و رنده یا له کنید و به همراه نعناع و گلپر به قابلمه اضافه کنید. پس از اینکه قابلمه را از روی حرارت برداشته‌اید، گوجه‌ها را به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید.
  6. در نهایت، نازخاتون را با گردوی خرد شده تزئین کنید.

برای دیدن رسپی کامل نازخاتون، کلیک کنید.

بیشتر بخوانید: معرفی غذاهای محلی گیلان

۲- خورشت زرشک آلو

این خورشت بسیار خوشمزه طعمی ملس دارد. معمولاً این خورشت در شهرهای مختلف با انواع آلو سرو می‌شود، اما در مدل مازندرانی آن از آلو بخارا استفاده می‌شود.

“““html

برای تهیه این مورد از غذاهای محلی مازندران برای ۴ الی ۵ نفر، به مواد زیر نیاز داریم.

مواد لازم جهت تهیه خورشت زرشک آلو:
مرغ چند تکه
پیاز ۱ عدد
آلو بخارا ۲۵۰ گرم
زرشک نصف استکان
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق چای‌خوری
زردچوبه ۱ قاشق مرباخوری
زعفران دم شده ۲ قاشق غذاخوری

مراحل تهیه خورشت زرشک آلو

  1. اول از همه، پوست پیاز را بکنید و آن را ریز رنده کنید. سپس در یک قابلمه با حرارت کم تفت دهید.
  2. وقتی پیاز کمی طلایی شد، مرغ‌ها را بشویید و به پیاز اضافه کنید تا با هم تفت بخورند.
  3. بعد از اینکه مرغ و پیاز تقریبا سرخ شدند، کمی رب گوجه‌فرنگی به آن‌ها اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  4. در این مرحله نمک و زردچوبه را به مواد اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید. سپس آلو بخارا را که قبلاً شسته و خیس کرده‌اید، به مرغ اضافه کنید و حدود دو الی سه لیوان آب بریزید. درب قابلمه را بگذارید تا مرغ خوب پخته شود.
  5. شعله گاز را زیاد کنید تا آب جوش بیاید و بعد از جوش آمدن، حرارت را کم کنید.
  6. بعد از یک ساعت مرغ را چک کنید، اگر مرغ‌ها پخته شدند و آلوها هم خورشت را غلیظ کردند، زعفران دم کرده را اضافه کنید.
  7. اگر دوست دارید، می‌توانید ۲ قاشق غذاخوری شکر به خورشت اضافه کنید تا طعمی شیرین پیدا کند.
  8. در آخر زرشک را بشویید و با کمی کره تفت دهید و به آن مقدار کمی زعفران دم کرده اضافه کنید و هنگام سرو، آن را روی خورشت بریزید.

برای دیدن رسپی کامل خورشت زرشک آلو، کلیک کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی خورشت خلال اصیل کرمانشاهی

۳- مرغ ترش به شیوه مازندرانی

مرغ ترش یا به گویش محلی “تورش مرغ” یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای مازندران است که در شهرهای گیلان هم تهیه می‌شود. این غذا با مرغ، انواع سبزیجات معطر، گردو، رب انار و دانه انار درست می‌شود.

برای تهیه این غذای خوشمزه به مواد زیر نیاز داریم.

“““html

مواد لازم جهت تهیه مرغ ترش به شیوه مازندرانی:
مرغ ۲ عدد سینه
مواد لازم برای تهیه خورشت مرغ ترش
سبزیجات معطر ۱۵۰ گرم
پیاز ۱ عدد
گردو آسیاب شده نصف پیمانه
رب انار ۴ قاشق غذاخوری
روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
نمک، زردچوبه و فلفل به مقدار لازم

مراحل تهیه مرغ ترش به شیوه مازندرانی

  1. در ابتدا، سبزیجات معطر شامل جعفری، گشنیز، تره، نعناع، برگ سیر، شوید و چند نوع سبزی دیگر مخصوص شمال را بشویید و خرد کنید.
  2. سینه مرغ را شسته و دو طرف آن را با نمک و زردچوبه بپوشانید. سپس آن را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شود.
  3. در تابه دیگری، روغن بریزید و سبزیجات معطر را به آرامی تفت دهید تا نرم شوند.
  4. پیاز را پس از پوست گرفتن و شستن، خرد کنید و همراه مرغ تفت دهید تا طلایی شوند.
  5. ۴ قاشق غذاخوری رب انار را به تابه سبزیجات اضافه کنید و هم بزنید تا خوب سرخ شود.
  6. نصف پیمانه گردوی آسیاب شده را اضافه کرده و مخلوط کنید تا عطر و طعم‌ها به هم بروند.
  7. حدود یک پیمانه آب و نمک و فلفل را به مخلوط اضافه کنید. سپس سینه‌های سرخ شده را به تابه برده و درب آن را بگذارید. بگذارید حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت بپزد تا همه طعم‌ها خوب به هم مخلوط شوند.

برای دیدن رسپی کامل مرغ ترش به شیوه مازندرانی، روی لینک کلیک کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی خورشت قلیه میگو به سبک خوزستانی‌ها

۴- مرغ ناردونی سنتی

مرغ ناردونی یا خورشت انار یکی از غذاهای خوشمزه مازندران است که با طعم ملس انار آماده می‌شود. این غذا در فصل پاییز محبوب‌تر می‌شود.

مواد لازم برای تهیه این غذا به شرح زیر است:

مواد لازم جهت تهیه مرغ ناردونی سنتی:
تکه مرغ ۳ عدد
پیاز ۱ عدد متوسط
انار دانه شده ملس ۳ عدد
آب انار ۱ لیوان
برنج ۳ پیمانه

“““html

روغن به میزان کافی نمک به میزان کافی زعفران دمکشیده ۳ قاشق غذاخوری چوب دارچین، برگ بو، زردچوبه، ادویه، فلفل قرمز به میزان کافی

مراحل تهیه مرغ ناردونی سنتی

  1. اولین مرحله، بخارپز کردن مرغ برای بهتر شدن طعم آن است.
  2. تکه‌های مرغ را با کمی روغن، چوب دارچین، برگ بو و ادویه‌ها در یک تابه قرار دهید. سپس پیاز را به چند تکه برش دهید و روی مرغ‌ها بچینید.
  3. تابه را روی حرارت کم قرار دهید و بگذارید نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه بپزد.
  4. پس از پختن، مواد اضافی را از مرغ‌ها جدا کنید و آب انار را به تابه اضافه کنید.
  5. حرارت را بالا ببرید تا آب انار به جوش بیاد و غلیظ‌تر شود.
  6. انار دانه شده را به مخلوط مرغ و آب انار اضافه کنید. حرارت را کم کنید و بگذارید برای ده تا پانزده دقیقه بپزد.
  7. در آخر، نمک را به مقدار دلخواه به سس اناری مرغ اضافه کنید.

برای مشاهده رسپی مرغ ناردونی، کلیک کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی آش گوجه فرنگی تبریزی 

۵- اکبر جوجه اصل مازندرانی

اکبر جوجه یکی از غذاهای معروف مازندران است که اولین بار در سال ۱۳۲۳ در گلوگاه سرو شد و از آن زمان طرفداران زیادی پیدا کرده است. در واقع، این غذا مرغ طعم‌دار شده با آبلیمو است که در روغن و کره سرخ شده و به همراه رب انار و پلو زعفرانی سرو می‌شود.

برای تهیه این مرغ لذیذ به مواد زیر نیاز داریم.

“““html

مواد لازم برای تهیه اکبر جوجه اصل مازندرانی:
مرغ ۱ عدد کوچک
رب انار نصف پیمانه
لیمو ترش تازه ۳ عدد
سیر  ۲ حبه
پیاز  ۱ عدد
هویج ۱ عدد
گردو ۴ عدد
فلفل دلمه‌ای ۱ عدد
روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۱ پیمانه
زعفران آب کرده ۲ قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه و فلفل به میزان لازم

مراحل تهیه اکبر جوجه اصل مازندرانی

  1. مرغ یا جوجه‌ی دو قسمت شده را در ظرفی قرار دهید و آب لیمو ترش‌ها را روی آن‌ها بریزید. سپس کمی نمک و فلفل سیاه روی مرغ‌ها بپاشید و خوب مخلوط کنید تا به مواد آغشته شوند. بعد، فلفل دلمه‌ای را خوب بشویید و به شکل نگینی خرد کنید. این مواد را به همراه ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون به کاسه اضافه کنید.
  2. در قابلمه‌ای کمی آب بریزید و آن را روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به آب اضافه کنید.
  3. پیاز را پوست بکنید و بشویید و با چاقو به چهار قسمت تقسیم کنید. پیازها را به قابلمه اضافه کنید.
  4. حالا نوبت تهیه سس اکبر جوجه است. ابتدا گردوها را خرد کنید یا رنده کنید. بعد سیرها را پوست بکنید و رنده کنید. سیر رنده شده و گردوهای خرد شده را به یک کاسه اضافه کنید، سپس رب انار و ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون هم اضافه کنید. در صورت تمایل می‌توانید ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده هم اضافه کنید.
  5. وقتی آب قابلمه به جوش آمد، ۲ قاشق غذاخوری زعفران آب کرده را در آن بریزید. سپس مرغ‌ها را نیز به قابلمه اضافه کنید.
  6. در قابلمه‌ای دیگر کمی روغن بریزید و آن را روی حرارت ملایم گرم کنید. سپس مرغ‌ها را در قابلمه قرار دهید تا سرخ شوند. دقت کنید که ممکن است روی روغن کف ایجاد شود، این کف را با قاشق جدا کرده و دور بریزید.
  7. وقتی مرغ‌ها کاملا سرخ شدند، آنها را به مدت ۵ دقیقه در فر قرار دهید تا خوب سرخ شوند.

برای دیدن رسپی اکبر جوجه اصل مازندرانی، کلیک کنید.

۶- خورشت اسپناساک

خورشت اسپناساک یکی از غذاهای محلی مازندران است که طعمی خوشمزه دارد. این خورشت به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود و اسفناج جزء اصلی آن است. بنابراین، این خورشت بسیار مغذی و سالم محسوب می‌شود. در برخی از نقاط، این خورشت با نام خورشت اسفناج نیز شناخته می‌شود.

“““html

مواد مورد نیاز جهت تهیه خورشت اسپناساک:
گوشت گوسفندی ۱۰۰ گرم
اسفناج تازه ۵۰۰ گرم
سبزیجات معطر (جعفری، گشنیز، تره و نعنا) ۱۵۰ گرم
سیر ۲ حبه
پیاز ۱ عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
تخم مرغ ۱ عدد
هویج ۱ عدد
آب جوش و روغن به مقدار لازم
آب نارنج یا آبلیمو به دلخواه

رسپی خورشت اسپناساک

  1. برای شروع درست کردن خورشت اسپناساک، باید سبزیجات را آماده کنید. اسفناج و سبزیجات معطر تازه را خوب بشویید و قسمت‌های خراب و زرد آنها را جدا کنید.
  2. بعد از این، گوشت را آماده کنید. گوشت‌های شسته شده را به شکل مکعب‌های کوچک برش بزنید و پیاز را پوست کرده و به صورت نگینی خرد کنید.
  3. در یک قابلمه مناسب، کمی روغن بریزید و پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید. پیازها را کمی تفت دهید تا آب آنها تبخیر شده و طلایی رنگ شوند.
  4. حالا سیر را پوست بکنید و با رنده یا سیر له کن، آن را به صورت پوره درآورده و به قابلمه اضافه کنید.
  5. سیر را تفت دهید تا عطر خوبی بدهد، سپس گوشت‌های مکعبی را به قابلمه اضافه کنید. مواد داخل قابلمه را چند دقیقه هم بزنید تا گوشت‌ها کمی تغییر رنگ بدهند و بوی خامی‌شان گرفته شود.
  6. در این مرحله، کمی زردچوبه و فلفل سیاه به گوشت‌ها اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

برای دیدن رسپی کامل خورشت اسپناساک، کلیک کنید.

۷- خورشت ترش سماق

خورشت ترش سماق یکی از خورشت‌های خوشمزه و متفاوت شمال کشور ماست. این غذا اصالتا به مازندران و گیلان مربوط می‌شود. شما می‌توانید این خورشت را با انواع گوشت سفید مثل مرغ یا بوقلمون و یا گوشت قرمز مثل گوشت گوسفند بپزید. جالب است بدانید که سماق که معمولاً کمتر در غذاها استفاده می‌شود، خواص زیادی برای سلامتی دارد.

سماق به سلامت قلب، استخوان‌ها، کاهش عفونت ادراری و مشکلات کلیوی، افزایش توان جنسی در مردان و تنظیم قند خون یا کنترل دیابت کمک می‌کند.

“““html

مواد لازم برای تهیه خورشت ترش سماق با مرغ:
مرغ ۲-۳ تکه
پیاز ۱ عدد
سیر ۴ حبه
سبزی خورشت ۲۰۰ گرم
لوبیا قرمز ۱۰۰ گرم
سماق ۴-۵ قاشق غذاخوری
برگ بو ۲-۳ عدد
آبغوره  به مقدار دلخواه
زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم
روغن و آب  به مقدار لازم

مراحل تهیه خورشت ترش سماق

  1. اولین کار، آماده‌سازی مرغ است. در یک قابلمه مناسب آب بریزید و آن را روی حرارت زیاد قرار دهید.
  2. صبر کنید تا آب در قابلمه به جوش بیاید.
  3. تکه‌های مرغی که شسته‌اید را به آب جوش اضافه کنید. حدود ۸-۱۰ دقیقه اجازه دهید تا مرغ‌ها بپزند.
  4. پس از این زمان، مرغ‌ها را از قابلمه بیرون بیاورید و با کمی آب شستشو دهید و کنار بگذارید.
  5. با این کار، بوی زهم مرغ کاهش پیدا می‌کند. در مرحله بعد در قابلمه‌ای دیگر مقداری روغن بریزید.
  6. تکه‌های مرغ را در آن قرار دهید و مقداری فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید.
  7. مرغ‌ها را کمی جا به جا کنید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود. سپس چند تکه برگ بو به قابلمه بیفزایید و ۱-۲ پیمانه آب جوش نیز بریزید.
  8. حرارت را کم کنید و اجازه دهید مرغ‌ها به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه بپزند.

برای مشاهده ادامه دستور پخت خورشت ترش سماق، روی لینک کلیک کنید.

۸- مرغ شکم پر

مرغ شکم‌ پر یکی از غذاهای مجلسی است که در دربارها و مهمانی‌های بزرگ سرو می‌شود و در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارد. این غذا به دلیل پر شدن شکم مرغ با مخلفات و سبزیجات معطر، از نظر غذایی بسیار باارزش است. مرغ شکم پر معمولاً به دو روش در فر و یا در قابلمه تهیه می‌شود.

مراحل تهیه مرغ شکم پر

برای تهیه مرغ شکم پر، مراحل زیر را انجام دهید:

  1. مرغی با اندازه متوسط انتخاب کنید. پخته شدن کامل مرغ اهمیت زیادی دارد و اگر مرغ بزرگ باشد ممکن است مواد داخل آن به خوبی پخته نشود.
  2. همچنین باید بررسی کنید که قسمت‌های مختلف مرغ به‌خصوص پوست آن سالم باشد، زیرا این موضوع بر نتیجه نهایی پخت اثر می‌گذارد.
  3. حال نوبت به تمیز کردن مرغ است. مرغ را کاملاً بشویید و بیشتر به قسمت‌های داخلی قفسه سینه تمرکز کنید تا در هنگام پخت بوی بدی ندهد. اگر برای ناهار این غذا را درست می‌کنید، بهتر است از شب قبل این کار را انجام دهید.
  4. به وزن مرغ توجه داشته باشید؛ باید بین ۱.۵ تا ۲ کیلوگرم باشد تا محتوای داخل آن به خوبی پخته شود.

برای دیدن ادامه دستور پخت این خوراکی دلچسب، روی لینک دستور پخت مرغ شکم پر کلیک کنید.

۹- مالابیج

مالابیج یا مالاتا یک غذای خوشمزه شمالی با ماهی است که در مازندران تهیه می‌شود. در این دستور معمولاً از ماهی سفید استفاده می‌شود، اما شما می‌توانید از انواع دیگری از ماهی نیز استفاده کنید.

ترکیب ماهی با سبزیجات معطر و پختن آن روی هیزم، باعث به دست آمدن طعم فوق‌العاده‌ای می‌شود که بسیاری از افراد از آن لذت می‌برند. اگرچه امروز بیشتر این غذا را در فر یا روی گاز می‌پزند.

مراحل تهیه مالابیج

مراحل تهیه مالابیج به شرح زیر است:

  1. در…
    “““html
  2. در مرحله اول باید ماهی را بشویید و پولک آن را بگیرید. شکم ماهی را از طول برش بزنید و محتویات داخلی را خالی کنید. سپس ماهی را با آب خنک بشویید و در آبکش بگذارید تا خشک شود.
  3. حالا باید با یک دستمال روی ماهی و شکم آن را خشک کنید. سپس ماهی را با کمی نمک و فلفل سیاه مزه‌دار کنید. بگذارید ماهی چند دقیقه تا چند ساعت بماند تا مزه‌اش جذب شود.
  4. در این مرحله باید سبزی‌های محلی را بشویید و ریز خرد کنید. می‌توانید برای خرد کردن سبزی‌ها از خردکن یا هر وسیله‌ای که در دسترس دارید استفاده کنید. گردو را آسیاب کنید و سپس مقداری روغن در ماهیتابه بریزید.
  5. سبزی خرد شده و گردو را در روغن تفت دهید. بعد از چند دقیقه رب انار ترش را اضافه کنید. بعد از این که مواد به خوبی مخلوط شدند، نمک، فلفل و گلپر ساییده‌شده را اضافه کنید.

برای ادامه دستورات این غذای اصیل و مخصوص روی لینک رسپی مالابیج کلیک کنید.

۱۰- خورشت آغوز مسما

«آغوز مسما مازندرانی» یا همان «گردو مسما» یکی از غذاهای اصیل مازندرانی است که معمولا در تهیه آن از گوشت مرغ، بوقلمون یا اردک استفاده می‌شود.

دستور تهیه آغوز مسما مازندرانی به فسنجان شباهت دارد، اما به دلیل فوت و فن‌های خاص و نوع رب انار ترش، مزه آن کمی متفاوت است.

مراحل تهیه خورشت آغوز مسما

مراحل تهیه خورشت آغوز مسما با گوشت اردک به شرح زیر است:

  1. در مرحله اول، اردک را به تکه‌های مناسب تقسیم کنید، آن را بشویید و با دستمال خشک کنید. سپس مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و تکه‌های اردک را در آن سرخ کنید تا طلایی شوند. سپس آن‌ها را از روغن خارج کنید.
  2. حال باید پیازها را به صورت نگینی خرد یا رنده کنید. پیازهای خرد شده را در روغن سرخ کنید تا سبک شوند، سپس تکه‌های اردک را با آب به آن اضافه کنید.
  3. شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. وقتی آب جوشید، حرارت را کم کنید. به یاد داشته باشید که پیاز باید به‌طور کامل ریز خرد شود تا در خورشت ظاهر بدی ایجاد نکند.
  4. اکنون دانه‌های گردو را در مولینکس یا دستگاه آسیاب کاملا میکس کنید. بهتر است از گردوی تازه و چرب استفاده کنید تا خورشت خوشمزه‌تر شود. کیفیت گردو بر طعم خورشت تاثیر زیادی دارد.

برای ادامه دستور این غذای خوشمزه و اصیل شمالی روی لینک رسپی خورشت آغوز مسما کلیک کنید.

۱۱- کدو بره

کدو بره، یک غذای کاملا سالم و گیاهی با خواص بسیار زیاد است که با مواد اولیه ساده به سرعت تهیه می‌شود. این غذا اصالتا متعلق به استان مازندران و شهرهای شمالی ایران است. در مازندران به کدو سبز، کچلیک نیز می‌گویند و نام محلی این غذا کچلیک‌ بره است.

مراحل تهیه کدو بره

مراحل تهیه کدو بره به شرح زیر است:

  1. ابتدا به سراغ پیاز بروید. پیاز را بشویید و پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. درون قابلمه‌ای مقداری روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید.
  2. پیازهای نگینی‌شده را به قابلمه اضافه کنید و به آن زمان دهید تا سبک و طلایی شوند. در همین مرحله سیر را له کرده و به محتویات قابلمه بیفزایید. کمی سیر را تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.
  3. سپس به سیب‌زمینی بروید و آن را به صورت نگینی خرد کنید.
    “““html
  4. و با کمی آب سرد بشویید تا در زمان سرخ کردن بهم نچسبند.
  5. در ادامه سیب زمینی‌های شسته شده را درون آبکش بریزید و کمی زمان دهید تا آب اضافی آن‌ها گرفته شود. سیب‌ زمینی‌ها را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و زمان دهید تا سیب زمینی‌ها طلایی رنگ شوند.
  6. حال کدوهای سبز شسته شده را به صورت حلقه‌حلقه برش زنید و به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. کمی تفت دهید تا کدوها تغییر رنگ دهند و از حالت خامی خارج شوند.

برای ادامه رسپی این غذای متفاوت و لذیذ روی لینک رسپی کدو بره کلیک کنید.

۱۲- کشمش پلو مازندرانی با مرغ

کشمش‌ پلو، یکی از غذاهای بسیار محبوب و خوشمزه‌ با طبع گرم است که در اکثر شهرها به روش‌های مختلفی درست می‌شود. کشمش‌ پلو مازندرانی اصل با مرغ تهیه می‌شود، اما برخی آن را با انواع گوشت‌ها نیز درست می‌کنند. در زبان مازندرانی به این غذا طام پلا یا ممیج پلا نیز گفته می‌شود.

مراحل تهیه کشمش پلو مازندرانی با مرغ

مراحل تهیه کشمش پلو مازندرانی با مرغ زعفرانی به شرح زیر است:

  1. در اولین مرحله به سراغ آماده‌سازی برنج روید. برنج را تمیز کنید و بشویید. با مقداری آب و نمک آن را بخیسانید و به سراغ مرحله بعد بروید.
  2. حالا به سراغ کشمش‌های پلویی بروید. آن‌ها را تمیز کنید و بشویید. سپس کشمش‌های تمیز شده را با مقداری آب بخیسانید. برای خوش‌طعم‌تر شدن کشمش‌ها می‌توانید آن‌ها را در کمی گلاب خیس کنید.
  3. اکنون به سراغ پخت مرغ بروید. درون قابلمه‌ای مقداری آب بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. منتظر بمانید تا آب شروع به جوشیدن کند.
  4. حالا تکه‌های مرغ شسته شده را به آب در حال جوش اضافه کنید. ۵-۸ دقیقه زمان دهید تا تکه‌های مرغ بپزند. با این کار بوی زهم مرغ کمتر می‌شود.
  5. پس از گذشت زمان اعلام شده، حرارت را خاموش کنید و مرغ‌ها را با کمی آب بشویید. تکه‌های مرغ را درون آبکش بگذارید تا آب اضافی‌شان گرفته شود. حال مقداری زعفران محلول به مرغ‌ها بزنید و آن‌ها را خوب ماساژ دهید تا طعم‌دار و طلایی شوند.

برای ادامه رسپی این غذای مجلسی و مخصوص روی لینک رسپی کشمش پلو مازندرانی با مرغ کلیک کنید.

۱۳- اسفناج مرجی

اسفناج‌ مرجی یکی از غذاهای سنتی مازندرانی است که طعم و مزه خوبی دارد و خواص درمانی آن نیز شناخته شده است. مواد اصلی این غذا اسفناج و عدس هستند. اسفناج مرجی بسیار ساده و سریع تهیه می‌شود و بیشتر مردم طعم خوش آن را دوست دارند.

مراحل تهیه اسفناج مرجی

مراحل تهیه اسفناج مرجی به شرح زیر است:

  1. در اولین مرحله به سراغ عدس‌ها بروید. آن‌ها را تمیز کنید و بشویید. برای کاهش نفخ حبوبات، بهتر است چند ساعت قبل از طبخ آن‌ها را بخیسانید. عدس‌های شسته شده را با مقداری آب بخیسانید و هر چند ساعت یک‌بار آب آن‌ها را عوض کنید.
  2. حالا عدس‌های خیسانده شده را با کمی نمک و آب درون قابلمه بریزید و روی حرارت کم قرار دهید. زمان دهید تا عدس‌ها نرم شوند.
  3. در این مرحله تا عدس‌ها بپزند، به سراغ آماده‌سازی اسفناج‌ها بروید. برگ‌های زرد و پلاسیده را جدا کنید و اسفناج‌ها را با آب سرد بشویید.
  4. آن‌ها را در قابلمه ریخته و اضافه کنید و کمی تفت دهید.

“““html

  • آن‌ها را درون آبکش بگذارید تا آب اضافی‌شان خارج شود. سپس با چاقوی تیز به صورت ریز خرد کنید. اگر دوست دارید کار سرعت بیشتری بگیرد، می‌توانید از میکسر یا خردکن نیز استفاده کنید.
  • اکنون در یک قابلمه مناسب کمی روغن حیوانی یا روغن کنجد بریزید (اگر این‌ها در دسترس ندارید، می‌توانید از مقداری کره هم استفاده کنید). قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و سیرهای پوست‌کنده را له کنید و به روغن اضافه کنید. سیرها را کمی تفت دهید تا عطرشان آزاد شود.
  • برای ادامه طرز تهیه این غذای مقوی و خوشمزه، روی لینک طرز تهیه اسفناج مرجی کلیک کنید.

    در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با طرز تهیه غذاهای محلی مازندران آشنا کنیم. می‌توانید توضیحات بیشتر درباره هر دستور در زیر هر غذا بخوانید. اگر هم سوالی در مورد تهیه این غذاها دارید، در قسمت نظرات از ما بپرسید.

    سوالات متداول

    در ادامه به بعضی سوالات پر تکرار در این زمینه پاسخ می‌دهیم:

    آش معروف مازندران چیست؟

    آش گوشت، آش کشک، آش کدو و آش ترش از معروف‌ترین آش‌های مازندرانی هستند.

    خوشمزه‌ترین غذای مازندران چیست؟

    مرغ ترش، اکبر جوجه، خورشت انار، خورشت آلو زرشک، خورشت گوجه و شامی از خوشمزه‌ترین غذاهای مازندرانی هستند.

    کدام غذای مازندرانی با انار درست می‌شود؟

    انار در مازندران جایگاه ویژه‌ای دارد. خورشت انار، مرغ ناردونی و مرغ ترش از معروف‌ترین غذاهای محلی مازندران هستند که با انار تهیه می‌شوند.

    سایت رسپی آشپزی رضیم
    “`

    خروج از نسخه موبایل