بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

۱۵ غذای غنی از آنتی اکسیدان برای جلوگیری از آسیب رادیکال های آزاد (2 نکته مهم)

“`html

کارشناسان تغذیه می‌گویند که برخی غذاها می‌توانند به کاهش آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک کنند. اما شما باید در مورد رادیکال‌های آزاد و تأثیرات آن‌ها بر روی بدن‌تان اطلاعاتی کسب کنید تا از سلامتی‌تان در برابر بیماری‌های مزمن محافظت کنید.

رادیکال‌های آزاد چیستند؟

رادیکال‌های آزاد به عنوان اتم یا گروهی از اتم‌ها تعریف می‌شوند که یک الکترون ندارند. این عدم تعادل باعث می‌شود که آن‌ها ناپایدار شوند و بدن به آن‌ها واکنش نشان می‌دهد.

در طول روندی که برای تثبیت این الکترون‌ها صورت می‌گیرد، اتم‌ها با یکدیگر پیوند می‌زنند. اما در این فرآیند، ممکن است پیوند الکترون ضعیف شود یا الکترون نامتعادل در اتم باقی بماند. به این وضعیت رادیکال‌های آزاد گفته می‌شود، که باعث می‌شود بدن شما الکترون‌ها را از دست بدهد.

تأثیر رادیکال‌های آزاد بر بدن شما

دانشمندان بر این باورند که با افزایش سن، بدن شما قدرت مقابله با رادیکال‌های آزاد را از دست می‌دهد. رادیکال‌های آزاد به تدریج به سلول‌های بدن آسیب می‌زنند و این آسیب‌ها می‌تواند منجر به افزایش استرس اکسیداتیو شود که در نهایت باعث پیری زودرس می‌شود.

علاوه بر این، تحقیقات نشان می‌دهد که استرس اکسیداتیو می‌تواند باعث بروز بیماری‌های مختلف مزمن مانند آلزایمر، آرتریت روماتوئید، سرطان، دیابت و آب مروارید شود.

غذاهای حاوی آنتی‌اکسیدان که با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کنند


1. کلم بروکلی

خوردن بروکلی به شما کمک می‌کند تا مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان دریافت کنید. بروکلی یک منبع طبیعی و ایمن از پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف است که به تقویت سلول‌های بدن کمک کرده و از استرس اکسیداتیو جلوگیری می‌کند.

2. تمشک

استفاده از تمشک یکی از روش‌های خوشمزه برای مبارزه با آسیب‌های اکسیداتیو است. این میوه شامل مقادیر زیادی فنل و آنتوسیانین است که برای مقابله با عوامل مضر سلامت که ناشی از رادیکال‌های آزاد هستند، مانند التهاب مفید است.

3. زردآلو

متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که زردآلو را به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید، زیرا این میوه غنی از ویتامین A، ویتامین C و لیکوپن است. مواد مغذی موجود در زردآلو به جلوگیری از آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند.

4. هندوانه

خوردن یک برش از هندوانه نه تنها به تأمین رطوبت بدن کمک می‌کند، بلکه مواد مغذی آن نیز برای سلامتی بسیار ضروری است. شما می‌توانید میزان بالایی از ویتامین‌ها و مواد معدنی را در هر وعده دریافت کنید که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

5. گیلاس

بررسی‌های اخیر نشان داده‌اند که گیلاس حاوی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان است که مشابه زغال اخته است. مواد مغذی موجود در گیلاس به‌خوبی جذب بدن می‌شوند و به پاکسازی رادیکال‌های آزاد و جلوگیری از آسیب‌های اکسیداتیو کمک می‌کنند.

6. کنگر فرنگی

کنگر فرنگی نه تنها شامل ویتامین‌ها و مواد معدنی و پروتئین‌های خوبی است، بلکه دارای مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان نیز می‌باشد. متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند 2-3 عدد کنگر فرنگی در هفته مصرف کنید تا با اثرات مضر رادیکال‌های آزاد مقابله کند. این غذا برای همه، از کودکان تا بزرگ‌ترها، مفید است. حتماً آن را در رژیم غذایی کودکان بگنجانید، زیرا می‌تواند روند اکسیداتیو را به تأخیر بیندازد.

7. پرتقال

آب پرتقال یا خود پرتقال، هر دو منبع عالی ویتامین C هستند. این ویتامین دومین آنتی‌اکسیدان مهم برای تقویت سیستم ایمنی بدن به شمار می‌آید. مصرف منظم پرتقال به مقابله با سموم و رادیکال‌های آزاد که عوامل سرطان‌زا هستند، کمک می‌کند.

شما می‌توانید مقادیر مناسبی از لیمو نیز دریافت کنید. همچنین می‌توانید…

“`

نیمی از لیمو را به آب گرم اضافه کنید. این کار نه تنها به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند، بلکه می‌تواند به کاهش وزن اضافی هم کمک کند.

8. کران بری

متخصصان این میوه را برای درمان تمام بیماری‌ها بسیار مفید می‌دانند. شما می‌توانید کران بری‌ها را خام بخورید، به عنوان دسر مصرف کنید یا به یک کاسه میوه تازه اضافه کنید؛ این میوه می‌تواند تغییرات زیادی در سلامتی شما ایجاد کند. همچنین، کران بری‌ها دارای آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمندی هستند که می‌توانند به خوبی رادیکال‌های آزاد را نابود کنند.

9. اسفناج

اسفناج حاوی مواد مغذی مانند فیبر و پروتئین است و مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان دارد. با وجود این آنتی‌اکسیدان‌ها در بدن، می‌توانید از آسیب‌ها و بیمارهای مانند زوال عقل، دژنراسیون ماکولا، چین و چروک، و ریزش مو جلوگیری کنید.

10. عدس

عدس‌ها چربی و کربوهیدرات کمتری دارند اما پر از آنتی‌اکسیدان هستند. بنابراین، این غذا را به برنامه غذایی خود اضافه کنید…

11. لوبیا

یک بشقاب از لوبیای سبز پخته شده می‌تواند مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدان برای بدن شما فراهم کند. لوبیا همچنین دارای منیزیم زیادی است. مصرف لوبیا کمک می‌کند تا سطح آنتی‌اکسیدان‌ها در بدن شما حفظ شود و از آسیب رادیکال‌های آزاد جلوگیری کند. بنابراین، به خوردن لوبیای قرمز و سبز ادامه دهید تا از بیماری‌های مختلف مانند التهاب، تحریک و عفونت در امان بمانید.

12. ذرت

شاید باور نکنید، اما ذرت دارای خواص تغذیه‌ای و آنتی‌اکسیدان‌های زیادی است. شما می‌توانید آن را به هر شکلی مصرف کنید و یکی از فواید آن تأمین آنتی‌اکسیدان‌ها برای بدن است.

13. گریپ فروت

گریپ فروت مانند پرتقال و لیمو میوه‌ای معجزه‌آساست. این میوه‌های شیرین و ترش منبع خوبی از ویتامین C و لیکوپن هستند. ویتامین C به عنوان یک آنتی‌اکسیدان به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و از رادیکال‌های آزاد دور می‌کند.

در نتیجه، این کمک می‌کند تا سلول‌ها و بافت‌های آسیب دیده ترمیم شوند. همچنین، می‌توانید برای کاهش وزن از برخی دمنوش‌های تازه مانند گریپ فروت بخورید، زیرا مقدار قند و چربی آن بسیار کمتر است.

14. هلو

متخصصان تغذیه پیشنهاد می‌کنند که سلنیوم را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، زیرا خاصیت ضد سرطانی دارد. شما می‌توانید مقادیر خوب سلنیوم را در هلو پیدا کنید. هلو به بدن شما کمک می‌کند تا رشد سلول‌های سرطانی را متوقف کند، چرا که رادیکال‌های آزاد یکی از عوامل اصلی ایجاد سرطان هستند. با این حال، نیاز به تحقیقات بیشتری برای شناسایی تأثیر سلنیوم بر انواع مختلف سرطان‌ها وجود دارد…

15. فلفل دلمه‌ای

شما می‌توانید با انتخاب رنگ فلفل دلمه‌ای مورد علاقه خود، سطح آنتی‌اکسیدان‌ها را بالا ببرید. هر رنگ فلفل، از جمله زرد، نارنجی، قرمز و سبز، حاوی آنتی‌اکسیدان‌های مورد نیاز سیستم ایمنی بدن شما است.

رادیکال‌های آزاد می‌توانند به بدن شما آسیب برسانند و ممکن است منجر به بیماری‌های مزمن شوند. بنابراین، سعی کنید این موادغذایی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

ترجمه و گردآوری توسط مجله رضیم

معصومه راهی

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل