خوراکیهای مفید برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی
درمان آنفولانزا: با شروع فصل پاییز و سرد شدن هوا، بسیاری از افراد دچار سرماخوردگی و آنفولانزا میشوند. اما میتوان با استفاده از داروهای طبیعی این بیماریها را مدیریت کرد.
برخی از مواد غذایی میتوانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند. اکثر ما با ویتامین C آشنا هستیم که یکی از بهترین راهها برای مبارزه با سرماخوردگی است. اما غیر از ویتامین C، ویتامینهای دیگری هم وجود دارند که میتوانند در درمان این بیماریها کمک کنند.
قبل از انتخاب هر نوع درمان برای آنفولانزا، بهتر است با پزشک خود صحبت کنید. با این حال، میتوانید با چند روش ساده شروع به مبارزه با بیماری کنید.
1. ویتامین D برای درمان آنفولانزا
دکتر بری بیل، متخصص تغذیه، میگوید: “ویتامین D به سیستم ایمنی کمک میکند تا با ویروسها مبارزه کند قبل از اینکه بدن در معرض عفونتهای جدی قرار بگیرد.”
او تأکید میکند که افراد باید در فصلهای سرد، میزان بیشتری ویتامین D مصرف کنند تا در طول سال به اندازه کافی این ویتامین دریافت کنند.
مصرف مکملهای ویتامین D میتواند خطر ابتلا به عفونتهای تنفسی را کم کند. البته شما میتوانید از غذاهایی که به طور طبیعی ویتامین D دارند، مانند قارچ، زرده تخممرغ، ماهی چرب و محصولات غنی شده با ویتامین D مثل شیر گیاهی و غلات، استفاده کنید.
2. زردچوبه برای درمان آنفولانزا
مصرف روزانه حدود 500 میلی گرم زردچوبه میتواند به مبارزه با سرماخوردگی کمک کند. این ریشه که در خانواده زنجبیل قرار دارد، خاصیت ضدسرماخوردگی و آنفولانزا دارد و در درمان شما اثر فوقالعادهای دارد.
زردچوبه دارای خواص ضدالتهابی است که به کاهش التهاب در بدن کمک میکند.
این ماده خواص ضدباکتری و ضدویروسی دارد که با سرماخوردگی و همچنین با سموم محیطی، آلایندهها، استرس و فعالیتهای مضر دیگر نیز مقابله میکند.
3. سیر برای درمان آنفولانزا
سیر یک آنتیبیوتیک طبیعی و قوی است که حاوی آنتیاکسیدانهایی مانند آلیسین میباشد. سیر باعث تحریک سلولهای ایمنی شده و سیستم ایمنی را تقویت میکند. آنتیاکسیدانهای موجود در سیر نیز از آسیب به سلولها جلوگیری کرده و در درمان آنفولانزا مؤثرند.
غذاهای مقوی برای آنفولانزا
4. ماستهای پروبیوتیک برای درمان آنفولانزا
پروبیوتیکها به سلامت روده، تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از بیماریهایی چون سرماخوردگی و آنفولانزا کمک میکنند. آنها با افزایش فعالیت سیستم ایمنی و تولید مواد ضدباکتری، به درمان بیماریها کمک زیادی میکنند.
5. چای برای درمان آنفولانزا
نوشیدن چای مزایای زیادی دارد، از جمله تقویت سیستم ایمنی بدن به خاطر وجود آنتیاکسیدانهای قوی در آن. اگر چای سبز را با عسل و لیمو نوشید، همان خاصیت چای سیاه را دارد، با این تفاوت که خواب شما را مختل نمیکند و به خواب بهتر کمک میکند.
6. شکلات تیره برای درمان آنفولانزا
شکلات سیاه دارای فلاوونوئیدهای زیادی است. این آنتیاکسیدان که همچنین در بسیاری از میوهها و سبزیجات وجود دارد، با بسیاری از بیماریها از طریق تقویت سیستم ایمنی بدن مقابله میکند و به نظر میرسد شکلات سیاه بیش از دیگر مواد غذایی این آنتیاکسیدانها را دارد.
7. فلفل قرمز برای درمان آنفولانزا
فلفل قرمز دو برابر مرکبات ویتامین C دارد و مشخص شده که مصرف آن هرچند نمیتواند مانع از ابتلا به بیماریها شود، ولی میتواند مدت زمان بیماریهای ویروسی را کاهش دهد.
8. آجیل برای درمان آنفولانزا
آجیل مقادیر زیادی ویتامین E دارد که یک آنتیاکسیدان قوی به شمار میآید و اثرات ضدالتهابیاش به تقویت قدرت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
درمان آنفولانزا میتواند مفید باشد.
برای بهبود آنفولانزا چه چیزهایی باید بخوریم؟
9. ماهی قزل آلا برای درمان آنفولانزا
ماهی قزل آلا سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است. این ماده میتواند به کاهش التهاب در بدن کمک کند و خطر بیماریهای قلبی و مزمن را پایین بیاورد. ضمن اینکه سیستم ایمنی بدن را قویتر میکند و یکی از غذاهای مفید برای درمان آنفولانزا است.
10. سوپ مرغ و سبزیجات برای درمان آنفولانزا
سبزیجات پر از ویتامینها و مواد معدنی هستند و به خصوص در زمان بیماری بسیار مفیدند. خوردن سوپ مرغ و سبزیجات میتواند انرژی و قدرت از دست رفتهتان را به شما برگرداند.
توصیه میشود هنگام ابتلا به آنفولانزا، سوپ مرغ را با سبزیجات تازه و کمی رشته فرنگی تهیه کنید. این سوپ در مبارزه با عفونتها و تقویت عملکرد گلبولهای سفید خون موثر است.
11. سوپ مرغ و لوبیا یا نخود فرنگی برای درمان آنفولانزا
مرغ تنها منبع پروتئین شما نیست. اگر در زمان بیماری، سوپ مرغ برایتان خوشایند نیست، میتوانید به جای آن از لوبیا یا نخود فرنگی استفاده کنید تا پروتئین بدن تأمین شود.
پروتئینهای گیاهی مانند لوبیا و نخود فرنگی نیز گزینههای خوبی برای بهبودی هستند. این مواد پروتئین بالا و مواد مغذی دارند و مصرف آنها در سوپ میتواند به آبرسانی بدنتان کمک کند.
مواد غذایی مناسب برای درمان آنفولانزا
12. میوهها و سبزیجات رنگی برای درمان آنفولانزا
زمانی که بیمار هستید و سیستم ایمنی بدن شما ضعیف شده، بهتر است میوه و سبزیجات بیشتری بخورید. این کار کمک میکند تا سیستم ایمنی شما تقویت شود و سریعتر بهبودی پیدا کنید.
با مصرف زیاد میوهها و سبزیجات در روز، قدمی به سمت بهبودی برداشتهاید، زیرا این مواد سرشار از آنتیاکسیدان هستند که در سلامت و تقویت سیستم ایمنی تأثیر دارند. بنابراین، خوردن آنها ایده خوبی است.
میوههایی مانند پرتقال و انواع توتها برای دریافت آنتیاکسیدان بیشتر در زمان بیماری بسیار مهم هستند. میتوانید وعدههای غذایی کوچک با فاصلههای کوتاه مصرف کنید، اما سعی کنید این مواد در رژیم غذاییتان وجود داشته باشند.
13. آب پرتقال تازه برای درمان آنفولانزا
آب پرتقال سرشار از آنتیاکسیدان و ویتامین C است و تحقیقات نشان میدهد که میتواند به کاهش مدت سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند. ولی اگر بیش از حد مصرف شود ممکن است به شما آسیب بزند.
بدن شما میتواند فقط مقدار کمی ویتامین C را جذب کند و اگر بیش از حد از آن استفاده کنید، ممکن است مشکلات گوارشی برایتان ایجاد کند.
میتوانید کمی آب معمولی به آب پرتقال اضافه کنید و آن را بنوشید. این کار به حفظ آب بدن کمک میکند و در کنار ویتامین C، قند و کالری لازم را هم فراهم میکند.
14. گوشت گاو برای درمان آنفولانزا
گوشت گاو یکی دیگر از مواد مغذی است که در زمان بیماری میتواند به شما کمک کند. گوشت گاو حاوی روی است و این ماده معدنی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و شما را قادر میسازد تا با عفونتها مقابله کنید.
علاوه بر گوشت، مصرف مکملهای روی ممکن است به کاهش مدت سرماخوردگی کمک کند. برخی تحقیقات نشان میدهند که مکمل روی ممکن است نسبت به منابع غذایی موثرتر باشد. 200 گرم گوشت گاو حدود 7 میلیگرم روی دارد و در زمان بیماری مصرف آن توصیه میشود.
گوشت گاو همچنین سرشار از پروتئین و ویتامین B است که میتواند به شما در مبارزه با آنفولانزا کمک کند. سایر منابع خوب روی شامل صدف و میگو هستند.
اگرچه صدف ممکن است همیشه در دسترس نباشد، ولی گوشت گاو و مکمل روی به راحتی قابل تهیه و مصرف هستند. در زمان بیماری، میتوانید مواد غذایی ساده و ملایمی مانند موز، برنج، سیبزمینی و نان تست مصرف کنید که معده به راحتی آنها را تحمل کند.
برای درمان سرماخوردگی چه بخوریم ؟
15. زنجبیل برای درمان آنفولانزا
زنجبیل، یک درمان سریع برای آنفولانزا است. این ماده طبیعی میتواند مشکلات معده شما را که به خاطر آنفولانزا ایجاد شده، حل کند. تحقیقات نشان میدهد که ریشه زنجبیل خاصیت ضدالتهابی دارد و در کاهش حالت تهوع در زمان بیماری موثر است.
زنجبیل به عنوان یک درمان خانگی معروف است و در بهبود التهابها بسیار کارآمد است. شما میتوانید مقداری زنجبیل تازه یا پودر آن را به سوپ یا چای اضافه کنید. همچنین این ماده به تسکین دردهای عضلانی و ناراحتیهای معده هنگام بیماری کمک میکند.
16. انواع سیب برای درمان آنفولانزا
سیبها یکی از محبوبترین میوهها به عنوان منبع آنتیاکسیدان در رژیم غذایی هستند. یک عدد سیب حاوی 1500 میلیگرم ویتامین سی است. سیبها دارای فلاونوئیدهایی هستند که میتوانند از بدن در برابر سرطان و بیماریهای قلبی محافظت کنند.
برای آنفولانزا چه غذایی خوب است ؟
17. زغال اخته برای درمان آنفولانزا
زغال اخته نسبت به بسیاری از میوهها و سبزیجات، آنتیاکسیدانهای بیشتری دارد. خوردن یک واحد زغال اخته پنج برابر بیشتر از مقدار مشابه کلم بروکلی آنتیاکسیدان دارد. این میوه همچنین سرشار از پروبیوتیکهای طبیعی است که برای سلامتی روده مفید هستند و میتوانند از ما در برابر بیماریهای ناشی از غذاهای آلوده محافظت کنند.
18. گریپ فروت برای درمان آنفولانزا
گریپ فروت سرشار از ویتامین سی است و حاوی ترکیبات طبیعی به نام لیمونوئیدهاست که به کاهش کلسترول خون کمک میکنند. همچنین، نوع قرمز آن غنی از لیکوپن است که اثرات مفیدی در مبارزه با سلولهای سرطانی دارد.
19. موز برای درمان آنفولانزا
موزها منبع خوبی از ویتامین B6 هستند و مصرف آنها میتواند به کاهش خستگی، استرس، افسردگی و مشکلات خواب کمک کند. موز دارای منیزیم است که برای تقویت استخوانها مفید است و پتاسیم موجود در آن به جلوگیری از بیماریهای قلبی و فشار خون بالا کمک میکند.
20. پاپایا برای درمان آنفولانزا
پاپایا با داشتن بیش از 2.5 برابر نیاز روزانه به ویتامین سی، میتواند به راحتی به بهبودی سرماخوردگی کمک کند. کاروتنهای بتا و ویتامینهای سی و ای موجود در پاپایا به کاهش التهاب در بدن کمک میکند و همچنین میتواند اثرات آسم را کاهش دهد.
بیشتر بخوانید: