بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

۲۵ خواص دارویی و درمانی گیاه پای شیر برای سلامتی (2 نکته مهم)

“`html

معرفی علف پای شیر و خواص بی نظیرش

این گیاه دارای برگ‌های پایه است که دم برگ‌های بلندی دارد، اما برگ‌های ساقه‌ای آن بدون دم هستند. گل‌های این گیاه رنگی زرد مایل به سبز دارند و دارای ۲ تا ۴ پرچم هستند، اما جام گل ندارد. برگ‌ها و بخش‌های گیاه برای مصارف دارویی استفاده می‌شود و در فصل تابستان جمع‌آوری می‌گردد. از آن به صورت دم‌کرده، تنطور یا جوشانده در درمان بیماری‌ها استفاده می‌کنند.

پای شیر برای این موارد مفید است:

خونریزی – بهبود زخم – مشکلات روده و معده – ترشحات و درد رحم (با شستشو با جوشانده غلیظ) – سرگیجه – دیابت – ورم ملتحمه – عفونت – سموم – تصلب شرایین – چاقی – کلسترول – التهاب – اسهال

  1. جوشانده پای شیر خاصیت مدر و تقویتی دارد به خاطر وجود ترکیب قابض.
  2. این گیاه برای بیمارانی که دچار تصلب عروق هستند یا به انواع زخم‌ها از جمله زخم‌های حساس بدن، زخم‌های چرکین، قانقاریا، واریس، حساسیت‌ها و بیماری‌های عفونی دهان بسیار موثر است و به صورت غرغره، جوشانده و شربت مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  3. دم‌کرده آن به تقویت معده کمک می‌کند.
  4. این گیاه می‌تواند به قطع خونریزی و برای درمان زخم، اگزما و ضایعات پوستی به طور موضعی استفاده شود.
  5. دم‌کرده آن اسهال را درمان کرده و قاعدگی را منظم می‌کند و درد آن را نیز کاهش می‌دهد.
  6. غرغره کردن با دم‌کرده این گیاه برای تسکین گلو درد مفید است.
  7. مشکلات عروقی را برطرف می‌کند.
  8. برای درمان کم‌خونی، از دم‌کرده تمامی قسمت‌های این گیاه استفاده می‌شود.
  9. دم‌کرده آن برای بیماران دیابتی و کنترل چاقی مفید است.

دیگر خواص گیاه پای شیر و طریقه مصرف پای شیر

۱۱. برای تقویت معده، ۸ گرم پای شیر را در ۲۰۰ سی‌سی آب‌جوش به مدت ۲۰ دقیقه دم‌کرده و بنوشید.

۱۲. برای درمان کم‌خونی از دم‌کرده تمامی قسمت‌های گیاه استفاده کنید.

۱۳. برای دیابت، ۸ گرم این گیاه را در ۲۰۰ سی‌سی آب‌جوش دم‌کرده و قبل از غذا یک فنجان بنوشید.

۱۴. برای کاهش وزن نیز از روش شماره ۳ استفاده شود.

۱۵. برای تسکین خارش مهبل، ۱۰۰ گرم این گیاه را در یک لیتر آب بجوشانید، صاف کرده و واژن را شستشو دهید.

۱۶. برای درمان خونریزی شدید ماهانه، ۴ گرم از این گیاه را در ۱۵۰ سی‌سی آب‌جوش به مدت ۲۰ دقیقه دم‌کرده و بعد از پاک شدن به مدت ۱۴ روز، روزی ۲ فنجان بنوشید.

۱۷. برای درمان زخم‌های قانقاریا و زخم‌های چرکین، با جوشانده غلیظ این گیاه شستشو نمایید.

۱۸. برای درمان آفت دهان، از آن به صورت غرغره استفاده کنید.

۱۹. برای خارش‌ها و التهابات پوستی، از دم‌کرده و شستشو با این گیاه استفاده نمایید.

۲۰. این گیاه برای درمان آب آوردن بافت‌ها مفید است.

۲۱. برای تصلب شرایین، با نظر پزشک از دم‌کرده این گیاه استفاده کنید.

۲۲. برای درمان خارش مهبل، از کرم این گیاه می‌توانید استفاده نمایید.

* طرز تهیه کرم پای شیر: ۵ گرم برگ پای شیر را در ۱۰۰ سی‌سی آب مقطر بجوشانید، سپس صاف کرده و با اوسیرین مخلوط نمایید تا به شکل کرم درآید.

۲۳. برای تسهیل زایمان، یک ماه قبل از زایمان با نظر پزشک از دم‌کرده این گیاه بنوشید.

۲۴. برای کاهش کلسترول از دم‌کرده این گیاه استفاده نمایید.

۲۵. برای جلوگیری از خونریزی و بهبود زخم، ضماد این گیاه را گذاشته و هر ۱۰ دقیقه ضماد را عوض کنید.

بی‌نظمی قاعدگی و گیاه پای شیر

گیاه پای شیر دارای تانن‌ است که به پیشگیری از بی‌نظمی‌های قاعدگی کمک می‌کند. همچنین این گیاه سالیسیلیک اسید دارد که باعث شل شدن عضلات و تسکین دردهای قاعدگی می‌شود.

درمان بی‌نظمی‌های قاعدگی و موهای زائد با گیاه پای شیر

  • ۳ تا ۴ گرم (یک قاشق مرباخوری) گیاه پای شیر خشک شده را در یک لیوان (۱۵۰-۲۰۰ میلی‌لیتر) آب بدون کلر در حال جوش بریزید و با شعله ملایم به مدت ده دقیقه بپزید. سپس زیر شعله را خاموش کرده و بعد از ولرم شدن، از صافی رد کرده و بنوشید.
  • به مدت یک ماه متوالی، هر روز دو ساعت پس از صبحانه یا دو ساعت بعد از…
    “““html
  • ناهار را با شکم خالی نوش جان کنید.
  • این گیاه را هر بار تازه تهیه کنید.
  • پس از یک ماه استفاده، یک هفته استراحت کنید و دوباره یک دوره یک ماهه دیگر را شروع کنید. اگر پس از این دوره باز هم پریود شما نامنظم بود، یک ماه دیگر هم این کار را ادامه دهید.

نکات مهم قبل از استفاده از جوشانده گیاه پای شیر:

  • استفاده از برگ و ساقه این گیاه همزمان برای درمان اسهال مؤثر است، اما نگران یبوست نباشید زیرا جوشانده این گیاه یبوست ایجاد نمی‌کند و حرکات روده را کنترل می‌کند.
  • این گیاه به کسانی که سندرم روده تحریک‌پذیر دارند، کمک می‌کند و همچنین برای ترمیم زخم‌ها و بخیه‌ها بعد از عمل بسیار مؤثر است.
  • برای افرادی که از کم‌خونی ناشی از فقر آهن رنج می‌برند، توصیه می‌شود جوشانده این گیاه را حداقل پنج یا شش بار در هفته مصرف کنند.
  • این جوشانده برای زنانی که یائسگی زودرس دارند و همچنین برای زنانی که قاعدگی نامنظم دارند، بسیار مفید است.
  • گیاه پای شیر برای تنظیم هورمون‌های زنانه مفید است و می‌تواند برای درمان لکه بینی‌های میان سیکل قاعدگی (ناشی از میوم‌های رحمی) مؤثر باشد.
  • برای زنانی که در طول قاعدگی خونریزی شدید دارند یا دوره‌های طولانی دارند، این گیاه مناسب است. این جوشانده را در افرادی که کمتر از ۱۲ سال سن دارند، فقط با مشورت پزشک مصرف کنید.
  • در یک زمان خاص، بیش از یک نوع جوشانده مصرف نکنید و در طول مصرف یک جوشانده، از هیچ نوع دمنوش گیاهی دیگری (چای سبز، بابونه، مریم گلی و …) استفاده نکنید.
  • تمام جوشانده‌ها باید در ظرف‌های استیل، شیشه‌ای یا چینی تهیه شوند و از تاریخ برداشت گیاه نباید بیشتر از یکسال گذشته باشد.

درمان بالا بودن هورمون FSH با گیاه پای شیر

  • حدود ۳ گرم (یک قاشق مربا خوری) گیاه پای شیر خشک را در یک لیوان (۲۰۰-۱۵۰ میلی‌لیتر) آب جوش بدون کلر بریزید. با حرارت ملایم و دربسته به مدت ده دقیقه بجوشانید. سپس زیر حرارت را خاموش کنید و بعد از ولرم شدن از صافی رد کرده و بنوشید.
  • این جوشانده را به مدت یک ماه هر روز دوبار تهیه و مصرف کنید. لیوان اول را دو ساعت بعد از صبحانه و دومین لیوان را دو ساعت بعد از ناهار میل کنید. بعد از نوشیدن جوشانده چیزی نخورید.
  • پس از پایان یک ماه، یک هفته استراحت کنید و دوباره یک ماه دیگر مثل قبل ادامه دهید.
  • پس از اتمام دوره دو ماهه، انجام پیاز درمانی به مدت ۱۵ روز و روزی دوبار ضروری است.

پای شیر گیاهی از خانواده گلسرخیان (Rosaceae) است و فصل گلدهی آن بهار است. این گیاه بومی کوه‌های شرق آفریقاست و در تمام نواحی قابل کشت است.

  • اسم لاتین: Allcemilla vulgaris
  • اسم انگلیسی: Lady’s mantle
  • اسم ترکی: Testere disli Arslanpencesi
  • اسم آلمانی: Frauenmatel

قسمت‌های مورد استفاده گیاه پای شیر

از این گیاه، تمام قسمت‌ها به ویژه ریشه و برگ آن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

روش کاشت گیاه پای شیر

به خاطر رشد ضعیف این گیاه و همچنین کم بودن محصولش، کشت آن از نظر اقتصادی به صرفه نیست. به علاوه، تعداد زیادی از این گیاه به صورت خودرو وجود دارد.

زمان برداشت گیاه پای شیر

زمان برداشت برگ‌ها و گیاه کامل از اردیبهشت تا مردادماه است. پس از برداشت، آن را باید در سایه خشک کرد یا به صورت مصنوعی در دمای 40 تا 50 درجه سانتیگراد خشک کرده و سپس در جعبه‌های بسته و دور از نور و رطوبت نگهداری کنید.

همچنین بخوانید:

سایت رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل