“`html
ترشی خرما یکی از خاصترین و خوشمزهترین ترشیهای جنوبی است. طعم شیرین و ترش آن با دیگر ترشیها متفاوت است. در این مقاله از مجله رضیم با دو روش تهیه ترشی خرما آشنا خواهید شد.
روش تهیه ترشی خرما با سرکه
آماده کردن این ترشی حدود ۳۰ دقیقه زمان میبرد و بعد باید آن را به مدت ۴۸ ساعت در دمای اتاق بگذارید تا آماده شود.
مواد لازم برای تهیه ترشی خرما
برای تهیه ترشی خرما به مواد زیر نیاز دارید:
خرما | ۱ کیلوگرم |
سیر | ۵ حبه |
پودر دارچین | به مقدار لازم |
سرکه سفید | ۱/۵ لیتر |
شکر | ۳۰۰ گرم |
نمک | به مقدار لازم |
مراحل تهیه ترشی خرما
در ادامه با مراحل تهیه ترشی خرما آشنا میشوید.
مرحله اول: خرد کردن خرماها
برای شروع، خرماها را با آب گرم بشویید و کاملاً تمیز کنید. نوکهای خرما را با چاقو ببرید و سپس هسته آنها را جدا کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی زیتون پرورده بدون انار
مرحله دوم: خرد کردن سیرها
پوست سیرها را جدا کنید و آن را به صورت ریز خرد یا رنده کنید.
مرحله سوم: تهیه سرکه طعمدار
برای تهیه تَرشی، سرکه را در یک قابلمه بریزید و سپس شکر، نمک و سیر رنده شده را اضافه کنید. بعد پودر دارچین را هم اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا شکر کاملاً در سرکه حل شود.
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی پیاز با کلم قرمز
مرحله چهارم: اضافه کردن خرماها
وقتی شکر حل شد و سرکه شروع به جوشیدن کرد، خرماهای شسته و هستهگرفته را به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و بگذارید مواد به آرامی بپزند.
مرحله پنجم: آماده کردن ترشی
بعد از حدود ۲۰ دقیقه، شعله را خاموش کنید و بگذارید ترشی خرما کاملاً خنک شود. سپس آن را در شیشه ریخته و در یخچال قرار دهید. بعد از ۴۸ ساعت میتوانید این ترشی خوشمزه را سرو کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی سس بالزامیک و عسل؛ به سبک رستورانی
روش تهیه ترشی خرما بدون سرکه
آماده کردن مواد اولیه این ترشی هم حدود ۳۰ دقیقه طول میکشد.
مواد لازم برای تهیه ترشی خرما با تمر هندی
مواد لازم برای تهیه ترشی خرما با تمر هندی به شرح زیر است:
خرما | ۱ کیلوگرم |
پودر سماق | ۰/۵ کیلوگرم |
تمر هندی | ۰/۵ کیلوگرم |
آب لیمو ترش تازه | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
پودر دارچین | ۱ قاشق غذاخوری |
مغز گردوی خرد شده | ۱۰۰ گرم |
دانه انار | ۵۰ گرم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
مراحل تهیه ترشی خرما بدون سرکه
در ادامه میتوانید مراحل درست کردن ترشی خرما با تمر هندی و سماق را مشاهده کنید.
مرحله اول: خیس کردن سماق
اولین کار این است که سماق را در یک کاسه بزرگ بریزید و حدود ۲ تا ۳ لیوان آب به آن اضافه کنید. بگذارید سماق به مدت ۲ ساعت خیس بخورد. سپس باید سماق را از صافی رد کنید و آب آن را در ظرف دیگری بریزید.
مرحله دوم: خیس کردن تمر هندی
در این مرحله، تمر هندی را با ۲ لیوان آب در یک کاسه بریزید و به مدت ۲۴ ساعت خیس کنید. بعد از این مدت، آن را از صافی رد کنید و آب آن را به آب سماق اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: آب خیارشور را دور نریزید، با آن ترشی درست کنید
مرحله سوم: جوشاندن ترکیب آبها
حالا، آب تمر هندی، آب سماق و آب لیموی تازه را در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. بگذارید این مخلوط شروع به جوشیدن کند و بعد از ۲ دقیقه شعله را خاموش کنید.
مرحله چهارم: آماده کردن خرماها
در این زمان که مخلوط سرد میشود، سراغ خرماها بروید. ابتدا خرماها را بشویید و هستههای آنها را جدا کنید. سپس باید خرماها را در غذاساز یا خردکن بریزید و خوب له کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی خیارشور با سرکه قرمز
مرحله پنجم: افزودن خرما به مواد ترشی
خرماهای له شده را به ترکیب تمر هندی، آب سماق و آب لیمو اضافه کنید و همه مواد را برای ۲ دقیقه روی حرارت بجوشانید. حتما مرتب هم بزنید تا خرما به خوبی با باقی مواد ترکیب شود.
مرحله ششم: آماده کردن ترشی
در آخرین مرحله، گردوی خرد شده و دانههای انار را به ترشی اضافه کنید و بعد از یک دقیقه شعله را خاموش کنید. کمی نمک و فلفل به آن بزنید و بگذارید ترشی کاملاً خنک شود. سپس ترشی را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید و در یخچال قرار دهید. بعد از اینکه ترشی آماده شد، میتوانید آن را بلافاصله مصرف کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی لیمو شیرین
نکات و فوت و فنهای تهیه ترشی خرما
در ادامه به چند نکته
“““html
طلایی برای تهیه ترش خرما اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- اضافه کردن شکر به ترشی خرما اختیاری است و اگر دوست نداشتید، میتوانید آن را حذف یا مقدار کمتری استفاده کنید.
- بهتر است برای تهیه ترشی خرما از سرکه سفید استفاده کنید. سرکه سیب ممکن است طعم ترشی را تغییر دهد.
- ترشی خرما مدت زیاد نمیماند و باید زودتر مصرف شود. اگر بوی آن تغییر کرد، بهتر است آن را دور بریزید.
- بهترین ادویه برای ترشی خرما شامل سیر، دارچین، فلفل و جوز هندی است.
- سیر یکی از مواد اصلی برای طعم دادن به ترشی خرماست، پس بهتر است آن را حذف نکنید.
- نیازی نیست که پوست خرما را جدا کنید.
- برای طعمدار کردن ترشی خرما میتوانید از خرمای بدون هسته، آب لیمو، نعنا، سیر و ترخون استفاده کنید. این مواد را میتوانید در مخلوطکن بریزید و خوب میکس کنید. میتوانید این ترشی را قبل از مصرف تهیه کنید.
- ترشی خرما را میتوانید با انواع پلو و غذاهای ایرانی سرو کنید.
- برای زیبایی و طعم بهتر میتوانید مقداری سیاهدانه به ترشی اضافه کنید.
- اگر دوست داشتید، میتوانید از خرمای نارس یا خارک نیز استفاده کنید. برای این کار، خارک را با سرکه و آب بجوشانید تا نرم شود. سپس خارکها را آبکش کرده و مایع سرکه و آب را در ظرف جداگانه بریزید. خارکهای پخته شده را در یک شیشه تمیز بریزید و کمی سیر و ادویههایی مثل زردچوبه، تخم گشنیز، سیاهدانه، فلفل قرمز و نمک به آن اضافه کنید. سپس مایع سرکه و آب را اضافه کنید تا ترشی آماده شود. آن را در یک شیشه تمیز بریزید و در یخچال قرار دهید. میتوانید این ترشی را بعد از ۲ هفته مصرف کنید.
در این مقاله از مجله آشپزی رضیم به ۲ روش تهیه ترشی خرما خانگی و نکات مهم درست کردن آن اشاره شد. طعم این ترشی بسیار خاص و خوشمزه است و حتماً ارزش امتحان کردن را دارد. اگر تجربهای در درست کردن ترشی خرما دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستانی که علاقهمندند به اشتراک بگذارید.