بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

۲ رسپی سرکه انجیر خانگی؛ مرحله به مرحله + نکات تهیه

“`html

سرکه انجیر یکی از بهترین نوع‌ها برای سوزاندن چربی و کاهش وزن است و همچنین می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی را پایین بیاورد. اما چطور می‌توان سرکه را از انجیر درست کرد؟ در این مقاله از بخش آشپزی در مجله رضیم، با طرز تهیه سرکه انجیر آشنا می‌شوید.

طرز تهیه سرکه انجیر طبیعی بدون افزودنی

تهیه این سرکه خیلی راحت است و آماده کردن انجیر برای درست کردن آن حدود ۸ روز زمان می‌برد. بعد از آن باید سرکه را ۲ تا ۴ ماه در آشپزخانه بگذارید تا آماده شود.

مواد لازم برای تهیه سرکه انجیر خانگی

انجیر قرمز یا زرد به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه سرکه انجیر

در این بخش می‌توانید با مراحل درست کردن سرکه انجیر به طور کامل آشنا شوید.

بیشتر بخوانید: ۶ روش برای تشخیص ترشی سالم از فاسد

بیشتر بخوانید: چطور انجیر خشک درست کنیم؟

مرحله اول: انجیرها را در معرض هوا قرار دهید

اول باید انجیرها را در یک ظرف دربسته بریزید و آن را در مکانی گرم و دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.

در این مدت هیچ وقت درب ظرف را باز نکنید، زیرا این کار سرکه را خراب می‌کند. همچنین نباید انجیرها را بشویید یا خیس کنید، چون این کار باعث کپک زدن می‌شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی هفت رنگ خانگی

مرحله دوم: آب انجیر را بگیرید

پس از ۸ روز که انجیرها در هوا ماندند، آن‌ها را در یک پارچه نخی بریزید و با کمک دستان خود خوب فشار دهید تا آب آن‌ها خارج شود. این کار دانه و پوست انجیر را جدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سرکه سیب با آب سیب؛ سریع و مفید

مرحله سوم: سرکه را آماده کنید

حالا باید آب انجیر را در بطری‌های پلاستیکی یا شیشه‌ای بریزید. سپس آن‌ها را برای ۲ تا ۴ ماه در فضای آشپزخانه قرار دهید تا سرکه تهیه شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سرکه گیلاس خانگی

طرز تهیه سرکه انجیر با سرکه سفید و خمیرمایه

تهیه کردن مواد اولیه این سرکه ۵ تا ۶ روز طول می‌کشد و بعد باید تا ۴۰ روز سرکه را در دمای اتاق نگه دارید تا آماده شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه حریره سیر و زنجبیل خانگی

مواد لازم برای تهیه سرکه انجیر با خمیر مایه

“““html
انجیر سیاه یا سفید ۵ کیلوگرم
سرکه سفید ۱ لیتر
خمیرمایه ۲ قاشق غذاخوری
شکر ۳ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق غذاخوری

دستور تهیه سرکه انجیر با خمیرمایه

برای تهیه این سرکه ابتدا باید انجیرها را بشویید و سپس آنها را در یک سینی قرار دهید تا کمی خشک شوند. بعد با چاقوی تیز، انجیرها را به ۴ قسمت تقسیم کنید. سپس انجیرها را در یک ظرف بریزید. مقداری سرکه روی انجیرها بریزید و بعد خمیرمایه و شکر را اضافه کنید. همه مواد را خوب هم بزنید.

حالا مخلوط انجیر را در یک ظرف بزرگ و درب‌دار بریزید و درب آن را محکم ببندید. ظرف را در جایی تاریک با دمای ۳۵ تا ۴۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید و حدود ۵ تا ۶ روز صبر کنید. سپس درب ظرف را باز کرده و نمک را اضافه کنید.

سپس درب ظرف را دوباره ببندید و آن را برای ۳۵ تا ۴۰ روز در فضای آشپزخانه قرار دهید تا سرکه آماده شود. پس از ۴۰ روز، درب ظرف را باز کرده و مواد سرکه را در یک پارچه بریزید و فشار دهید تا عصاره آن خارج شود.

حالا مواد را در قابلمه بریزید و برای ۵ دقیقه بجوشانید. بعد از اینکه سرکه آماده شد، صبر کنید تا خنک شود و سپس آن را در شیشه‌های تمیز و خشک بریزید و در جایی تاریک و خنک نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید: دستور تهیه اسموتی انجیر و هلو

بیشتر بخوانید: دستور تهیه شیره انجیر خانگی

نکات و فوت و فن‌های دستور تهیه سرکه انجیر

  • برای تهیه سرکه انجیر نیازی به نمک یا افزودنی‌های دیگر نیست.
  • اگر دوست دارید سرکه شما رنگ قرمز و زیبا شود، باید از انجیر قرمز یا سیاه استفاده کنید.
  • می‌توانید از سرکه انجیر برای تهیه سیر ترشی و طعم دار کردن سالاد استفاده کنید.
  • اگر انجیرها را خرد کنید، سرکه سریع‌تر آماده می‌شود.
  • از خواص سرکه انجیر در طب سنتی می‌توان به کاهش کلسترول، درمان عفونت، درمان زخم، بهبود عملکرد گوارش و کاهش قند خون اشاره کرد.
  • برای تهیه سرکه انجیر خشک، باید انجیرها را بشویید و خوب خشک کنید. سپس در ظرفی دربسته قرار داده و در آفتاب بگذارید و حدود ۷ تا ۱۰ روز صبر کنید. روزانه انجیرها را زیر و رو کنید. بعد از ۱۰ روز، آنها را در پارچه بریزید و صاف کنید و خوب فشار دهید. سپس آب انجیر را در ظرف‌های دربسته بریزید و دوباره در آفتاب بگذارید تا سرکه شما آماده شود.
  • طبع سرکه انجیر گرم است و بنابراین افرادی که طبع سرد و بلغمی دارند، می‌توانند به راحتی از آن استفاده کنند.
  • اگر قبل از تهیه سرکه، انجیرها را بشویید، باید آنها را برای چند ساعت در سینی قرار دهید تا کاملاً خشک شوند.

بیشتر بخوانید: با شیر خراب شده چه کنیم؟

در این مقاله درباره بهترین روش‌ها برای تهیه سرکه انجیر صحبت کردیم. شما می‌توانید تنها با انجیر یا با افزودنی‌های دیگر، این سرکه را درست کنید. اگر تجربه‌ای در تهیه این سرکه دارید، خوشحال می‌شویم نظرات و تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل