بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

۲ روش آسان برای تهیه خورش هلو یک خورش تابستانی (مرحله به مرحله)

“`html

روش تهیه خورش هلو و نکات پخت خورشت هلو خوشمزه و مجلسی

رضیم : خورش هلو یکی از خورش‌های خوش‌عطر و طعم ایرانی است که به خاطر استفاده از هلو، برای سلامتی نیز مفید می‌باشد. این خورش را معمولاً در تابستان تهیه می‌کنند، اما می‌توانید با کمپوت هلو در تمام سال آماده کنید.

دستور تهیه خورش هلو تابستانی خوشمزه و مجلسی

هلو خواص فراوانی دارد که با تهیه این خورش می‌توانید از آن بهره ببرید. از مهم‌ترین خواص هلو می‌توان به سلامت پوست، تقویت مو، بهبود گوارش، تقویت اعصاب و افزایش ایمنی بدن اشاره کرد.

این خورش معمولاً با گوشت مرغ درست می‌شود، اما می‌توانید از گوشت قرمز مانند گوشت گوساله یا گوسفند هم استفاده کنید. همچنین می‌توانید این خورش را بدون گوشت و به صورت گیاهی تهیه کنید.

1. دستور تهیه خورش هلو مجلسی با مرغ

با موادی که در این دستور آمده، می‌توانید برای ۴ نفر خورشت هلو تهیه کنید. اگر می‌خواهید مقدار کمتری یا بیشتری درست کنید، کافیست مقدار مواد را تغییر دهید. با دستور تهیه خوشمزه خورش هلو رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه خورش هلو

  • آلو بخارا ۶ عدد
  • پیاز بزرگ ۱ عدد
  • هلوی متوسط ۴ عدد
  • آرد ۱ قاشق سوپخوری
  • آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع به مقدار لازم
  • شکر ۱ قاشق مرباخوری
  • زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
  • گوشت مرغ ۸۰۰ گرم (یا ۴ تکه ران)
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

دستور تهیه خورش هلو مرحله به مرحله

  1. ابتدا گوشت مرغ را بشویید و به قطعات کوچکتر برش بزنید. سپس قطعات مرغ را با روغن مایع ماساژ دهید تا تمام سطح مرغ به روغن آغشته شود. کمی نمک روی تکه‌ها بپاشید و آن‌ها را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.
  2. پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. پس از گرم شدن روغن، پیاز را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا نرم و شفاف شود. سپس مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید.
  3. تفت دادن را ادامه دهید تا پیاز و زردچوبه خوب ترکیب شوند. تکه‌های مرغ را از یخچال خارج کرده و به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا مرغ تغییر رنگ دهد. سپس چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید.
  4. درپوش قابلمه را بگذارید تا مرغ با حرارت متوسط آرام بپزد. بعد از پخت کامل مرغ، آبلیمو، شکر و زعفران دم کرده را به قابلمه اضافه کنید. سپس آرد را در مقدار کمی آب جوش حل کرده و به خورشت اضافه کنید.
  5. آلو بخارا را به مدت ۱۰ دقیقه در آب بخیسانید و سپس به خورشت اضافه کنید. هلوها را پوست کنده و هسته آن‌ها را خارج کنید و به اندازه دلخواه خرد کنید. سپس در یک تابه کمی روغن بریزید و هلوها را تفت دهید تا کمی سرخ شوند تا در هنگام اضافه شدن به خورشت له نشوند.
  6. پس از سرخ شدن هلوها، آن‌ها را به همراه کمی نمک و فلفل به قابلمه اضافه کنید.
  7. حرارت زیر خورشت را کم کنید تا کامل جا بیفتد. توجه داشته باشید که هلو نباید مدت زیادی در خورشت باشد چون ممکن است له شود و ظاهر خورشت را خراب کند. بعد از جا افتادن خورشت، آن را با برنج سرو کنید.

نکات مهم در پخت

“““html

طرز تهیه خورش هلو برای طعمی متعادل

همانطور که می‌دانید، خورش هلو طعمی شیرین دارد. اگر طعم شیرین آن را نمی‌پسندید، می‌توانید خورش را مشابه خورش فسنجان با طعمی ملس تهیه کنید.

برای این کار، کافی است مقداری آب‌لیمو یا آب‌غوره به خورش اضافه کنید.


بیشتر بخوانید :

فرق هلو با شفتالو: هلو چه تفاوتی با شفتالو دارد؟

مربای هلو انجیری: دستور تهیه مربای هلو

دستور تهیه ۱۰ مدل ترشی تابستانی با طعم جادویی

۲. طرز تهیه خورش هلو خوشمزه با گوشت

مواد لازم برای تهیه خورشت هلو با گوشت

  • سبزی مخلوط: نیم کیلو
  • غوره: ۲۵۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ
  • گوشت بدون استخوان: نیم کیلو
  • هلو: ۱ عدد
  • روغن: ۲۵۰ گرم
  • نمک: به مقدار لازم

طرز تهیه خورش هلو با گوشت

  1. برای تهیه خورش هلو، ابتدا گوشت را خرد کرده و به همراه یک عدد پیاز خرد شده و کمی نمک در قابلمه بگذارید و روی حرارت بپزید.
  2. جعفری و نعناع را ریز خرد کرده و کمی تره، زردچوبه و روغن به آن اضافه کنید و تفت دهید.
  3. گوشت پخته را به سبزی اضافه کنید تا کمی تفت بخورد.
  4. هلو را که نارس است پوست کرده و به تکه‌های کوچک خرد کنید و بدون هسته به گوشت و سبزی اضافه کنید تا بپزد.
  5. غوره را هم دم کنید و به قابلمه اضافه کرده و صبر کنید تا خورش جا بیفتد.

نکته: اگر غوره نداشتید، می‌توانید از آب غوره استفاده کنید.

خواص بی‌نظیر هلو

  • از نظر طب قدیم ایران، هلو سرد است و خواص زیر را دارد:
  • به دلیل آب زیادی که دارد، می‌تواند برای رفع تشنگی و کم‌آبی مفید باشد.
  • هلو و برگه‌های خیس‌شده آن اثر ملین خوبی برای رفع یبوست دارند.
  • برای رفع بوی بد دهان، می‌توانید هلو بخورید.
  • برای افرادی که مزاج گرم دارند، هلو می‌تواند نیروی جنسی را تقویت کند.
  • روغن مغز هسته هلو برای درد گوش و گرفتگی مجرای گوش مفید است.
  • اگر روغن مغز هسته هلو را به محل درد بواسیر بمالید، تاثیر خوبی دارد.
  • بهتر است هلو را با پوست بخورید، زیرا پوست آن ویتامین A دارد.
  • جوشانده‌ی گل هلو می‌تواند کرم معده و کرم کدو را دفع کند.
  • هلو برای هر معده‌ای مناسب است و نفخ ایجاد نمی‌کند.
  • این میوه به‌سرعت هضم می‌شود و به‌راحتی از معده و روده‌ها عبور می‌کند.
  • هلو خام به اشتها کمک می‌کند.
  • هلو خاصیت صفراآوری دارد، برای این کار ۱۸۵ گرم آب هلو را با مقداری ترنجبین مخلوط کنید و بخورید.
  • با اینکه هلو شیرین است، برای افراد دیابتی مضر نیست.
  • این میوه ادرارآور و قلیایی‌کننده خون است و برای افرادی که مشکلات کلیوی یا روماتیسم دارند، مفید است.
  • زنان باردار اگر می‌خواهند فرزندی زیبا داشته باشند، می‌توانند هلو بخورند.
  • دم‌کرده‌ی برگ یا گل هلو برای درمان سیاه سرفه موثر است.
  • شما می‌توانید هلو را له کرده و به‌صورت ضماد برای درمان دل‌پیچه بچه‌ها و دفع کرم روده روی شکم آن‌ها بگذارید.
  • برگ هلو و جعفری را با روغن زیتون ترکیب کرده و روی سوختگی‌ها و کبودی‌ها بگذارید.
  • برای جوان‌سازی پوست، می‌توانید هلو را پوست کنده و له کرده و روی پوست قرار دهید و بگذارید ۲۰ دقیقه بماند. سپس صورتتان را با آب بشویید.
  • جوشانده‌ی پوست درخت هلو اثر تب‌بری و ضد کرم دارد.
  • خوردن هلو سموم را از بدن خارج می‌کند.
  • هلو میوه‌ای مناسب برای افراد مسن است.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل