“`html
طرز تهیه قلیه ماهی خوشمزه و مجلسی مخصوص جنوب و بوشهر
در این مطلب روش کامل پخت و طرز تهیه قلیه ماهی جنوبی را برای شما توضیح میدهیم تا با نحوه درست و چگونگی پخت این غذای خوشمزه و محلی آشنا شوید.
اگر بخواهیم از بهترین غذاهای محلی ایران بگوییم، غذاهای جنوبی بیشک در بالاترین رتبه قرار دارند. در این مقاله دستور تهیه قلیه ماهی خوزستانی را که در تمامی نقاط ایران طرفدار دارد به شما معرفی میکنیم. با ما همراه باشید.
خورش قلیه ماهی – طرز تهیه قلیه ماهی خورشت جنوبی
روش اول : طرز تهیه قلیه ماهی با ماهی شیر
مواد لازم :
- ماهی : نیم کیلو
- سبزی (گشنیز و شنبلیله) : نیم کیلو
- پیاز : دو عدد
- سیر : یک بوته
- رب گوجه فرنگی : دو قاشق
- نمک و فلفل : به مقدار لازم
- عصاره تمبر هندی : یک پیمانه
- روغن : به مقدار لازم
طرز تهیه :
- ابتدا پیازها را خرد کرده و در یک قابلمه بریزید. سپس با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شوند. بعد سبزیهای خرد شده را اضافه کنید و بگذارید تا تغییر رنگ دهند.
- در این مرحله، سیر رنده شده، نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه را اضافه کرده و هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.
- توجه داشته باشید که میتوانید از ادویههای مختلفی که برای تهیه ماهی شکم پر استفاده میکنید نیز در این غذا استفاده کنید.
- ماهی تمیز و خرد شده را همراه با رب گوجهفرنگی به مخلوط قبلی اضافه کرده و کمی تفت دهید. سپس حدود سه لیوان آب به آن اضافه کنید و بعد از اینکه آب جوش آمد، بگذارید با حرارت ملایم بپزد.
- بعد از یک ساعت، قلیه ماهی شما آماده سرو است.
نکات مهم برای تهیه قلیه ماهی
- بهتر است برای تهیه قلیه ماهی از ماهی شیر استفاده کنید، اما میتوانید به جای آن از انواع ماهیهای دیگر جنوب نیز استفاده کنید.
- این غذا به عنوان خورشت تهیه میشود و معمولاً با برنج سرو میگردد.
- اضافه کردن رب گوجهفرنگی بسته به سلیقه شماست و میتوانید آن را حذف کنید.
- قلیه ماهی را میتوانید با تن ماهی نیز تهیه کنید که در ادامه به روش پخت آن اشاره میشود.
بیشتر بخوانید :
۵ نکته مهم برای گرم کردن کنسرو ماهی
طرز تهیه سمبوسه هندی با ماهی مرحله به مرحله تند و خوشمزه
آیا با خواص فوقالعاده پودر ماهی آشنا هستید؟
۷ گام برای پخت و آماده کردن ماهی دودی (ماهی شور)
روش دوم : طرز تهیه پخت قلیه ماهی با تن ماهی
مواد لازم :
- تن ماهی : یک عدد
- سبزی (گشنیز و شنبلیله) : دویست گرم
- پیاز : یک عدد
- سیر : نصف بوته
- نمک و فلفل : به مقدار لازم
- عصاره تمبر هندی : نصف پیمانه
- روغن : به مقدار لازم
طرز تهیه :
- طرز تهیه قلیه ماهی با تن ماهی مشابه روش قبلی است، با این تفاوت که بعد از کمی تفت دادن همه مواد، تمبر هندی را اضافه کرده و چند دقیقه صبر میکنیم تا مواد جوش بزنند و مزهها با هم ترکیب شوند.
- در مرحله آخر تن ماهی را اضافه کرده و حدود ده دقیقه دیگر بپزید.
“““html
۷ دلیل عالی برای خوردن ماهی
۱ – قلبی سالم و مقاوم
پیشنهاد میشود حداقل ۲ بار در هفته ماهی و دیگر غذاهای دریایی بخورید، چون امگا ۳ موجود در آن به تقویت قلب و کاهش خطر بیماریهای قلبی کمک میکند.
اسیدهای چرب امگا ۳ برای سلامتی بدن ضروری هستند. اگرچه بدن خود این چربیها را تولید نمیکند، اما برای عملکرد مناسب اندامها لازم است. این چربیها همچنین میتوانند خطر مشکلاتی مانند فشار خون بالا، کلسترول و تری گلیسرید را کاهش دهند.
۲ – کاهش قند خون
افراد دیابتی باید ماهی را به عنوان یکی از غذاهای اصلی خود در نظر بگیرند؛ چون میتواند به کنترل قند خون کمک کند. البته بهتر است از ماهیهای با جیوه بالا مانند ماهیهای وحشی پرهیز کنند چون میتواند دیابت نوع ۲ را تشدید کند.
تحقیقات نشان میدهد که امگا ۳ دریایی به کاهش قند خون کمک میکند، زیرا باعث میشود سلولها به انسولین حساستر شوند. همچنین توصیه میشود افرادی که در معرض خطر دیابت هستند، ۳ بار در هفته ماهی بخورند.
۳ – استحکام استخوانها
با بالا رفتن سن، حجم استخوانها کاهش مییابد و بیماریهایی مثل پوکی استخوان ممکن است ایجاد شود. بدن برای مقابله با این مشکلات به دو ماده معدنی اصلی یعنی کلسیم و فسفر نیاز دارد که در ساختار استخوانها مهم هستند.
ماهی بهخصوص انواع چرب مثل ماهی آزاد و کپور منبع خوبی از فسفر است و به تقویت استخوانها کمک میکند.
۴ – تقویت ضریب هوشی
تحقیقات نشان میدهد که مصرف منظم ماهی در نوجوانان میتواند ضریب هوشی را افزایش دهد. بهنظر میرسد این تأثیر به دلیل وجود فسفر در ماهی باشد. این ماده معدنی در ساختار مغز نقش دارد و میتواند به بهبود عملکرد آن کمک کند.
بدن معمولاً دچار کمبود اسیدهای چرب امگا ۳ است که تأثیرات و مزایای متعددی دارند. این چربیها نیز میتوانند به جلوگیری از مشکلات شناختی کمک کنند.
۵ – تاخیر در چین و چروکها
پیر شدن پوست و چین و چروکها به دلیل عدم تعادل بین تولید رادیکالهای آزاد و میزان آنتیاکسیدانها رخ میدهند. رادیکالهای آزاد باعث تسریع در پیری سلولها میشوند.
مصرف ماهی نه تنها امگا ۳ مورد نیاز بدن را تأمین میکند، بلکه ویتامینها و مواد معدنی آنتیاکسیدانی مانند ویتامینهای A و E، سلنیوم و روی را نیز به بدن میرساند.
۶ – تسریع شیردهی
ماهی دارای ترکیباتی است که برای رشد کودک بسیار مفید است. برای مادران جوان، مصرف ماهی به بهبود شیردهی توصیه میشود. همچنین در دوران بارداری نیز مفید است، چون خطر زایمان زودرس را کاهش میدهد.
ولی باید توجه داشته باشید که ماهیهای وحشی مثل آزاد و تن ممکن است دارای جیوه باشند که برای کودکان مضر است. علاوه بر این، باید از مصرف…
“““html
غذاهایی که با ماهی خام تهیه میشوند نیز اجتناب کرد.
۷- از همه مهمتر: حفظ سلامتی
ماهی میتواند به ما در مقابله با دردها و ناراحتیهای روزمره کمک کند، چون این نوع غذا خواص ضد التهابی دارد. تحقیقات جدید نشان میدهد که روغن ماهی میتواند به بهبود بیماریها کمک کند.
در واقع، مصرف منظم این روغن به تقویت لنفوسیتهای B کمک میکند، که وظیفهی مقابله با ویروسها و باکتریها را بر عهده دارند. همچنین، به خاطر وجود ویتامینهای B، D و فسفر در ماهی، احساس سرزندگی و انرژی بیشتری میکنیم.