بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

۲ روش جهت تهیه رشته پلو + روش درست کردن رشته ی پلو (مرحله به مرحله)

“`html

رشته پلو و دستور تهیه پخت آن و نکات تکمیلی “رشته پلو”

برخی از ایرانی‌ها باور دارند که پخت و خوردن رشته پلو در روزهای نزدیک به نوروز و ایام عید، می‌تواند به آنها کمک کند تا در سال جدید، کارهای خود را بهتر مدیریت کنند!

به هرحال، فرقی نمی‌کند که این باور درست باشد یا نه، رشته پلو یک غذای خوشمزه و معطر است که حتما باید حداقل یک بار آن را آماده کنید.

رشته پلو از ترکیب رشته پلویی، برنج و دیگر مواد اولیه درست می‌شود و هر کس بنا به سلیقه‌اش می‌تواند این غذا را به روش‌های مختلف درست کند. علاوه بر رشته و برنج که مواد اصلی این غذا هستند، از گوشت قیمه، گوشت چرخ کرده، مرغ، پیاز داغ و کشمش نیز می‌توان در این غذا استفاده کرد. در این مقاله، دو دستور پخت برای رشته پلو با مرغ و رشته پلو با گوشت ارائه می‌شود. همچنین نکاتی برای بهتر کردن عطر و طعم هر کدام معرفی می‌شود.

رشته پلویی چیست و چه خواصی دارد؟

برای تهیه رشته پلویی، آرد گندم، آب و نمک را با هم ترکیب می‌کنند و بعد از مراحل مختلف، این خمیر را با دستگاه به رشته‌های نازک‌تر از رشته آش تبدیل می‌کنند. رشته پلویی در نهایت خشک و بو داده شده و بسته بندی می‌شود.

نصف لیوان رشته پخته شده تقریباً ۸۰ کیلو کالری انرژی دارد و معادل یک سهم نان است. مانند برنج، خوردن رشته پلویی انرژی شما را تامین می‌کند، اما اگر در مصرف آن زیاده‌روی کنید، ممکن است باعث افزایش وزن شود.

رشته پلو | دستور تهیه رشته پلو مجلسی با فیله مرغ

مواد لازم :

  1. برنج (خیسانده) ۲ پیمانه یا ۴۰۰ گرم
  2. رشته پلویی ۲۰۰ گرم
  3. سینه مرغ ۲ عدد یا ۳۰۰ گرم
  4. کشمش پلویی ۸۰ گرم
  5. پیاز (خرد شده) ۱ عدد
  6. کره ۳۰ گرم
  7. زعفران (دم کرده) به مقدار لازم
  8. پودر دارچین به مقدار لازم
  9. زردچوبه، نمک و فلفل به میزان لازم

چطور مرغ را برای رشته پلو مزه‌دار کنیم؟

دستور تهیه :

در یک تابه کمی روغن بریزید و آن را روی حرارت اجاق گاز قرار دهید. وقتی روغن کمی گرم شد، پیازهای خرد شده را اضافه کنید، تفت دهید تا نرم و طلایی رنگ شوند. سپس پیاز داغ را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید.

در یک قابلمه، یک قاشق غذاخوری از پیاز داغ، دو عدد سینه مرغ، زردچوبه، نمک و فلفل همراه با کمی روغن یا کره بریزید و مرغ را کمی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

یک لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و وقتی آب به جوش آمد، در قابلمه را بگذارید. اجازه دهید مرغ به خوبی پخته شده و آب قابلمه کم شود.

سینه‌های مرغ را از قابلمه خارج کرده و به قطعات کوچک برش دهید. سپس تکه‌های مرغ را همراه نیمی از کره و مقداری زعفران دم کرده، دوباره به آب مرغ باقی‌مانده برگردانید و روی حرارت ملایم بگذارید تا طعم کره و زعفران به مرغ نفوذ کند.

پس از مدتی، پودر دارچین را روی مرغ بپاشید و وقتی کمی آب در قابلمه باقی ماند، شعله را خاموش کنید و در قابلمه را بگذارید. توجه داشته باشید که راز طعم و عطر خوب مرغ رشته پلو، در تفت دادن آن با کره و زعفران و کمی آبدار بودن آن است.

آیا تفت دادن رشته پلویی لازم است؟

تفت دادن رشته پلویی در کمی روغن باعث می‌شود که رنگ آن بهتر شده و عطر بهتری به غذای شما بدهد. بنابراین بهتر است قبل از جوشاندن و آماده کردن رشته‌ها، مقداری روغن در تابه ریخته و رشته‌ها را کمی تفت دهید.

توجه داشته باشید که سرخ کردن لازم نیست و نباید اجازه دهید رشته‌ها به رنگ قهوه‌ای درآیند، بلکه کمی تغییر رنگ کافی است.


“““html
چگونه می توانید رشته و برنج را با هم جوشانده و آماده کنید؟

برای تهیه رشته پلویی می‌توانید از دو روش استفاده کنید. روش ساده‌تر این است که مقداری آب را در یک قابلمه بجوشانید و بعد برنجی که از قبل خیسانده‌اید را به آن اضافه کنید. بعد از چند دقیقه که برنج شروع به جوشیدن کرد، رشته‌های تفت داده شده را به برنج اضافه کنید.

زمانی که برنج و رشته هر دو نرم شدند، آنها را آبکش کنید. با اینکه این روش ساده است، ممکن است یکی از آنها نسبت به دیگری کمتر یا بیشتر نرم شود، چون زمان پخت برنج و رشته متفاوت است.

روش جداگانه برای آماده کردن رشته و برنج چگونه است؟

روش دوم برای آماده‌سازی مطمئن‌تر است و شامل جوشاندن برنج و رشته به‌طور جداگانه می‌باشد. ابتدا مقداری آب را در یک قابلمه بجوشانید و بعد کمی روغن به آن اضافه کنید.

سپس رشته‌های تفت داده شده را به آب اضافه کنید، کمی هم بزنید و اجازه دهید کاملاً نرم شوند. زمانی که از نرم شدن رشته‌ها مطمئن شدید، آنها را آبکش کنید. وجود روغن در آب جوش باعث می‌شود رشته‌ها به هم نچسبند.

در یک قابلمه بزرگ‌تر مقدار دیگری آب بریزید و وقتی به جوش آمد، برنج را به آن اضافه کنید. درست قبل از آبکش کردن برنج، رشته‌ها را افزوده و هم بزنید تا مخلوط شوند و بلافاصله آبکش کنید.

به این ترتیب می‌توانید مطمئن شوید که هم برنج و هم رشته به طور مناسب پخته و نرم شده‌اند و خام نمی‌مانند.

روش دم کردن رشته و برنج برای رشته‌پلو چگونه است؟

یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و مقداری روغن در کف آن بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و رشته و برنج آبکش شده را داخل آن بریزید. بعد از اینکه همه مواد را داخل قابلمه ریختید، چند تکه کره روی آن قرار دهید تا غذای شما خشک نشود.

نصف فنجان آب کنار قابلمه بریزید و درب قابلمه را به همراه دم‌کنی روی آن بگذارید. رشته‌پلو به نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه زمان برای پخت نیاز دارد. شما می‌توانید در هنگام اضافه کردن برنج و رشته، کمی پودر دارچین هم به آن بزنید.

نحوه سرو رشته‌پلو با مرغ

در مراحل پایانی پخت برنج، بقیه پیاز داغ، کره و کشمش را کمی تفت دهید تا کشمش‌ها کمی سرخ شوند. در این کار دقت کنید که شعله کم باشد تا کشمش‌ها نسوزند.

در نهایت کمی پودر دارچین و زعفران دم کرده به تابه اضافه کنید و پس از کمی هم زدن شعله را خاموش کنید.

پس از دم کشیدن برنج و رشته، مرغ‌های پخته و تفت داده شده را هم کمی گرم کنید. رشته‌پلو را در یک دیس سرو کرده و روی آن را با تکه‌های مرغ و مخلوط کشمش و پیاز داغ تزئین کنید.


دستور تهیه رشته‌پلو با گوشت و عدس

مواد لازم:

  1. رشته پلویی ۱۵۰ گرم
  2. برنج ۲ پیمانه
  3. گوشت چرخ شده ۳۰۰ گرم
  4. عدس (نیم‌پز و آبکش شده) نیم پیمانه
  5. پیاز (خرد شده) ۱ عدد بزرگ یا ۲ عدد متوسط
  6. رب گوجه‌فرنگی ۱ قاشق سوپ‌خوری
  7. کره ۲۵ گرم
  8. زعفران (دم‌کرده) ۱ قاشق سوپ‌خوری
  9. کشمش یا خرما به مقدار لازم
  10. زردچوبه، پودر سیر، نمک و فلفل به مقدار دلخواه

چگونه مایه گوشتی رشته‌پلو با گوشت را آماده کنیم؟

پیاز خرد شده را با کمی روغن در تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. وقتی که پیازها کمی نرم شدند، گوشت چرخ شده را به آن اضافه کنید. بعد از اینکه گوشت سرخ شد و رنگش تغییر کرد، پودر سیر، زردچوبه، فلفل و نمک را به آن اضافه کنید.

پس از تفت دادن تمام مواد، برای اینکه مایه گوشتی خوش رنگ‌تر شود، یک قاشق سوپ‌خوری رب گوجه‌فرنگی به تابه اضافه کنید و بعد از اینکه رنگ رب باز شد، یک قاشق زعفران دم کرده را هم بزنید و سپس شعله را خاموش کنید.

روش جوشاندن برنج، رشته و عدس چگونه است؟

تنها اضافه کردن عدس به رشته‌پلو با گوشت اختیاری است و به سلیقه شما بستگی دارد. اگر می‌خواهید…
“““html
برای تهیه این غذا، ابتدا عدس‌ها را در مقداری آب کمی بپزید و سپس آنها را آبکش کنید.

در یک قابلمه، مقداری آب را به جوش بیاورید و بعد از اضافه کردن نمک، برنج خیسانده را در آن بریزید. تقریباً بعد از هشت دقیقه، عدس نیم پز را به برنج اضافه کنید و در چهار دقیقه آخر جوشیدن برنج و عدس، رشته‌های تفت داده شده را به آن بیفزایید و هم بزنید. وقتی که برنج و رشته نرم شد، مواد را آبکش کنید.

چگونه رشته و برنج را در رشته پلو با گوشت دم کنیم؟

در کف یک قابلمه با اندازه مناسب مقداری روغن بریزید و وقتی که داغ شد، کمی از مخلوط برنج، عدس و رشته را داخل آن قرار دهید. سپس یک لایه از مواد گوشتی را روی برنج قرار داده و به همین ترتیب، لایه لایه تمام مخلوط برنج و مایه گوشتی را در قابلمه بریزید.

درپوش قابلمه را همراه با دم‌کنی روی آن قرار دهید و وقتی بخار غذا بلند شد، شعله را کم کنید. برای دم کشیدن رشته پلو با گوشت حدود ۴۵ دقیقه زمان لازم است.

چگونه رشته پلو با گوشت را سرو کنیم؟

مانند روش تهیه رشته پلو با مرغ، کشمش و پیاز داغ را تفت دهید و آماده کنید. بعد از اینکه رشته پلو دم کشید، آن را در دیس بکشید و روی غذا را با کشمش و پیاز داغ تزئین کنید. این غذای خوشمزه را می‌توانید با ماست یا سالاد میل کنید.


بیشتر بخوانید :

دستور تهیه ماش پلو با شوید، غذایی کامل و خوش طعم

دو روش سنتی برای پخت زیره پلو: زیره پلو با گوشت و ساده

دستور تهیه عدس پلو + نکات خوشمزه شدن پلو عدس

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل