“`html
دستور تهیه رب فلفل، یک چاشنی عالی و بینظیر برای غذاها
رب فلفل یک سس تند و خوشمزه است که میتوانید در انواع غذاها از آن استفاده کنید. با دستور تهیه رب فلفل خوشمزه و سالم خانگی در این مقاله از مجله رضیم همراه ما باشید.
دستور تهیه رب فلفل مرحله به مرحله
روش اول جهت تهیه رب فلفل در منزل
مواد لازم:
- فلفل قرمز تازه: ۵ کیلوگرم
- نمک: ۲ قاشق خوراکخوری
- روغن زیتون: به میزان لازم
دستور تهیه:
- فلفلها را شسته و آماده کنید و در نهایت آنها را به حالت پوره درآورید. میتوانید پوره را در یک سینی فلزی یا سینی فر پهن کنید.
- سینی را به مدت سه روز در آفتاب قرار دهید و هر روز با قاشق چوبی هم بزنید و مراقب باشید رطوبت به آن نرسد تا کپک نزند.
- بعد از اینکه آب آن بهصورت طبیعی کشیده شد، نمک را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. یک روز دیگر هم آن را در آفتاب بگذارید.
- پس از این مدت، رب را در یک ظرف شیشهای خشک و تمیز بریزید. اگر میخواهید آن را مدت طولانی نگه دارید و کپک نزند، روی آن یک لایه روغن زیتون بریزید و در آن را محکم ببندید.
- اگر لازم است، آن را برای مدت کوتاهی در آب جوش قرار دهید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
نکات تکمیلی در مورد رب فلفل
- رب فلفل یکی از انواع سس و ربها است.
- زمان آمادهسازی مواد اولیه حدود ۴۰ دقیقه است.
- این رب را میتوانید در وعدههای نهار یا شام سرو کنید.
- توجه داشته باشید که مقدار مواد برای ۴ نفر مناسب است.
روش دوم جهت تهیه رب فلفل خانگی
مواد لازم:
- فلفل قرمز تند: ۶ کیلوگرم
- گوجهفرنگی: ۲ کیلوگرم
- نمک دریا
- آب
دستور تهیه:
- فلفلها را خوب بشویید، دانهها را درآورید و آنها را از وسط نصف کنید.
- فلفلها را با یک لیوان آب در قابلمه بریزید تا بپزند و آب خود فلفلها کافی است.
- نگران نباشید اگر قابلمه پر شد، چون حجم فلفلها در حین پخت کاهش مییابد.
- گوجهفرنگیها را هم خوب بشویید و دانهها را درآورید.
- گوجهفرنگیها را در غذاساز بریزید تا پوره شوند.
- فلفلها را هم با بلندر یا غذاساز به پوره تبدیل کنید. میتوانید پوست آنها را قبل از پوره کردن بگیرید.
- پورههای فلفل و گوجه را با هم مخلوط کرده و در یک قابلمه بریزید و بگذارید بجوشد و غلیظ شود.
- غلظت این رب به مدت زمان جوشیدن بستگی دارد. اگر میخواهید مانند رب گوجهفرنگی سفت باشد، بیشتر بجوشانید.
- حدود یک ساعت کافی است. در پایان نمک را اضافه کرده و ۱۰ دقیقه دیگر بجوشانید و سپس از روی حرارت بردارید.
- وقتی زیر آن را خاموش کردید، سریعاً با یک ملاقه بزرگ سس را در شیشهها بریزید و در آنها را ببندید و برعکس کنید تا خنک شود.
- بهتر است رب را در شیشههای کوچک بریزید تا بعد از باز شدن زود مصرف شود. این رب را در جای خنک نگهداری کنید، اما بعد از باز شدن در یخچال بگذارید.
- میتوانید یک حبه سیر را روی نان تست بمالید تا عطر و طعم بگیرد و کمی روغن زیتون روی آن بریزید و سپس رب فلفل را روی آن بمالید و نوشجان کنید. خیلی خوشمزه است!
“““html
مواد لازم برای تهیه سس فلفل تند
- فلفل قرمز 6 عدد
- آب 1 لیوان
- شکر 2 قاشق مرباخوری
- سرکه سیب 1 قاشق غذاخوری
- نمک 1/2 ق چای خوری
دستور تهیه سس فلفل تند
- فلفلهای تازه را شسته و کلاهک آنها را جدا کنید. دانههای درون فلفل را نیز خارج کرده و سپس آنها را خرد کنید.
- فلفلهای خرد شده را همراه با یک لیوان آب داخل قابلمه بریزید و در آن را بگذارید. با شعله ملایم اجازه دهید بپزد تا فلفلها نرم شوند.
- با استفاده از مخلوطکن دستی، فلفلها را کاملاً پوره کنید. (آب آن را جدا نکنید) سپس آن را از یک صافی درشت عبور دهید و داخل یک ظرف شیشهای بریزید. اطمینان حاصل کنید که هیچ پوست یا دانه فلفلی باقی نمانده باشد.
- به پوره فلفل نمک، شکر، سرکه سیب و به دلخواه مقداری فلفل قرمز اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- سس آماده شده را میتوانید در شیشههای کوچک بریزید و در یخچال نگهداری کنید. این سس نه تنها خوشمزه و تند است، بلکه بسیار مقرون به صرفه نیز میباشد.
بیشتر بخوانید :
رب ازگیل (رب کونوس) چیست و چه خواصی دارد + دستور تهیه
۳ روش عالی جهت تهیه رب گوجه فرنگی خانگی و نکات مهم + عکس
دستور تهیه ی رب گوجه فرنگی با رنگ و طعم عالی
آیا میدانستید که:
- اگر به تندی علاقه دارید، شما خوشاقبال هستید! سس تند علاوه بر طعم خاصش میتواند به کاهش وزن شما نیز کمک کند.
- این سس مناسب برای انواع غذاهای گوشتی، ساندویچهای گرم، طعمدار کردن گوشت کبابی و سیبزمینی سرخ شده است.
- این سس به دلیل تندی زیاد، برای کودکان و افرادی که به گوجهفرنگی و فلفل حساسیت دارند مناسب نیست.
کالری موجود در سس فلفل تند
سس تند طعمی قوی و شدید دارد اما کالری آن خیلی بالا نیست. هر قاشق سس تند حدود 6 کالری دارد، البته کالری سسهای مختلف میتواند متفاوت باشد.