بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

۲ روش طلایی جهت تهیه کوفته با بلغور (مرحله به مرحله)

“`html

دستور تهیه کوفته بلغور خوشمزه و مجلسی

کوفته بلغور یک شام سبک و خوشمزه است که حتماً باید امتحان کنید. در این مقاله می‌خواهیم دو روش تهیه کوفته بلغور را به شما معرفی کنیم. با ما همراه شوید.

بلغور چیست + دستور تهیه کوفته بلغور

بسیاری از ما فکر می‌کنیم بلغور فقط یک نوع غله است، در حالی که در واقع به معنای «چیزهای خرد شده» است. ما انواع مختلف بلغور، مثل بلغور گندم و جو را داریم. بلغور معمولاً به گندم یا جو پخته و خشک شده‌ای گفته می‌شود که کمی آسیاب شده است.

در گذشته، از برنج بیشتر فقط در مناسبت‌های خاص استفاده می‌کردند و بلغور را برای پخت انواع غذاها، از جمله آش و سوپ به کار می‌بردند. اگر ما خاصیت‌های بلغور را می‌دانستیم، احتمالاً هنوز هم از آن به‌طور مرتب استفاده می‌کردیم.

مادران ما نیز معمولاً بلغور را با موادی مثل ماست، دوغ یا آب انار طعم‌دار می‌کردند که به این روش ترخینه می‌گویند. آش‌هایی که با این بلغور پخته می‌شوند، واقعاً خوشمزه‌اند.

حالا بیایید به دو تا از دستورهای مختلف برای تهیه غذاهای با بلغور بپردازیم تا در زمستان پیش رو بر سر سفره‌های شما باشد. همچنین، بلغور گزینه مناسبی برای کسانی است که می‌خواهند وزن کم کنند یا دیابتی هستند و نمی‌خواهند برنج مصرف کنند.

روش اول: مواد لازم برای کوفته با بلغور جو

  • بلغور گندم: 2 پیمانه
  • آرد: 2 پیمانه
  • آب گرم: 3 پیمانه
  • زیره: یک قاشق غذاخوری
  • زردچوبه: یک قاشق چای‌خوری
  • پودر پاپریکا: یک قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • رب گوجه‌فرنگی: 3 قاشق غذاخوری

مواد لازم داخل کوفته

  • روغن‌زیتون: 3 قاشق غذاخوری
  • پیاز: 2 عدد
  • ادویه به میزان لازم
  • دارچین: یک قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه: یک قاشق چای‌خوری
  • زیره: یک قاشق چای‌خوری
  • گرد لیموعمانی: یک قاشق چای‌خوری
  • نخود پخته: نصف پیمانه
  • گردوی خرد شده: نصف پیمانه
  • کشمش پلویی: یک پیمانه

دستور تهیه کوفته با بلغور جو

  1. در یک ظرف، بلغور گندم، آرد، زیره، زردچوبه، پودر پاپریکا، نمک و فلفل را مخلوط کنید.
  2. سه پیمانه آب داغ روی مواد بریزید و حدود یک ساعت کنار بگذارید تا آب جذب بلغور شود.
  3. سپس، رب را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد صاف و یکدست شوند.
  4. برای تهیه مواد داخل کوفته، پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید. وقتی پیاز نرم شد، ادویه‌ها، نمک، دارچین، زردچوبه، زیره و فلفل را اضافه کنید. سپس نخود پخته، کشمش و گردو را هم بریزید و کمی تفت دهید.
  5. یک ظرف آب کنار بگذارید. مقداری از مواد کوفته را به اندازه یک نارنگی کوچک بردارید و وسط آن را گود کنید. کمی از مخلوط داخل کوفته را در آن قرار دهید و کوفته را به شکل فلافل بپیچید. بهتر است کوفته‌ها را به شکل گلوله در نیاورید تا راحت‌تر سرخ شوند.
  6. کوفته‌ها را به مدت دو ساعت در یخچال بگذارید تا فرم بگیرند. بعد از آن، آن‌ها را در روغن سرخ کنید.
  7. این کوفته را می‌توانید با انواع مخلفات و سس‌ها سرو کنید.
  8. اگر دوست دارید، می‌توانید کوفته‌ها را در آرد سوخاری بزنید و بعد سرخ کنید.

روش دوم: مواد لازم برای پخت

“““html

کوفته بلغور ساده

  • ماست غلیظ = 1 کاسه متوسط
  • بلغور گندم = 1 لیوان
  • برگ جعفری = 1 دسته
  • مایونز = 3 ق س
  • هویچ = 2عدد
  • نخود فرنگی = 2 لیوان
  • آرد = 5/1 لیوان
  • خیارشور = 5 عدد
  • تخم مرغ = 1 عدد
  • نعنا تازه و نمک = دلخواه

دستور تهیه کوفته بلغور ساده

  1. ابتدا بلغور را با آب گرم شسته و به مدت چند دقیقه با کمی آب گرم بگذارید بماند تا نرم شود.
  2. بعد از نرم شدن بلغور، نمک، نعنا، آرد و تخم‌مرغ را به آن اضافه کنید و خوب ورز دهید تا خوب مخلوط شوند. (به حدی ورز دهید که هنگام پختن وا نرود) سپس مواد را به شکل کوفته‌های کوچک درآورید. (به اندازه تقریباً یک گردو)
  3. هویج‌ها را پوست کنده و به صورت نگینی خرد کنید و بپزید. پس از پخت، آنها را کنار بگذارید و در همان آب کوفته‌ها را بپزید.
  4. داخل ظرفی که می‌خواهید سالاد را سرو کنید، اول کوفته‌ها را قرار دهید و روی آنها مخلوط مایونز و ماست را بریزید. سپس نخود فرنگی، خیار شور خرد شده و هویج را نیز اضافه کنید و با برگ جعفری تزیین کنید.

(می‌توانید بدون مایونز هم درست کنید تا یک سالاد رژیمی خوشمزه شود)

ما چند پیشنهاد غذایی دیگر هم داریم تا بتوانید بیشتر از این ماده مفید (بلغور گندم یا جو) استفاده کنید.

دستور تهیه استانبولی پلو با بلغور

این غذا در بعضی مناطق آذری‌نشین بسیار پخته می‌شود و طرز تهیه‌اش خیلی ساده است؛ چون به جای برنج از بلغور استفاده می‌کنید.

  • برای تهیه این پلوی خوشمزه که درست کردنش خیلی آسان است، برای 4 نفر به دو لیوان بلغور گندم، سیب‌زمینی خرد شده، پیازداغ، کمی رب گوجه و یکی دو گوجه فرنگی تازه، گوشت چرخ‌کرده، نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه کاری و دارچین و روغن به مقدار کافی نیاز دارید.
  • اولین قدم این است که حتماً بلغور را بخیسانید، که بستگی به تازه بودن بلغور، از یک ساعت تا سه یا چهار ساعت متغیر است.
  • سپس پیاز داغ، سیب‌زمینی و گوشت چرخ‌کرده را با باقی مواد به عنوان مایه پلوی خود آماده کنید. البته ادویه‌ها را در آخر کار اضافه کنید تا عطرشان حفظ شود. سپس مانند زمانی که می‌خواهید استانبولی درست کنید، این مواد را با بلغور مخلوط و آن را دم کنید. می‌توانید به جای آب ساده از آب گوشت یا مرغ هم استفاده کنید.
  • این غذا کمی شل است؛ پس نگران نشوید که مثل کته نمی‌شود. همچنین می‌توانید از مواد دیگر مثل فلفل دلمه‌ای هم استفاده کنید. این کته را می‌توانید با ترشی یا سالاد شیرازی میل کنید.

دستور تهیه کیک بلغور در منزل

برای درست کردن این خوراک ترکیه‌ای که به دلیل ظاهرش به آن «کیک بلغور» می‌گویند به مواد زیر نیاز دارید.

  1. یک پیاز تقریبا بزرگ، گوشت چرخ‌کرده، بلغور سفید ریز به اندازه یک لیوان، نصف لیوان عدس و ادویه‌هایی که در تهیه استانبولی بلغور ذکر شد.
  2. برای درست کردن کیک بلغور، ابتدا بلغور را می‌خیسانید تا آب به خوردش برود. سپس عدس را نیم‌پز کنید.
  3. حالا نوبت تهیه مایه کیک با پیاز و روغن و ادویه به همراه گوشت چرخ‌کرده و در صورت تمایل کشمش یا زرشک است.
  4. وقتی مایه آماده شد، داخل یک ماهیتابه تفلون را کمی چرب کرده و عدس را با بلغور پخته شده مخلوط کنید. سپس یک لایه از آن را در کف ماهیتابه بریزید و فشار دهید. لایه بعدی مایه‌ای است که درست کرده‌اید و این کار را تا به دست آوردن 3 تا 4 لایه ادامه دهید.
  5. این مواد را هم می‌توانید داخل فر بپزید یا روی اجاق قرار دهید و پس از پخت، آن را به شکل کیک در ظرف برگردانید. البته در صورت تمایل می‌توانید ته‌دیگ سیب‌زمینی هم داشته باشید.

بیشتر بخوانید :

دستور تهیه شامی بلغور با ارزش غذایی بالا

آشنایی با مهم‌ترین خواص بلغور گندم

خوراک میگو با بلغور جو

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل