“`html
دستور تهیه لواشک خرمالو به ۲ روش (در آفتاب و در فر)
لواشک یکی از خوشمزهترین تنقلات سنتی ما ایرانیهاست. این خوراکی عالی از میوههایی مثل آلو، زردآلو، کیوی و… درست میشود.
به دلیل اینکه این خوراکی مشابه نان لواش نازک و صاف است، به آن لواشک میگویند. لواشک بیشتر از میوههای تابستانی تهیه میشود تا بتوان از خواص این میوهها در زمستان هم بهره برد.
یکی از این لواشکهای خوشمزه، لواشک خرمالو است که در ادامه این مقاله دستور تهیه آن را به دو روش توضیح خواهیم داد.
دستور تهیه لواشک خانگی با طعم خرمالو
تهیه لواشک در خانه با انواع میوهها یا ترکیبی از آنها یکی از بهترین راههاست تا تنقلات سالمی داشته باشید که علاوه بر ارزش غذایی زیاد، ویتامینهای لازم برای بدن را هم تأمین میکند.
1. دستور تهیه لواشک خرمالو در آفتاب
برای تهیه لواشک با میوه خرمالو به مواد اولیهای که در زیر میبینید احتیاج دارید.
مواد لازم :
- خرمالوی رسیده 1 کیلوگرم
- آب 1 فنجان کوچک
دستور تهیه :
ابتدا خرمالوها را بشویید.
خرمالوها را در یک قابلمه بریزید، یک فنجان آب به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید.
اجازه دهید خرمالوها روی حرارت ملایم پخته و نرم شوند.
سپس مایه لواشک را از یک آبکش رد کنید، به طوریکه پوست خرمالوها از صافی خارج نشود.
کف یک سینی استیل را با کمی روغن چرب کنید یا از کاغذ روغنی یا نایلون استفاده کنید و سپس مایه لواشک را روی آن بریزید. توجه کنید که قطر لواشک زیاد نباشد.
سینی را زیر نور مستقیم خورشید قرار دهید تا لواشک خشک شود.
نکات لازم برای تهیه لواشک خرمالو
این لواشک را میتوانید با خرمالوی خام نیز درست کنید. در این صورت نیازی به پختن خرمالو ندارید و کافیست پس از پوست کندن، آن را در غذاساز یا مخلوط کن پوره کنید و افزودنی دلخواه را برای طعمدهی اضافه نمایید.
برخی از خرمالوها هسته دارند، پس قبل از میکس کردن خرمالو حتماً هستهها را جدا کنید.
اگر دوست دارید لواشک ترشتر شود، میتوانید مقداری جوهر لیمو به مایه لواشک اضافه کنید.
2. دستور تهیه لواشک خرمالو در فر
اگر دوست دارید میتوانید لواشک را در فر هم درست کنید. برای تهیه این لواشک در فر، همانطور که توضیح داده شد مایه لواشک را آماده کنید و سپس مراحل زیر را انجام دهید.
روش انجام کار :
درجه حرارت فر را روی کمترین درجه ممکن (۱۰۰ درجه سانتیگراد یا کمتر) تنظیم کنید.
کف سینی را با کاغذ روغنی، فویل یا کیسههای پلاستیکی مقاوم به حرارت بپوشانید و سپس مایه لواشک را روی آن بریزید.
سینی را در فر قرار دهید.
با این روش معمولاً پس از دو تا سه ساعت لواشک آماده میشود، اما هر نیم ساعت لواشک را چک کنید و زمانی که آماده شد، آن را از فر خارج کنید.
پس از آماده شدن لواشک، بگذارید خنک شود و سپس با قیچی یا چاقو برش بزنید.
ارزش غذایی خرمالو
- سرشار از ویتامین A
- ۱۱۹ کالری انرژی
- ۳/۲ گرم کربوهیدرات
- ۰/۳ گرم چربی
- ۶ گرم فیبر
- ۱ گرم پروتئین
خواص خرمالو برای سلامتی بدن
خرمالو از گرفتگی رگهای خون جلوگیری میکند، این میوه مقدار زیادی پکتین دارد و…
“““html
خرمالو یکی از میوههای مفید و سرشار از فیبرهای محلول در آب است که به کاهش چربیهای خون کمک میکند. بنابراین، به افرادی که گرفتگی رگ دارند، توصیه میشود.
این میوه همچنین فشار خون را تنظیم میکند. خرمالو به دلیل داشتن پتاسیم و منیزیم فراوان میتواند به کنترل فشار خون بالا کمک کرده و برای افرادی که به فشار خون بالا مبتلا هستند، بسیار مفید است.
خرمالو به عنوان یک میوه ضد سرطان شناخته میشود، زیرا دارای مقادیر زیادی ویتامین A و بتاکاروتن است که میتواند از بدن در برابر انواع سرطان محافظت کند.
خرمالو میوهای ضد پیری است که میتواند روند پیری را کند کرده و چین و چروک صورت را کاهش دهد. از این میوه میتوانید به عنوان ماسک برای پوست استفاده کنید.
استفاده از خرمالو روی پوست به کاهش چین و چروکها و پاکسازی منافذ پوست کمک میکند.
خوردن این میوه باعث میشود تا رگهای خونی انعطافپذیرتر شوند و به کنترل فشار خون کمک کند.
خرمالو به حفظ سلامت ریهها کمک کرده و میوهای مناسب برای جلوگیری از سرطان ریه به شمار میرود.
این میوه همچنین به تقویت طحال کمک میکند.
خرمالو برای کسانی که میخواهند وزن اضافه کنند، مفید است زیرا شیرین و پر کالری است. اما افرادی که در حال رژیم لاغری هستند، باید در مصرف آن احتیاط کنند.
خوردن خرمالو میتواند از ابتلا به بیماری ماکولا در افراد مسن جلوگیری کند. یکی از ویژگیهای مهم خرمالو محافظت از چشم و بهبود بینایی است، بنابراین میتواند به پیشگیری از بیماریهای چشمی کمک کند.
بیماری ماکولا که منجر به نابینایی در افراد میشود، با مصرف خرمالو میتوان از ابتلا به آن جلوگیری کرد.
این میوه همچنین به افزایش تولید گلبولهای قرمز خون کمک میکند، زیرا دارای مقدار زیادی مس است. مس باعث افزایش تولید گلبولهای قرمز میشود.
دستور تهیه ی لواشک کیوی ترش و ملس
۳ روش جهت تهیه لواشک خوشمزه و آسان در فر + عکس
دستور تهیه ۳ مدل لواشک خانگی خوشمزه و پرخاصیت + عکس
مضرات خرمالو
با توجه به اینکه خرمالو مقدار زیادی تانین دارد، اگر با شکم خالی مصرف شود، ممکن است باعث اسهال شود.
قند موجود در خرمالو زیاد است و به همین دلیل افرادی که به دیابت مبتلا هستند، باید از مصرف آن پرهیز کنند.
مصرف خرمالو با پوست آن به دلیل تمرکز بالای اسید تانین در پوستش ممکن است باعث ایجاد سنگ کلیه شود.
همچنین خوردن این میوه با غذاهای سرد مانند ماهی، خرچنگ یا میگو ممکن است به تشکیل سنگ در معده منجر شود. این امر به دلیل ترکیب پروتئین و اسید تاننیک در این غذاها است که در کنار هم ممکن است مشکلساز شوند.