“`html
دستور تهیه ترشی بادمجان
ما به شما پیشنهاد میکنیم که حتماً ترشی بادمجان خوشمزه را در منزل خود تهیه کنید. با ما همراه باشید.
دستور تهیه ترشی بادمجان خانگی
روش اول : ترشی بادمجان و هویج
مواد لازم
- بادمجان ۱ کیلوگرم
- هویج ۳ عدد
- پیاز ۴ عدد
- سیر ۵ حبه
- فلفل دلمهای سبز ۳ عدد
- سرکه به مقدار لازم
- نمک ۱ قاشق چایخوری
- فلفل به مقدار دلخواه
- نعناع خشک ۲ قاشق غذاخوری
دستور تهیه
- بادمجانها را بشویید و قسمت بالایی آنها را با دقت بزنید. لازم نیست سر بادمجان کاملاً جدا شود، فقط قسمتهای اضافی را برش بزنید.
- نیازی به پوست کندن بادمجانها نیست. با استفاده از یک چاقو، روی بادمجانها یک شکاف طولی ایجاد کنید. دقت کنید که شکاف به حدی باشد که پوست بادمجان از پشت پاره نشود.
- بادمجانها را در یک قابلمه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید. وقتی آب به جوش آمد، اجازه دهید به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بپزند (این زمان ممکن است بسته به نوع و اندازه بادمجان متغیر باشد).
- بادمجانها باید فقط کمی نرم شوند. اگر بیش از حد در آب بپزند، وا میروند و زیبایی ترشی کاهش مییابد.
- سپس بادمجانها را در صافی بریزید و اجازه دهید آب آن کاملاً گرفته شود. میتوانید یک سینی یا بشقاب روی بادمجانها بگذارید و یک جسم سنگین روی آن بگذارید تا سریعتر آب بادمجانها گرفته شود (وزن جسم سنگین نباید به حدی باشد که بادمجانها را له کند!).
- هویج را به صورت خلالهای نازک برش بزنید. پیاز را ریز خرد کنید. فلفل دلمهای را به قطعات دلخواه خرد کنید (بهتر است که قطعات فلفل دلمهای بزرگتر باشند تا در ترشی بیشتر دیده شوند و رنگ سبز آن به زیبایی ترشی اضافه کند). پوست سیرها را نیز گرفته و به صورت نگینی خرد کنید.
- در یک کاسه، هویج، پیاز، سیر، فلفل دلمهای، نعناع، نمک و فلفل را با یکدیگر مخلوط کنید. مقداری از این مخلوط را داخل شکم هر بادمجان بگذارید. بادمجانها را کمی فشار دهید تا دو لبه به هم نزدیک شوند و مواد داخل آن به بیرون نریزد.
- سپس آنها را در ظرف بچینید به طوری که شکاف بادمجانها به سمت بالا باشد. سرکه را به آن اضافه کنید، تا حدی که سرکه روی بادمجانها را بپوشاند (بسته به نوع ظرفی که انتخاب کردید، مقدار سرکه ممکن است متفاوت باشد). در ظرف را خوب ببندید و در جای خنک نگهداری کنید. ترشی بادمجان شکمپر معمولاً پس از ۷ تا ۱۰ روز آماده خوردن است.
- نکته: برای تهیه این ترشی، بادمجانهایی را انتخاب کنید که بدون تخم و پوست تیره باشند. بادمجانهایی که پوست بنفش دارند معمولاً طعم خوبی ندارند و ممکن است تلخ یا تند باشند. بهتر است از بادمجانهایی استفاده کنید که کمی تپل و گوشتی باشند. اگر بادمجانها خیلی باریک و قلمی باشند، ممکن است مواد داخل آن به بیرون بریزد و ترشی شما نازیبا شود.
روش دوم : ترشی بادمجان با فلفل سبز
مواد لازم :
- بادمجان قلمی ۱۵ عدد
- فلفل سبز قلمی ۱۵ عدد
- سیر رندهشده ۲۰۰ گرم
- نعناع خشک ۱۰۰ گرم
- سرکه و نمک به مقدار لازم
دستور تهیه ترشی بادمجان شکمپر
- پوست اضافی سر بادمجانها را به آرامی ببرید. بادمجانها را شسته و در مقداری آب و نمک به مدت ۱۵ دقیقه بپزید (روی حرارت متوسط) تا نرم شوند، سپس بگذارید تا آب آنها کاملاً برود، سیر رندهشده و نعناع را با هم مخلوط کنید.
- بعد از اینکه آب…
“““html - بادمجانها را کاملاً بشویید و با یک چاقوی تیز، روی آنها یک شکاف عمیق ایجاد کنید. توجه کنید که پوست بادمجان از زیر آسیب نبیند و داخل بادمجانها را خالی نکنید.
- داخل هر بادمجان یک فلفل قرار دهید و با یک قاشق چایخوری مخلوط نعناع خشک و سیر رنده شده را اضافه کنید. باید طوری پر کنید که مخلوط از بادمجانها بیرون نزند.
- پس از آماده شدن بادمجانها، نمک و سرکه را با هم مخلوط کرده و روی بادمجانها بریزید.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه ترشی خیار چنبر که متفاوت و خوشمزه است
ترشی هفت بیجار : ترشی محبوب و سریع گیلانی
طرز تهیه ترشی سیر شمالی با شیره انگور
دستور تهیه پیاز ترشی (پیاز سفید) به صورت مرحله به مرحله