“`html
دستور تهیه کیک آجیلی خوشمزه با ارزش غذایی بالا
“کیک آجیلی” یکی از کیک های خوشمزه و محبوب در خیلی از کشورهای دنیا است. این کیک به خصوص در اروپا برای پذیرایی از میهمانان مهم استفاده میشود. با ما همراه شوید تا دستور تهیه این کیک خوشمزه و مقوی را یاد بگیرید.
2 روش ساده برای پخت کیک آجیلی
روش اول برای تهیه کیک آجیلی خوش عطر
(پیمانه مورد استفاده لیوان معمولی با گنجایش 250 میلیلیتر)
- تخم مرغ 2 عدد
- ماست شیرین 2.3 لیوان
- یک عدد پرتقال (یا لیموی ترش)
- مخلوط آب پرتقال و آب جوش 2.3 لیوان (یا آب پرتقال و یا لیمو آماده)
- روغن مایع یا مخلوط روغن مایع و کره 1.3 لیوان
- شکر 1 لیوان
- پودر هل 1.2 قاشق مرباخوری
- پودر زنجبیل 1.2 قاشق مرباخوری
- بکینگ پودر 2.3 قاشق مرباخوری
- آجیل به مقدار لازم
- شربت بار نصف لیوان
دستور تهیه شربت بار برای کیک آجیلی
- برای درست کردن شربت بار یک پیمانه شکر و نصف پیمانه آب را مخلوط کنید و چند تکه پوست پرتقال را به آن اضافه کنید. روی حرارت هم بزنید تا شکر حل شود و فقط یکی دو جوش بزند.
- بگذارید خنک شود و سپس پوست پرتقال را خارج کنید و برای مرطوب کردن کیک از آن استفاده کنید.
- میتوانید به جای پوست پرتقال از گلاب یا اسانس میوه هم استفاده کنید. اگر گلاب استفاده میکنید، نصف پیمانه گلاب بریزید یا یکی دو قطره اسانس بسته به غلظت آن به شربت اضافه کنید.
دستور تهیه کیک آجیلی در خانه
- همه مواد را نیم ساعت قبل از شروع تهیه کیک از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
- فر را با حرارت 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. قالب 20 سانتیمتری را چرب کنید و سپس کمی آرد روی آن بپاشید.
- مواد را به دقت اندازه بگیرید. آرد را سه بار الک کنید.
- پوست پرتقال را رنده کنید و به مواد اضافه کنید؛ این کار عطر و طعم خوبی به کیک میدهد. اگر نمیخواهید عطرش زیاد باشد، نصفش را رنده کنید.
- آب پرتقال را بگیرید. تخممرغها را در یک کاسه بشکنید.
- با همزن بزنید تا پف کنند، سپس رنده پوست پرتقال و شکر را اضافه کنید.
- ماست را نیز در این مرحله اضافه کنید و چند بار با همزن بزنید تا ماست با تخممرغ مخلوط شود.
- آب پرتقال باید یک سوم لیوان باشد.
- در مواد اولیه اشاره شده بود که مخلوط آب پرتقال و آب جوش دو سوم لیوان است. پس از گرفتن آب پرتقال، آن را داخل لیوان بریزید و روی آن آب جوش بریزید تا دو سوم لیوان پر شود. آب جوش شکر را سریعتر حل میکند. این مخلوط را به تخممرغ اضافه کنید و هم بزنید.
- یک دقیقه هم بزنید. سپس روغن را اضافه کنید.
- من نیمی از کره و نیمی از روغن مایع استفاده میکنم؛ کره را ذوب کنید و سپس روی روغن مایع بریزید، بگذارید خنک شود و بعد به مایه کیک اضافه کنید.
- ادویهها و بکینگ پودر را با آرد مخلوط کنید. آرد را به مایه کیک اضافه کنید و با همزن چند دور بزنید تا مخلوط شود.
- مایه را داخل قالب بریزید. قالب را چند بار به سطح محکم بزنید تا حبابها خارج شوند. کیک را به مدت 40 تا 45 دقیقه در فر بپزید. به خاطر داشته باشید که دماهای فرها متفاوت است، پس بعد از 40 دقیقه به کیک سر بزنید.
- یک خلال دندان داخل کیک فرو کنید؛ اگر تمیز بیرون آمد، کیک آماده است. اگر خمیری به خلال دندان چسبیده باشد، 5 تا 10 دقیقه دیگر برای پخت بیشتر صبر کنید.
- کیک من به رنگ طلایی زیبا درآمد، اما در عکسها ممکن است تیرهتر به نظر برسد.
- بگذارید کیک روی توری خنک شود، سپس آن را به ظرف سرو برگردانید. اگر روی کیک کمی گنبدی شده بود، زیر آن را تزئین کنید.
- یک قاشق زعفران دمکرده به شربت بار اضافه کنید و با قاشق شربت را روی کیک بریزید.
- آجیلها را به شربت اضافه کنید و چند دقیقه بگذارید تا کمی نرم شود. سپس آجیلها را به دلخواه روی کیک چیدمان کنید.
- برای تزئین وسط کیک از قیسی استفاده کردم؛ حتماً آن را تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید.
روش دوم برای تهیه کیک آجیلی
مواد لازم:
- مارگارین
“““html - ۲۵۰ گرم
- آرد ۳۰۰ گرم
- شکر ۳۶۰ گرم
- پودر فندق ۱۰۰ گرم
- پودر بادام ۱۰۰ گرم
- پودر گردو ۱۰۰ گرم
- بکینگ پودر دو قاشق چایخوری
- تخم مرغ پنج عدد
- ماست ۲۰۰ گرم
- وانیل یک قاشق چایخوری کوچک
دستور تهیه کیک آجیلی ساده
- اول از همه کره و شکر را با همزن برقی به خوبی هم میزنیم تا پف کند. سپس ماست و تخممرغها را اضافه میکنیم و دوباره هم میزنیم تا همه مواد با هم ترکیب شوند؛ نیازی نیست بیش از یک دقیقه هم بزنیم.
- بعد آرد، بکینگپودر و مغزهای خوراکی را به مخلوط اضافه میکنیم و همه را با همزن برقی به خوبی هم میزنیم تا یک ترکیب یکدست به دست بیاید.
- مخلوط آمادهشده را در قالب گرد به قطر ۳۰ سانتیمتر که از قبل چرب کردهایم، میریزیم و یک ساعت در فر که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کردهایم، میپزیم.
- همیشه کیکها را روی قفسه وسط فر میگذاریم.
- برای تصویر زیبایی که مشاهده میکنید، من دو برابر از این مایه کیک را برای طبقه پایین و یک برابر از این مایه کیک را برای طبقه بالا درست کردهام. قطر کیک پایین ۳۰ سانتیمتر و قطر کیک بالا ۲۰ سانتیمتر است.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه کیک فنجانی بخارپز داخل قابلمه و بدون فر
۳ روش عالی برای تهیه کیک انبه خانگی
دستور تهیه ۵ مدل کیک ساده اسفنجی
کیک خیس | ۳ روش متفاوت و آسان برای پخت کیک خیس + عکس
روش لمسه کردن فوندانتی
- برای اینکه دیوارههای کیک را خیلی تمیز و زیبا لمسه کنیم، بهترین کار این است که بعد از خامهکشی، روی کیک یک لایه خمیر مارسیپان بگذاریم.
- بعد از اینکه روی مارسیپان را با قلممو به مارمالاد زردآلو آغشته کردیم، لایه فوندانت را روی آن میگذاریم.
- سپس با خطکش فلزی یا وسیله مخصوص لمسه کردن، دیوارههای کیک را فرم دهیم. در پایان با مقداری آیسینگ، تقاطع خطوط را مروارید میچسبانیم.
دستور تهیه رزهای فوندانتی برای تزیین کیک آجیلی
- برای درست کردن رزها، مقداری فوندانت صورتی آماده میکنیم. یک اشک یکطرفه به اندازه یک بند انگشت داخل دست فرم میدهیم.
- بقیه خمیر را با وردنه به ضخامت یک میلیمتر باز کرده و با کاتر پر گل رز همه خمیر را قالب میزنیم.
- سپس پرهها را به دور اشک آماده شده میچسبانیم و لبههای آن را با انگشت فرم میدهیم تا حالت طبیعی پیدا کند.