فلفل چیلی (فلفل قرمز و یا فلفل تند) بهعنوان دارویی طبیعی از سوی بومیان آمریکا استفاده میشده است. آنها از این فلفل برای درمان درد دندان، آرتروز و تقویت سیستم گوارش بهره میبردند. فلفل چیلی خواصآنتی باکتریال دارد و میتواند خون را بهخوبی بهجریان آورد. همچنین، این فلفل در خود ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهای زیادی دارد. بسیاری از مردم از فلفل چیلی برای بهبود سلامت قلب استفاده میکنند. برخی تحقیقات نشان میدهند که این گیاه میتواند سطح تریگلیسیرید در خون را کاهش دهد و از دیگر خواصش افزایش تعداد پلاکتهای خون است.
نام علمی: Capsicum annuum
نامهای متداول: فلفل قرمز
خانواده: بادنجانیان
قسمتهای قابلاستفاده از گیاه: میوه
محل رشد: فلفل چیلی بهطور طبیعی در مناطق گرمسیری آمریکا رشد میکند.
هشدار! فلفلهای تند ممکن است باعث احساس حساسیت به پوست شوند. در هنگام استفاده از فلفلها دقت کنید. مصرف زیاد فلفل چیلی میتواند مشکلات گوارشی بهوجود آورد.
پیشنهاد میکنم با ادامه این مقاله در همراهی با مجله اینترنتی رضیم باشید.
فواید فلفل چیلی (فلفل تند و یا فلفل قرمز)
- فلفل قرمز سرشار از ویتامین C است و خاصیت آنتیاکسیدانی دارد که میتواند اثرات مواد مضر برای بافتهای بدن را تضعیف کند.
- با کمک ویتامین C موجود در فلفل قرمز، قدرت سیستم ایمنی، استحکام لثهها و دندانها افزایش مییابد. همچنین، مصرف این فلفل باعث جذب بهتر آهن در بدن شده و برای افرادی که دچار کمخونی هستند، توصیه میشود.
- تحقیقات نشان میدهند که مادهای به نام کپساسین که در فلفل وجود دارد، میتواند سطح کلسترول خون را کاهش داده و شدت درد در بدن را کم کند. این ماده همچنین خاصیت ضداکسیدی و ضدباکتریایی دارد.
- فلفل دارای طبیعت گرمی است که به دلیل وجود سطح بالای کاپسیسین در آن میباشد. بیشتر خواص فلفل به دلیل همین ماده است و این همان چیزی است که احساس گرما را بعد از خوردن فلفل ایجاد میکند. فلفل قرمز سالها بهعنوان یک دارو در نقاط مختلف آسیا استفاده میشود.
- کرم یا پودر فلفل بهعنوان مسکنی طبیعی میتواند به تسکین درد دندان، زونا، آرتریت، پسوریازیس و دیگر دردهای مزمن کمک کند. اگرچه ممکن است در ابتدا باعث سوزش یا خارش شود، اما این احساس بهزودی از بین میرود چون فلفل در ابتدا باعث تحریک و سپس کاهش درد در بدن میشود.
- یکی از مهمترین خواص فلفل، توانایی آن در جلوگیری از خونریزی است و در برخی مواقع فوری برای بند آوردن خونریزی استفاده میشود.
- فلفل قرمز برای سلامت قلب و عروق بسیار مفید است. علیرغم ویژگیهای ضدخونریزی، بهطرز شگفتآوری موجب بهبود جریان خون و فشار خون میشود و به قلب انرژی میدهد.
- علاوه بر این، فلفل توانایی کنترل درد در بدن را نیز دارد. این فلفل قابل استفاده است زیرا باعث بهبود گردش خون میشود و مواد غذایی مورد نیاز برای ترمیم زخمها را به آنها میرساند. همچنین دارای خاصیت ضدالتهابی است.
- فلفل به معده کمک میکند تا فرایند هضم غذا را بهتر انجام دهد (این مورد فقط درباره افرادی است که ناراحتیهای معده ندارند).
- تحقیقات نشان میدهند که فلفل قرمز میتواند در کاهش اشتها موثر باشد و به کاهش وزن در رژیم غذایی کمک کند.
تحقیقات زیادی نشان دادهاند که کاپسایسین که در فلفل وجود دارد، میتواند از رشد تومورهای سرطانی جلوگیری کند و حتی سلولهای سرطانی را از بین ببرد. اثر این ماده در درمان تومورهای پروستات، بیضه و سرطانهای مرتبط با اختلال هورمونی قابل مشاهده است.
استفاده از ضماد فلفل قرمز برای روماتیسم، التهابها و ذاتالجنب به صورت خارجی و در برخی موارد به صورت خوراکی خیلی مفید است.
فلفل قرمز در عین حال که انرژیزا است، همچنین خاصیت ضد اسپاسم دارد. این ماده برای کلیه، طحال و لوزالمعده نیز مفید است. در حالت قفل شدن فکها که گاهی اتفاق میافتد، اثر مفیدی دارد.
برای درمان یبوست، فلفل قرمز میتواند مفید باشد زیرا حرکات روده را تحریک میکند. برای این منظور باید هر روز مقداری کمی از آن را همراه غذا مصرف کنید.
در سرماخوردگیها، مصرف زیاد فلفل قرمز باعث بهبودی سریع میشود. منظور از مقدار زیاد، حدود ۶۰۰ میلیگرم تا یک گرم است. البته دوز بالا برای همه افراد متفاوت است و برخی به مقدار بیشتری نیاز دارند.
برای تسکین سرفههای شدید، به ویژه در مواردی که خلط زائد وجود دارد، فلفل قرمز به پاکسازی خلط کمک میکند و در نتیجه سرفه را کاهش میدهد.
فلفل قرمز در مواقع حملههای خفگی، به ویژه برای افرادی که آسم دارند، مفید است (البته اگر به آن حساسیت نداشته باشند).
فلفل قرمز بهترین گزینه برای درمان اسهال ساده و اسهال خونی است.
فلفل قرمز به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده، میتواند به عنوان غرغره برای ضدعفونی کردن گلو استفاده شود.
به عنوان یک چسب طبی، فلفل قرمز میتواند برای کاهش احتقانهای حاد در بیماریهای ذاتالریه و ذاتالجنب و موارد مشابه موثر باشد.
فلفل قرمز همچنین به درمان گرفتگی عضلات که به آن دراج شدن میگویند، کمک میکند.
فلفل قرمز بهترین داروی ریه و خلطآور قوی است و در پیشگیری و تسکین برونشیت مزمن و امفیزما موثر است.
این ماده کمک به رفع احتقان میکند و میتواند باعث حل شدن لختههای خون شود و همچنین به عنوان مسکن درد عمل میکند.
زمانی که بعد از خوردن فلفل قرمز احساس سوختگی در دهان میکنید، پس از مدتی حس خوبی پیدا خواهید کرد، چون این احساس، مغز را تحریک میکند که مادهای به نام اندورفین ترشح کند که یک نوع مسکن طبیعی است و احساس درد را کاهش و احساس خوشحالی ایجاد میکند.
فلفل قرمز یا چیلی با افزایش خونرسانی به پوست سر در رشد موهای سر موثر است.
فلفل قرمز ممکن است در برابر تومورهای سرطانی مفید باشد، اما این موضوع هنوز بهطور قطعی ثابت نشده است. نتایج تحقیقی در مرکز تحقیقات سرطان نشان میدهد که ترکیب موجود در فلفل میتواند هم اثر سرطانزایی و هم اثر ضدسرطانی داشته باشد که بستگی به میزان مصرف آن دارد. اگر فلفل به مقدار زیاد مصرف شود، ممکن است به تومورهای سرطانی منجر شود، اما در میزان متعادل، اثرات ضدسرطانی خود را نشان میدهد.
فلفل قرمز بهترین داروی ریه و خلطآور قوی است و برای پیشگیری و تسکین برونشیت مزمن بسیار مفید است.
این سبزی خاصیت ضد احتقان دارد و در حل لختههای خون نیز موثر است. همچنین مصرف فلفل قرمز میتواند احساس لذت و شادابی را به همراه داشته باشد.
در قاعدگی، فلفل قرمز به دلیل داشتن ترکیب «کاپسایسین» میتواند با تحریک اعصاب و کاهش مواد شیمیایی مرتبط با درد، برای کاهش دردهای قاعدگی موثر باشد.
در بارداری و شیردهی: مصرف فلفل قرمز بهتر است در این دورهها محدود شود، چرا که کودکان در چند ماه اول پس از تولد باید به تدریج قدرت هضم بهتری پیدا کنند و از شیر مادر غذا دریافت کنند.
اگر این مطلب برای شما مفید بود، با لایک کردن و به اشتراک گذاشتن آن، از ما حمایت کنید. نظرات، پیشنهادات و درخواستهای خود را از طریق بخش دیدگاهها با ما در میان بگذارید.